Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Araç Filo İndirimi Ve Yüksek İskonto

BaşlatanturbolineaTarih29/12/2012 01:06:24Yorum9

İlk mesaj
Üye209 yazı
Araç filo indirimi ve yüksek iskonto
Konusu hakkında sormak istiyorum.
50 araca kadar bir alım yapıp daha sonra bu araçları piyasada satmayı düşünüyorum
Vw %7 gibi bir filo indirimi yapmıştı.ben bu oranları ne şekilde %25 üstü iskonto alabilirim?
reno-fiat %20 iskonto vermişti.

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye209 yazı
konu hakkında detaylı çevresi olanlar pm atarsa sevinirim.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye42 yazı
filo indirimi almak için fatura kestirmen lazım...yani aldığın araçlara satarken fatura kesemeyeceğin için araçlar direk 2.el muamelesi görücektir..kabaca 50.000 tl lik aracı 37.500 alsan 40.000 satman lazım...ama sattığın araca fatura nasıl kesiceksin orası muamma??ben oto kiralama işi yaptım bildiğim detaylar bunlar ama varsa değişik başka yöntemler bilemicem....

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye209 yazı

EVRAKTA İKİNCİ EL OLUR İKİNCİ EL FATURASI KESİLİR.
FATURANIN PEK BİR ÖNEMİ OLACAĞINI SANMIYORUM.

ARACTA YÜKSEK İSKONTO ALABİLSEM %30 GİBİ ZATEN İKİNCİ EL DEĞERİNİN ALTINA GELECEK ARAC.
SATILMASI SORUN OLACAĞINI ZANNETMİYORUM.

TEK SORUN YÜKSEK İSKONTO ALABİLMEKTEN GEÇİYOR.

BUGÜN KIRIK BİR İKİNCİ ELİN DEĞERİ 20.000TL AMA NE YAPARSAN YAP MÜŞTERİ ÇOK ALTINA BIRAKMIYOR.

AMA SIFIR ALIP BELLİ BİR KISMINI KİRALAMAK BELLİ BİR KISMINI SATMAK DAHA MANTIKLI GELİYOR.

ÖRNEĞİN
2010 MEGAN ALMAYA ÇALIŞAN 24000TL DEN AŞAĞI YOKTUR.
AMA DİĞER TARAFTAN BAKTIĞIN ZAMAN 34000 TL OLAN SIFIR MEGAN 1.6 BENZİNLİDE YÜKSEK ALIMDA %25 ÜZERİ YADA DAHA YÜKSEK İSKONTO OLSA ARAC BİR İHTİMAL SANA 24000TL GİBİ GELECEK.

BU ARACI KİRAYA VERSEN 1 SENE SENEDE 1500 TL DEN 18000TL PARA KAZANIR. 3000 MASRAF DE 15000TL PARA KAZANIR...1 SENE SONRA DA ÇÖPE ATSAN GENE 30000TL YE MÜŞTERİYE GİDER.

SATIŞINI ÜZERİNE ALIRSIN. 32000 TL GİBİ DE HEMEN SATILIR MÜŞTERİYE.EVRAKTA NE KADAR İKİNCİ EL OLSA DA BU ARAC 32000TL YE MÜŞTERİ BULUR.

KALDI Kİ SAHİBİNDEN DE 2012 IKINCI EL MEGANLAR 34900 TL DEN AŞAĞI FİYATTA ARAC YOK.ONLAR SATILIYORSA BU FİYATA NE KADAR İKİNCİ EL DE OLSA BU ARACLAR KESİNLİKLE ELDE KALMAZ.

BUGÜN BAKTIĞIN ZAMAN İSE INTERCITY GİBİ BÜYÜK RENT A CAR FİRMALARININ EN BÜYÜK AVANTAJI YÜKSEK İSKONTO İLE ARAÇ ALDIKLARI İÇİN BÜYÜDÜLER DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

RENO FİATTAN 20-30 ARAC ICIN ALDIĞIM İSKONTO %20-21 İDİ. 100-150 ARAC ALABİLSEM İSKONTO ORANIM NE SEVİYEDE OLUR BİLEMİYORUM?

Üye209 yazı
SİZ DEĞERLİ İNSANLARA SORAYIM DEDİM?
SİZLERİN FİKİRLERİ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ.

Üye209 yazı
FordGüvence'yi nasıl alabilirim?
Ford Yetkili Bayinizden yeni bir Ford araç alıyorsanız aracı satın alma aşamasında satış temsilcisinden; Ford marka araç sahibi iseniz ve aracınızı FordGüvence kapsamına almak istiyorsanız veya mevcut garantinizi FordGüvence paketi ile uzatmak istiyorsanız Ford Yetkili Bayileri'nde satış veya servis danışmanından ilgili sertifikayı doldurmasını isteyebilir ve ödemesini yaparak FordGüvence ve Servis Kitapçığı'nı alabilirsiniz.

Bu kitapçığı her zaman aracınızda bulundurmanız ve her servis aldığınızda ilgili yerlere mutlaka kaşe ve imza almanız gerekmektedir. Filolar için, araç ruhsatında müşteri adı aynı olması ve araçların FordGüvence uygulanmasına uygun olması koşuluyla bayilerimiz tarafından filo müşterisi kapsamında FordGüvence satışı yapılabilir. Araç adetlerine göre indirim oranları aşağıda tariflenmiştir.

6 – 9 araç için : %5
10 – 49 araç için :%10
50 ve üzeri için : %15 indirim uygulanabilir.

http://www.sahsuvaroglu.com.tr/otomobil/tr/Default.aspx?id=content&content_id=fordguvence

FORD %15 İSKONTO YAPARIM DİYOR.

OTOMOTİV SEKTÖRÜ İÇİN BÖYLE YANIP DURUYORUM.
FARKLI NEDENLERDEN DOLAYI AİLEM BENİ KÜÇÜK BİR İLÇEYE SÜRDÜ.BURADA ECZANE İLE İLGİLENİYORUM.
BU İŞİ YAPMAK İSTİYORUM.
PARASAL ANLAMDA SIKINTI YOK.

BU İŞLE UĞRAŞANLARA SORUM %20 İSKONTONUN ÜZERİNE ÇIKABİLİR MİYİM?
SAKINCALARI NELER OLUR?

YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Yeni Üye42 yazı
dostum parasal konuda sıkıntı yoksa otur bayilerle masaya teklifini kendin ver ödeme planı sun onlara o zman görürsün ne kadar indirim alacağnı

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye209 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mr.toretto
dostum parasal konuda sıkıntı yoksa otur bayilerle masaya teklifini kendin ver ödeme planı sun onlara o zman görürsün ne kadar indirim alacağnı

ÖDEME PLANI ELBETTE PEŞİN OLACAKTIR.
KORKUM YÜKSEK İSKONTO ALAMAMAK.

Üye2659 yazı
Anahtar teslim fiyatı 40.000 tl olan bir aracı aşağıdaki linkteki fiyata veren galerici ya reklam için koymuştur yada para kazanmanın yeni bir kitabı yazıldı :) :)

Yahu kardeşim aracı filo indiriminden bedavayamı verdiler bu adama :) :)

Ben deneyimlerime göre böyle kar oranlarıyla filo indirimleri verebilecek otomobil üreticileri olduğunu düşünmek istemiyorum.
Dikkat ettiğim Linea Fiorino Clio, Symbol Fiesta gibi daha çok şirket aracı olarak kullanılan markalarda indirim yüksek
Valla eğer öyleyse 2. el araç alıp satanların 2. ele yönelmesi bile mantıksız Anlaş bir şirketle filo alırken sanada Bir iki tane alsın sonra sana satışını versin

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-linea-dizel-3-yil-150.000-km-garanti-tamamina-kredi-imkani-ile-140008971/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-linea-actuel-plus-benzinli-garantili-tamamina-kredi-imkani-ile-139316811/detay
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mr.toretto
filo indirimi almak için fatura kestirmen lazım...yani aldığın araçlara satarken fatura kesemeyeceğin için araçlar direk 2.el muamelesi görücektir..kabaca 50.000 tl lik aracı 37.500 alsan 40.000 satman lazım...ama sattığın araca fatura nasıl kesiceksin orası muamma??ben oto kiralama işi yaptım bildiğim detaylar bunlar ama varsa değişik başka yöntemler bilemicem....

Sen 50.000 tl lik aracı 37.500 al öncede 2. el olarak satmak kolay :)
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama