Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İhracat İş Fikri

Başlatanribella01Tarih29/12/2012 15:11:35Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye47 yazı
iyigünler bol kazançlar sayın koniks üyeleri....
İş fikrini bir çok kişi düşünmüştür ama faaliyete geçirme yada ne çeşit bir ihracat yapma konusunda sıkıntıya düşenler olmuştur benim fikrim ben adanada yaşıyorum buranın özel mutfak yemeklerine ve dürüm konusunda özellikle adana kebap vb. lezzetlerde ustayız size sorum bulgaristan yunanistan ukrayna yada tavsiye edeceğiniz benzeri ülkelerin büyük restaurant lokanta gibi yerlere vakumlanmış ve kaliteli yiyecekler ihrac etmeyi düşünüyorum ne gibi sorunlarla karşılaşarım sizce nir pazar payı yakalayabilirmiyim şimdiden okuyup cevaplayan herkese tşk ederim.....iyi çalışmalar herkese....

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye286 yazı
Merhabalar,

Bulgaristan icin bir kac sey yazabilirim,
BG de et fiyatlari TR ye kiyasla cok ucuz fiyat konusunda sorun olabilir,
Ayrica bir gida urununu ozellikle et urununu TR den bir AB ulkesine ihrac etmenin prosudurleri oldukca zor bir yoldur.

Eger cok iddiali iseniz size tavsiyem bu ulkelerden birine imalat tesisi kurup butun AB ulkelerine cok kolay sekilde satis yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Üye413 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Kral35
Merhabalar,

Bulgaristan icin bir kac sey yazabilirim,
BG de et fiyatlari TR ye kiyasla cok ucuz fiyat konusunda sorun olabilir,
Ayrica bir gida urununu ozellikle et urununu TR den bir AB ulkesine ihrac etmenin prosudurleri oldukca zor bir yoldur.

Eger cok iddiali iseniz size tavsiyem bu ulkelerden birine imalat tesisi kurup butun AB ulkelerine cok kolay sekilde satis yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.

arkadas cok iyi ozetlemis durumu. ukraynada yasiyorum. burasi icinde ayni seyler birebir soz konusu
gama200@ukr.net

TEL:0038 097 830 56 09
not: su an turkıyedeyım.turkıye numarasından ulasabilirsiniz.

TÜRKİYE TEL: 05432582617

Yerleşim Ukrayna / OdesaMeslek Di?er
Üye291 yazı

moldovada bir dana 1200 tl bizim paramiz ile. burada uretim ve ihrac mantikli. arkadaslara katiliyorum
Bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye979 yazı
yurt dısında bunun uretımı hem maddı hemde prosodur olarak sızı zorlayacaktır bunun yerıne sayet elınızde guzel bır formul varsa bunu adana kebap setı seklınde paketleyebılırsenız bu urun tutar kanısındayım hatta ıcpıyasada bıle satılır dıye dusunuyorum aynen cogkofte setlerı gıbı acılı ve acısız versıyon olarak, yapılırmı bılmıyorum ama yapılırsa ben kesın denerım.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye41 yazı
Gıda işinin en büyük sıkıntısı Sertifikasyon ve denetim analizleridir.
Avrupa birliği ülkelerine bu tür şeyleri satmakta çok fazla zorlanırsınız.
Ayrıca bu bir kültür meselesidir. Döner tutmuş olsa da Adana dürüm için avrupa ülkelerinin hedef gibi bir pazar olmayacağını düşünüyorum.
Hataylılar tatlılarını bu şekilde yaptılar diye biliyorum sadece alıp kurusunun içine şerbetini ekliyorsunuz adresinize teslim geliyor.
Ama Durum Adana işini bu şekilde ihracat konusu bir madde olarak yapmanız oldukça zor olacaktır.
Bunu Ortadoğu ülkelerine yapmayı düşünmek daha mantıklı olacaktır. Fakat onlarda da Bir takım sertifikasyonlar ve gıda izinleri söz konusu olacagından içinde GIDA olan bir ürünün gümrüklemesi sorun olacaktır.

yerel pazarına gidip orada bir fabrika açma fikri de mantıklı olsada , yüksek bir yatırım maliyeyi olacağını düşünüyorum. Belki yatırım teşvikleri işe yarayabilir.
Ancak Yunanistan örneğini verirsek, genelde çalışmayı sevmeyen bu toplulukta ucuz bir işçilik de söz konusu olmayacaktır
Her öğleden sonra siesta, fiesta derken zaten yarım gün çalışıyorlar... :)

Nerede karşılıklı Sevgi ve Saygı varsa, Orda itimat ve itaat vardır.
İtimat ve itaatin olduğu yerde, Disiplin vardır.
Disiplinin olduğu yerde Huzur, Huzurun olduğu yerde Başarı vardır.

M.KEMAL ATATÜRK

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye47 yazı
desenize düşünmesi sakıncalı bir fikir

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Serbest meslek