Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

350 Bin Tl Var Mütahitlik Yaparmıyım

BaşlatandogansoveTarih31/12/2012 09:09:42Yorum19

İlk mesaj
Yeni Üye56 yazı
350 bin tl var mütahitlik yaparmıyım d.bakır ilinde inşaat sektöru gelişmiş durumda ve dahire fıyatları 125 tl başlıyor 350-400 bin tl kadar var

bende ortakla adam başı 350 bin tl katkıyla 2 blok 7- katlı inşaat kaldırmak istıyoruz bu parayla olurmu toplam 1milyon 50 bin tl
ersindoğan

Yerleşim Türkiye / DiyarbakırMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Yeni Üye35 yazı
olur pek ala.çevreniz var ise satarsınız ordan gelecek para ile tekviye yaparsınız.zaten bir çok şeyi vadeli alacaksınız.çok sıkıntıya gireceğinizi düşünmüyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye89 yazı
Bu para kat karşılığı iş yaparsanız yetebilir... Fakat mülk sahipleriyle iyi anlaşmanız lazım gelir...

Yeni Üye56 yazı

BEN ZATEN 5-6 SENE İNŞAAT İŞLERIYLE MEŞKULUM TEŞERONLUKJ YAPIYORUMM CEVREM ÇOK VAR VE MÜTAHİT ARKDAŞLARIMDA ÇOK VAR VE D.BAKIRDA FAYANS OLSUN BOYA OLSUN DAHİRE KARŞILIĞI VERIYORLAR VE BENDE İLK ÖNCE DAHIRE KARŞILIĞI VERSEM OLURUMU BAZI YUKLU İŞLERIMI
ersindoğan

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Ymalat
Yeni Üye56 yazı
ZATEN BÖLGE MIZDE DAHİRLER ÇOK BUYUK EN YUKSEK 250 M EN DÜŞÜK 150 M OLUYOR ZATEN ORDA BELEDIYE YAPI ALANI 1 DÖNUMDE &20 YAĞI ALANI VERIYOR
ersindoğan

Yeni Üye58 yazı
kosgepten teşvik olarak hibe alabilirsin bu para yla
belinay kozmetiğ in sahibi kozmetikci

Yerleşim Türkiye / Trabzon
Yeni Üye56 yazı
yap sata hibe verıyormu kosgep
ersindoğan

Üye816 yazı
inşaatlara kosgeb para mara vermez.

350 bin 3 arkadaş 1050000 liranız varsa direk kaldırın daier karşılıgı vermeyin çünkü daire karşılı alan fayansçı elektrikçi alçıcı vs.. ellerinde malzeme almak için para olmayacagından daireleri satmak isterler yani senin daireni satacaklar sonrada daireler bitince bir evsahibi boyayı fayansı vs.. begenmezse o alçıcıya vs. nasıl yaptıracaksın o işi çünkü adam daireyi satmış yaparmı bir daha ...evsahibi belediyeye yapı denetime şikayet ederse aynı gün gelip en ince ayrıntısına kadar kontrol edip bitirmek zorundasın diyarbakır da ev sahiplerinin gözü açılmış bir yamuklukta hemen şikayet ediyorlar.

varsa paran kaldır kaba inşaatı fayansçıyla boyacıyla vs.. anlaş yamukluk yaparlarsa kov onları o otoriteyi yapabilirsen adamlar süper iş çıkartır. o arada bir kaç daireyide sat kimse peşin almaz %50 alırsın gerisi tapuda verirler parayı aldıgın parayı hemen inşaatta koy ki insanalr bu inşaat çalışıyor diyip ev alsınlar.

yoksa kaba inşaati bitmeyen ince işlerinin çoğu bitmeyen inşaatları diyarbakır da sın 2 yıldır satabilen yok. en az 5000 den fazla hazır ev var ama satabilen yok..

hesabını iyi yapabilirsen 2 bloktan sana en fazla 2-3 daire kalır 3 ortak size birer daire kalır, işyeri yapamazsın çünkü belediye 2 bloklara işyeri izni vermiyor.. 2 yılda sana 120 bin lira kalsa çok iyidir.
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye56 yazı
diyarbakır her blok da sadece 3-4 dahıre kalıyor ve ben 8-9 ay bıttırmek istıyorum başka projeler için
ersindoğan

Üye816 yazı
kaç daire üzerinde kaldıracaksın ayrıca 8-9 ayda bitirebilirsen Diyarbakırın en ünlü mütehaiti olursun çünkü 2 yıldan aşagı teslim eden yok.. kaba inşaat temel haklısın 8-9 ayda biter ama ince işlerini kaç ayda yapabilirsin onu bilmem oda 1 yıl sürer.. ayrıca ramazan ayında işçi oruç tutmaz bile çalışmaz kşında 2-3 ay calışmaz geriye yılın 8 ayı kaldı.. ayrıca 3-4 daire sana kalacagını kim dedi merak ettim
dortler

Yeni Üye56 yazı
hesapını ıyı yaptığında ve seri çalıştığında iyi mutahıt olursun para sıkıntısı olmasa en geç 1 yılda faliyete geçer
ersindoğan

Yeni Üye56 yazı
2 blok 44 dahıre yol üstu yapacam zemin dukan olacak dukanlar zaten işlek yerde oldumu metrekresı 2-3 bin tl satılıyor
ersindoğan

Yeni Üye5 yazı
44 dairenin maliyeti 40,000x44= 1,760,000 TL..bu hesapla gidersen daha gerçekçi olur.tabii buna arsa maliyeti dahil değil.1,70 milyon TL lik inşaat içinde 700-800 bin TL nakitiniz varsa rahatça girebilirsiniz.söylediğin gibi konumu iyiyse inşaata başladığında belli bir konuma geldiğinizde zaten bikaç daire yada bir dükkan satılır.hele birde binanın kendini farklı kılan başka özellikleride olursa çok karlı ve akıllı bir iş olur.
Diğer bir konu ise ortaklık meselesi..ne kadar güveniyorsun yada ne derece güvenilir bilemiyorum ancak kim olursa olsun (baban bile olsa) aranızda noter tastikli bir mukavele yapın ve herkesin görev ve sorumlulukları açıkça detaylı bir şekilde yazılsın.bu konu yapacağınız inşaattanda kazanacağınız paralardanda daha önemli inanın.
Hayırlı ve Bol kazançlar.Allah utandırmasın.
KaMiLuluOr+A

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Matbaacy
Yeni Üye56 yazı
saol ve noter sözleşmesı olacak ve herkes üzerıne düüşün görevi yapmalıdır ve doğru dürüstlük olduğu müdetçe herşey olur saygılar
ersindoğan

Üye816 yazı
daireleri her katta kaç daire olacak şekilde planlıyorsun her binada 22 tane hesabıyla kaç yapacaksın.
ayrıca kamiluluorta ;

diyarbakır da bir daireyi 40 bin lirayı geç 70 bine maliyet çıkar bana 100 binden devret bende 150 binden satayım söz.

gecekondu semtlerinde 70 metrekarelik evler 40 bin liradan başlıyor yıkıldığı takdirde belediye yapı izni vermediğinden hazineye kalıyor.

daireler arsa hariç minimum 75 bin liraya mal olur o da en geç 1,5 yılda bitme şartıyla ayrıca arsa fiyatları oldukça yüksek dönümü minimum 500 binden 1 milyon liraya kadar çıkıyor ayrıca belediye en fazla %50 yapı izni veriyor bazı semtlerde ise yapı izni %25 tir.

ayrıca elinizdeki parayla hızlı bir şekilde kaba inşaati bitirip ince işlerine girilmediği takdirde tek daire satılmaz bir yıldır tanıdıgım birçok mütehait örnegin biri 60 daireden 2 tane satmış durumda çünkü insanlar en geç 3 ay içinde bitmeyen daire almak istemiyorlar artık .

birde parası olmayan kişilerle işe girme ben bunun fayansını boyasını vs.. yaparım diyen adama iş verme adamlar daireyi satıp gelecek parayla malzeme almak isterler ve inşaat bitmek bilmez diyarbakırda belki görmüşsün 4 yıldır halen bitmeyen inşaatlar var ve o zamanın kataloglarını bastırdıkalrı zaman da en kral dairelerdi. şimdi ise taşeronlar yüzünden batıyorlar.

kamil beyin bir dediğine katılıyorum parası olmayanla işe başlama
dortler

Yeni Üye10 yazı
Bu paraya İngiltere İtalya ispanya Almanya gibi ülkelere ihracaat yapan ayrıca
İnsaat sektöründe kullanılan bu malzemenin üretimini yapıyoruz. Ortaklık olabilir.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Yöneticilik
Yeni Üye13 yazı
Arkadaşlar 8 ve 9 ay bir blok kolaylıkla tüm işleri halledilir ben istanbulda bu işi yapıyorum ve kolaylıklada bitiyor yeterki ekibini iyi organize et yaklaşık 100 günde bir blok tamamen bitirip satışa hazır vaziyette getiriyorum bence bu işte planlamayı iyi yapman lazım bir adam eksik geldiginde işe diger adamın onun eksikligini sana aratmaması lazım

Yeni Üye2 yazı
Arkadaşım öncelikle çalışmalarında başarılar dilerim .siz önce bir etüt çalışmalarınızı yapın sonra bir durum değerlendirmesi yapın ondan sonra bir daha tüm hesaplarınızı gözden geçirinki zaman olarak,kapital olarak işinize başlayın .bahsedilen proje 44 daire 2 blok ve kısa bir zaman allah kolaylık versin.SAYGILAR.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek