İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Yurtdışı Adrese Gönderimde En Uygun Kargo Firması!
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorumT
Yeni Üye77 yazı
M
Üye178 yazı
T
Yeni Üye77 yazı
Çok büyük ücretler alıyor özel anlaşmamı yapılıyor acaba
O
Üye234 yazı
11 ay önce Kanada'ya ahşap bir kuş kafesi gönderecektim, ve işte bu herkesin tavsiye ettiği PTT Kargo'ya gittim.
2-3kiloluk kuş kafesini kargoda başına bişi gelmesin diye 5-6 kiloluk bir sandığa esnek naylon içinde koyup, sandığı çivileyip kapatmıştık. Ağırlığın da artmasıyla birlikte PTT Kargo, bir bilgisayar kasasından biraz büyük bu pakete 120 mi, 130 mu o kadar TL bi hesap çıkardı! Havayolu olursa bu 200TL oluyormuş! Dakika 1 gol 1 aslında. Yani o kazık fiyatı duyunca oradan çıkmalıydım ancak işte daha yaşanacaklar vardı.
Yanıma oranın müdiresi gelip bi kağıt imzalamamı istedi: Kargoda bu paket mahvolursa hiçbir hak, tazminat, para talep edemeyeceğime dair ayrıntılar içeren bi kağıttı.
Koskoca PTT bu sağlam paketi hiç mahveder, beni zarara mı uğratır diye düşünerek, o kağıdı basit bir formalite olarak imzaladım. Ancak ne demiştim? Daha yaşanacaklar vardı.
Paketi teslim ettim, 15 gün kadar sonra Kanada'daki müşterim aradı: Paket eline geçmiş ancak ahşap kuş kafesinin o narin çıtaları, tahtaları yerinden çıkmış ve sapasağlam sandık ambalajın içinde 2-3 parçaya yarılmış haldeydi, Kanadalı müşterim kafesi o halde gördüğü için delil olması için iPhone'u ile resimlemişti, 10 adet kadar resmini bana gönderdi. O resimler bilgisayarımda kayıtlı duruyor.
İşte yaşanacaklar bunlardı.
Benim kargoyu, kargo görevlileri "nasıl olsa çok sağlam" diye 5-10 metreden fırlatıp mı koydular. Ya da başka birşey mi yaptılar, artık ne yaptılarsa zoru, imkansızı kolaylıkla başarmışlardı.
Beni Maddi manevi zarara uğrattılar bu imzalattıkları kağıt sayesinde berbat yaptıkları, yapamadıkları işi haklı çıkardılar.
120TL yerine 200TLverip adam gibi başka firmayla gönderseydim maddi manevi en ufak kaybım olmayacaktı. PTT Kargo sayesinde olmaz denilen şeyler oldu. Diğer yorumları size bırakıyorum.
M
Üye485 yazı
Benim tek bildiğim birşey var, oda ptt kargonun kargo firmaları içinde en kötüsü olduğudur.
Herkes buna katılmayabilir. Bazıları için ptt süperde olabilir. Ama ptt kargo bana göre en kötü kargodur. adı üstünde zarf dağıtıcısından mektup dağıtıcısından kargocu yaparsan böyle olur.
Bende küçük bir anımı paylaşayım.
Kayseriden ankaraya gönderdiğim 5 desilik bir paketim tam 17 günde teslim oldu. Kayseri Ptt Kargoyu arayıp kargom teslim olmamış dediğimde, bizden çıktı ankara ile görüş cevabı verildi. Ankarayı aradığımda böyle bir kargo yok denildi. Anlıycanz kargom kayboldu gitti.
Yine istanbula gönderdiğim kargom yanlış olmasın 32 günde teslim edildi. Sebeb ise ptt kargo taşınıyormuş, ortalı kkarışıkmış, kargolar bekliycekmiş, Bu nebiçim hızlı ve güvenilir kargo. İlerleyen günlerde ise tekrar istanbulla iletişim kurmaya çaıştığımda ise ordaki görevli, yemedikya 3 kuruşluk kargonu, kayıp olduysa bidaha yolla müşterine demesin mi?
Son olarak, 2 gün önce 30 desi azerbaycana yollayacağım kargo için 90 usd fiyat verildi. Aynı Paketi aksoy nakliyat ile 45 usd ye gönderdim.
Bana göre ptt aldığı paraya bakıyor. Müşterinin kargosu gitmiş yada gitmemiş hiç önemli değil. Heleki Bi şubeden çıkmış diğer şubede kaybolmuşsa, sizin kargoyu teslim ettiğiniz şubenin umrunda hiç olmuyorsunuz.
Mesela Bi Sürat kargoda iş böylemi. Tabiki değil. Yine Bana Göre. Bi kargom zamanında ulaşmasın. Şubenin müdürüne bi alo diyorum 5 dakka sonra bana dönüp kargom hakkında izahat veriyor hemen. Problemide kendileri çözüyorlar.
Adı Üstünde PTT. O T nin anlamı değişmiş olabilir ama zihniyet değişmedikten sonra Posta Telefon Kargo Banka PTKB Olsa ne olurki. Boş.
Herkes buna katılmayabilir. Bazıları için ptt süperde olabilir. Ama ptt kargo bana göre en kötü kargodur. adı üstünde zarf dağıtıcısından mektup dağıtıcısından kargocu yaparsan böyle olur.
Bende küçük bir anımı paylaşayım.
Kayseriden ankaraya gönderdiğim 5 desilik bir paketim tam 17 günde teslim oldu. Kayseri Ptt Kargoyu arayıp kargom teslim olmamış dediğimde, bizden çıktı ankara ile görüş cevabı verildi. Ankarayı aradığımda böyle bir kargo yok denildi. Anlıycanz kargom kayboldu gitti.
Yine istanbula gönderdiğim kargom yanlış olmasın 32 günde teslim edildi. Sebeb ise ptt kargo taşınıyormuş, ortalı kkarışıkmış, kargolar bekliycekmiş, Bu nebiçim hızlı ve güvenilir kargo. İlerleyen günlerde ise tekrar istanbulla iletişim kurmaya çaıştığımda ise ordaki görevli, yemedikya 3 kuruşluk kargonu, kayıp olduysa bidaha yolla müşterine demesin mi?
Son olarak, 2 gün önce 30 desi azerbaycana yollayacağım kargo için 90 usd fiyat verildi. Aynı Paketi aksoy nakliyat ile 45 usd ye gönderdim.
Bana göre ptt aldığı paraya bakıyor. Müşterinin kargosu gitmiş yada gitmemiş hiç önemli değil. Heleki Bi şubeden çıkmış diğer şubede kaybolmuşsa, sizin kargoyu teslim ettiğiniz şubenin umrunda hiç olmuyorsunuz.
Mesela Bi Sürat kargoda iş böylemi. Tabiki değil. Yine Bana Göre. Bi kargom zamanında ulaşmasın. Şubenin müdürüne bi alo diyorum 5 dakka sonra bana dönüp kargom hakkında izahat veriyor hemen. Problemide kendileri çözüyorlar.
Adı Üstünde PTT. O T nin anlamı değişmiş olabilir ama zihniyet değişmedikten sonra Posta Telefon Kargo Banka PTKB Olsa ne olurki. Boş.
Mali Müşavir
K
Yeni Üye33 yazı
yurd dışı gönderilerin en hesaplısı
www.nexcargo.com.tr
www.nexcargo.com.tr
G
Yeni Üye26 yazı
selam arkadaşlar bende yurtdışından alış veriş yapmak istiyorum fakat sipariş ettiğim ürün bana ulaşıp ulaşmıyacağı konusunda tereddütlüyüm bu konu hakkında bilgisi olan varmıdır acaba
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz