Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Tavşan Yetiştiriciligi

Başlatanbora kanTarih01/01/2013 13:10:14Yorum39

İlk mesaj
Yeni Üye58 yazı
mrb arkadaşlar tavşan yetiştiriciligi icin arazim mevcut başarılı olabilirmiyim riskleri nelerdir
belinay kozmetiğ in sahibi kozmetikci

Yerleşim Türkiye / Trabzon
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
39 yorum
Üye488 yazı
Tavşan yetiştirmek maliyeti düşük, fakat pazar konusu sıkıntılıdır.
Birde ülkemizde tavşan eti tüketimi yok denecek kadar az.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Üye123 yazı

Değerli arkadaşlar;

Türünü özellikle sordum. Et amaçlı düşünüyorsunuz başarı sağlayabileceğinizi pek düşünmüyorum.Lakin Angora tavşanı yetiştirirseniz tüyünden güzel paralar kazanabilirsiniz...

Kolay gelsin...
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye488 yazı
yok abi tavşan tüyünden maddi ekonomi kazanmış bir firma veya il-ilçe göster.
Maddi kazançlarıyla birlikte örnek verebilirmisiniz?

Üye488 yazı
ne kazandın?

Üye123 yazı
Ne kazandım..neler yaptım bu benimle ilgili mevzular...Fakat bilgisizce para kazanılmaz...yok iş olmaz diye yorumlamak yakışık almaz...
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Üye133 yazı
Kardeş paran varsa git,bakkal aç,market aç,dönerci aç ama sakın ha sakın ''Tavşan Yetiştiriciliği'' işine girme..Ben bu işte 130.000 Doları 1,5 yılda batıran birini tanıyorum...Hele angora tavşanı,yok tüyünden bol para kazanırsın sakın inanma bu sözlere..Henüz Türkiye de tavşan tüyünden para kazanan görmedim ben...Ölü yatırım olur senin için...Paslanmaz çelikten kafes yaptırmalısın ki çok pahalı, hergün yonca ile beslemelisin, günde üç defa altlarını temizlemelisin, oda sıcaklığında ısıtmalısın hayvanları, kafeslere su içsinler diye emzik sistemi kurmalısın, tüyleri lapalanmadan önce temizken almalısın ki çok fire verirsin ve sürekli yavruladıkça kafes yapmalısın ama dediğim gibi paslanmaz ve sağlam kafes olmalı,ayrıca kafes altlarını çok sağlam ağaçtan (Balsa ağacı) yapmalısın yoksa tavşan anında kemirir dışarı kaçar...Yani bu iş inan seni canından bezdirir,tüm birikimini tüketir....Madem arazin var bence bölgede yetiştirilebilecek meyve,sebze v.s. işleri düşün..Umarım faydalı olmuşumdur,saygılar ve başarılar dilerim...

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ö?renci
Üye488 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - darkring
Kardeş paran varsa git,bakkal aç,market aç,dönerci aç ama sakın ha sakın ''Tavşan Yetiştiriciliği'' işine girme..Ben bu işte 130.000 Doları 1,5 yılda batıran birini tanıyorum...Hele angora tavşanı,yok tüyünden bol para kazanırsın sakın inanma bu sözlere..Henüz Türkiye de tavşan tüyünden para kazanan görmedim ben...Ölü yatırım olur senin için...Paslanmaz çelikten kafes yaptırmalısın ki çok pahalı, hergün yonca ile beslemelisin, günde üç defa altlarını temizlemelisin, oda sıcaklığında ısıtmalısın hayvanları, kafeslere su içsinler diye emzik sistemi kurmalısın, tüyleri lapalanmadan önce temizken almalısın ki çok fire verirsin ve sürekli yavruladıkça kafes yapmalısın ama dediğim gibi paslanmaz ve sağlam kafes olmalı,ayrıca kafes altlarını çok sağlam ağaçtan (Balsa ağacı) yapmalısın yoksa tavşan anında kemirir dışarı kaçar...Yani bu iş inan seni canından bezdirir,tüm birikimini tüketir....Madem arazin var bence bölgede yetiştirilebilecek meyve,sebze v.s. işleri düşün..Umarım faydalı olmuşumdur,saygılar ve başarılar dilerim...

Bende kazanan kimseyi görmedim demiştim.
Varsa kazanan çıksın ortaya delilleriyle dedim.
Biri çıktı ben kazanıyorum dedi ama ortada delili yok.
Şöyle düşünün bende şeftali çekirdeğinden zengin oldum desem inandırıcı gelirmi?
Varsa kazanan delilleriyle birlikte çıksın ortaya.

Üye123 yazı
Yapacağınız işte en önemli olan şey pazarlama politikanızdır. İnterner ortamında kar marjlarımızı paylaşacak değiliz.Bunu anlayacak kadar zeki olduğunuzu düşünüyorum. Birçok sektörde birileri batar birileri yükselir..Bu her sektör için geçerlidir. Hali hazırda angora tavşan tüyü ve yeni zelanda tavşanı eti satıyorum.İşimin tamamı ihracat. Yenizelanda tavşanı etini özellikle Fransa'ya pazarlıyorum. Angora tavşanı tüyünden ise özel kıyafetler yapıldığı için hala benim için güzel bir pazar. Ben satıcı olarak bu noktadayım...Sanırım arkadaşlar tüm şirket rapolarını istiyorlar...Komik olmayın...
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Üye123 yazı
Buyurun bu arkadaşımızda proje değişikliği ile neler başarmış.....

Tavşanın tüyü yerine etine yatırım yaptı, hedefi ihracat

Şimdiye kadar tüyü için üretilen tavşanın artık etine yatırım yapılıyor. Angora tavşanının tüyünün kilo fiyatı, Çin'in bu piyasayı da ele geçirmesi üzerine 70 dolardan 9 dolara kadar geriledi.

Zorda kalan bin 200 tavşan çiftliğinin büyük çoğunluğu Çin yüzünden teker teker kapandı. İşletmecilerin büyük çoğunluğu 2004 yılında tavşan üretimini bırakırken bazıları yeni arayışlara girdi. Elinde kalan 50 tavşanı ne yapacağını düşünürken Avrupa ve Amerika'da etinin fazla tüketildiğini duyan girişimci Emre Akduman, yatırımlarını bu alana kaydırdı. Angora tavşanı yerine daha etli olan Yeni Zelanda türünü tercih eden Akduman, Türkiye'de bir ilke imza atarak, çiftliklerinde et için tavşan yetiştirirken bir taraftan da Perla Tavşancılık markasını oluşturdu.

Fakat tavşan besiciliğine büyük umutlar bağlayan Akduman'ın önüne büyük bir sorun çıktı. Hep tüyü için yetiştirilen tavşan etinin Türkiye'de pazarı yoktu. Ne sahip olduğu besin değeri, ne de faydaları biliniyordu. Bu kadar emeğinin zayi olmasını istemeyen Akduman, tavşan etinin Türkiye'de tanınması ve tüketiminin artırılması için kolları sıvadı. Akduman, 4 yıl boyunca çeşitli fuar ve organizasyonlarda tavşan tadımları ve aktiviteleri düzenleyerek tavşan etini halka sevdirdi. Yavaş yavaş tanınmaya başladığını görünce ilerisi için yatırıma girişti. Tavşancılığa 500 bin dolar yatıran Akduman, Türkiye'nin değişik yerlerinde bulunan 10'a yakın çiftliğinde 2 bini anaç olmak üzere yaklaşık 10 bin tavşan besliyor. En büyük hedefi ise, tavşan etini ihraç etmek. İspanya, Fransa ve İtalya'nın 600 bin tonluk tüketiminden pay almak istiyor.

Tavşan besiciliğine girmesini "Elimizde kalan tavşanları ne yapacağımızı düşünürken yaptığımız araştırmalar sonucu tavşan etinin besin değerleri ve lezzetiyle dünyanın en kıymetli eti olduğunu tespit ederek yatırıma girdik." sözleriyle anlatan Akduman, Türkiye'de entegre tavşancılığı ilk kendisinin başlattığını iddia ediyor.

Tavşan besiciliğinin fazla sermaye gerektirmediğini, bir çiftliğin yaklaşık 5 bin YTL'ye mal olduğunu kaydeden Akduman, getirisiyle ilgili de "Tavşan bire kırk kazandırıyor." ifadelerini kullanıyor. Pazarın büyümesi için yeni yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Akduman, sözleşmeli çiftliklerle tavşan besiciliğini yaygınlaştırmak istiyor. Kurulacak çiftliklere de satın alma garantisi veriyor.

Tavşanı 'dünyanın en hassas hayvanı' olarak nitelendiren Akduman, üretimde yaşadığı sıkıntıları da şöyle dile getiriyor: "Üretimde çok zorluk yaşadık. Hareket halindeki bir hayvanı alıp kafese adapte etmek uzun zaman aldı. Bir bakıma tavşanın nasıl yetiştirileceğini öğrendik." Tavşanın hızlı üremesi ve çabuk büyümesi nedeniyle 3,5 ayda kesim aşamasına geldiği bilgisini veren Akduman, tavşan etinin kırmızı ete göre biraz pahalı olduğunu aktarıyor. Akduman şu bilgileri veriyor: "Normal bir tavşandan 1,5 kilo et çıkıyor. Etinin kilosu 15-40 YTL arasında satılıyor. Üretimi arttıkça fiyatı da düşecektir."

"Türkiye'de tavşan eti tüketiminin yaygın olmamasının nedeni, sevilmediğinden değil üretiminin az olmasından kaynaklanıyor." diyen Akduman, "Avrupa ve diğer gelişmiş ülkelerde geniş pazar payı bulunan tavşan etinin ülkemizde tadını bile bilmeyen büyük bir kesim var. ABD'de tavşan eti tüketimi tavuk etiyle yarışıyor. Meksika'da tüketilen etin yüzde 70'i tavşan eti." diye konuşuyor. Akduman, piyasaya sunduğu ürünler yanında tavşan etini sevdirmek için bir de restoran açtığını söylüyor. Zincir marketlere de et verdiğini aktaran Akduman, ürün azlığı nedeniyle siparişlere cevap veremediğini ifade ediyor.

Tavşan etinin özellikleri

Beyaz etler grubundan olan tavşan eti, protein içeriği bakımından dana etine benzerlik gösterir. İnsan beslenmesinde genellikle çekinilen kolesterol ve yağ içeriği çok düşüktür. Buna karşılık demir bakımından da diğer etlerden daha zengindir. Sindirimi kolay etlerden olması nedeniyle, sağlık için önemli etlerin başında gelir. Bu olumlu özelliklerine karşın, Dünya ve ülkemiz insanlarının tavşan etine bakışı üzerinde kısaca durmakta yarar görüyorum. Tavşan etinin en çok tüketildiği ülkeler olarak Fransa, İtalya, İspanya, Malta, Almanya ve İngiltere sayılabilir. Genellikle Akdeniz ülkelerinde tavşan eti aranan ve zevkle yenilen bir et türü olmuştur. Ülkemizin bir Akdeniz ülkesi olmasına ve halkımızın da av tavşanının etine pek de yabancı olmamasına karşın, evcil
tavşan eti ve tavşan yetiştiriciliği ile ülkemiz insanının tanışması çok geç olmuştur. Üstelik bu tanışma sürecinde (1970’li yıllar) çeşitli sorunlar yaşanmış ve aradan uzun bir zaman geçmesine karşın, olumsuzluklar henüz unutulmamıştır.

Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Üye488 yazı
Yok abicim yok googledeki aramalarla haberlerle bir yere kadar.
Türkiyenin birçok yerini gezdim.
Birçok çiftlik gördüm enteresan hayvan üretenler dahil (bıldırcın gibi)
ama tavşan çiftliği görmedim.
Şu var bak mesela marmara bölgesindeki domuz çiftlikleri bıldırcın çiftliğinden daha fazla.

Üye123 yazı
Birgün Shakespeare'in yanına bir adam gelir. Sheakespeare'e şiir yazdığını söyler ve okumaya başlar...Şiir dediği sözler çok kötüdür ve Sheakespeare adama - Mirim mesleğiniz nedir diye sorar...Bunun üzerinde adam - Şemsiye tamircisiyim deyince ...Mirim siz şemsiye yapın...hep şemsiye yapın..daima şemsiye yapın diye cevap verir...

Sizlerin birşeyleri görmemeniz veya görememeniz bu sektörlerde bişeyler yapılmadığını göstermez...Sizlere önerim - Şemsiye şemsiye yapın...hep şemsiye yapın..daima şemsiye yapın...
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Üye123 yazı
Bildiğiniz tek şey hiçbirşey bilmediğinizdir diyelim o zaman...Konuyu açan arkadaşın konu açmak dışında bir sorusu vs bile yok...Körler sağırlar birbirini ağırlar mahiyetinde yazıp duruyoruz...İhracatı yasak değil bu arada..
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Üye488 yazı
Bursadayım sizin bahsettiğiniz çiftliklerinizi görmek mümkünmü acaba?
müsaitseniz yarın bir ziyaretinize gelelim.

Üye123 yazı
Eğer yazılarımda bakarsanız hiç bir yazımda Bursa'daki çiftliklerden vs bahsetmedim...Türkiye'de bulunduğum her zaman ziyaretime gelebilirsiniz...Frankfurt'tan aldığım malı Bursa ofisimden Köln'e satabilen biriyim...Her zaman dediğim gibi ...Mesela pazarlama becerisi...
Muhabbetlerimle...

Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Üye488 yazı
Türkiyedeki çiftliklerinizden bursaya yakın olan birinin adresini verin bir gelip görelim.

Üye488 yazı
Ne demek şimdi bu?
Nerde kaldı ciddiyet?
Hani delil hani ispat?
Gördüğünüz gibi arkadaşlar.
Çıkıp şu çiftlik benimdir buyur gel diyemedi.
İşte sonuç.

Üye123 yazı
Çok komik...Holding yıllık cirosunu söylüyor ve ispat soruyorsunuz...İş dünyasında yer almadığınız belli oluyor...Gereksiz bir tartışmaya girecek değilim sizlerle...
Sağlıcakla kalın...
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Üye488 yazı
İnternetten bulduğunuz haberleri buraya ko**** bu konunun uzmanı gibi görünmenin bir manası yok.
Bu sektörde ülkemizde kazananın olmadığını söylüyoruz. aksini iddia eden varsa buyursun dedik. sen çıktın.
Ama kendini bu konuda ispatlayamadın.

Üye123 yazı
Sayın Fikri bey;
Burada ispatlanacak bir durum yok. Benim yaptığım işte bellidir...ihracat raporlarım da..Takdir edersiniz ki böyle bir ortamda rapor paylaşımına gerek yok...
Tanımadığım birilerine birşey ispatlamak zorunda da değilim.Ben bu sektörden kazanıyorum bu kadar...Birileri bişeyleri beceremiyorsa bu da onların problemi...

Ve bahsettiğiniz gibi konunun uzmanıyım....Selametle...
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Üye488 yazı
Tamam doğrudur.
Türkiyedeki bir çiftliğinize ziyaret etmeye gelelim dedim ondada yan çizdiniz.

Yeni Üye58 yazı
arkadaşlat hepinize yorumlarınızdan dolayı tşk
belinay kozmetiğ in sahibi kozmetikci

Yerleşim Türkiye / Trabzon
Üye488 yazı
Geçen haberlerde bir vatandaş 4 tavşan almış 2 yılda 450 adet olmuşlar.
Bakmakta güçlük çekiyordu.
Hala kararlıysanız. bir çiftliği ziyaret edin derim.
Fakat buradaki arkadaşlar çiftlik adresi vermiyorlar...

Üye166 yazı
konikste adres olmaz zaten hersey sanaldir, soran olursa, sanane derler, herkes ticareti yalayıp yutmuş, ihracatın ithalatın dibine vurmuştur ama boş laftan başka bir şey duyamazsınız, teknik bilgi sıfıra yakın ama adam holding sahibi.. hep boyle, yapacak birsey yok..

işhanı katında 4 metrekare yerde duran adamda işadamıyım diyor digeri de.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye165 yazı
selam arkadasım,

mıllet atmıs tutmus, cok yerınde konusanda olmus,
ben tavsan yetiştiricisiyim. YÜN İCİN TAVŞAN SAKIN YETİŞTİRME ( ÇİNLE BAŞ EDEMEZSIN- 100 DOLAR FALAN DEDIKLERINEDE KANMA 8 DOLAR KILOSU hesap et yün kilo basar mı ? )

et için yap yapacaksan en önemlisi bir site actır ordan pazarla malını ben oyle yapıyorum.

aksı halde pazarın dar olur.

MAL ASLA ELINDE KALMAZ hic bırsey yapamazsan afyonda kesimhane var ttoptan alıyor oraya sattarsın.

kendi imkanlarınla satarsan etin kilosu suan - 25 tl ( kesilmiş temizlenmiş )

toptancıya satarsan 8.5 tl ( canlı )

SANA MALIYET HESABIDA CIKARTIYIM

1 anac tavsan 1 haftada 1 lıra yer - 4 haftada 1 defa yavrular ara boşluklarla bırlıkte yılda 8-9 dogum yapar

1 anac tavsan yılda 52 lira yer -
1 anac tavsan ortalama yılda 70-90 yavru verır

1 yavru tavsan 11 haftada kesıme gıder

1 yavru tavsan ılk 3 hafta annesını emer gerı kalan 8 hafta senden yer

1 anac 1 lıra yıyor haftada demıstım
1 yavru - 0,3 ile 0,33 arası yer

karlı iştir tavsıye ederım

+ ilerde anaç satısı yaparsın o daha karlıdır. yavru satarsın pet soplara oda karlıdır.

aklına takılan soru varsa sorabılırsın cevaplarım

NOT ---- SANA HICBIRSEY SATMAK ALMAK GIBI AMACIM YOKTUR.
AcarGruppen
0046 767 169 189

Jönkoping / Sweden

Yerleşim Ysveç / JönkopingMeslek Tekstil
Üye488 yazı
Arkadaş kısaca özetlemiş.
Konu ile ilgili ilk yazdığım gibi.
Maliyet düşük.
Fakat pazar sıkıntısı var.
Birde çeşitli yerlerde çiftliklerimiz var diyenlerin çiftliklerini ziyaret edemedik.
Hayal ürünü....