Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Yurtdışı Firmamdan, Türkiyedeki Firmama Malzeme Gö

BaşlatanvolkmanTarih10/12/2012 13:48:52Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Merhaba Arkadaşlar,

Biraz araştırma yapmama rağmen, soruma cevap bulamadım. Buradaki arkadaşlar umarım yardımcı olur.

Yurtdışında bir firma kurup, oradan Türkiyedeki firmama malzeme göndermek istiyorum. Vergi, ulaşım ve masrafları çok düşük olduğundan, yurtdışında firma kurmak çok daha cazip geldi. Ancak, oradan Türkiyedeki firmama mal gönderdiğimde, yine aynı vergiyi mi ödüyorum, yoksa bir iskonto olayı var mı? Ya da vergi muafiyeti var mı?

Sonuçta ben bunu Türkiyede satacağım, yani gümrük vergisi muafiyeti olacağını düşünmüyorum. 100 dolarlık bir malın, Türkiyedeki gümrük vergileri ve nakliye hariç masrafı ne olur acaba?

Bilgisi olan yanıtlarsa memnun olurum.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mimar
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye123 yazı
Merhaba kardeşim;

Firma açtığınız ülkeye göre işlemler değişir...Ve ithalatta gümrük vergileri, kotalar vs gibi durumlar vardır.Ve vergiler ithalatını yaptığınız ürüne göre değişir...
100 USD lik bir ürünün vergisi ne kadar olur gibi bir sorunun cevabı bu aşamada yoktur....Vergiler hakkında bilgi vermek için öncelikle ihracat ülkesi ve malın ne olduğu bilgisidir...

Kolay gelsin...
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahmetsakarya
Merhaba kardeşim;

Firma açtığınız ülkeye göre işlemler değişir...Ve ithalatta gümrük vergileri, kotalar vs gibi durumlar vardır.Ve vergiler ithalatını yaptığınız ürüne göre değişir...
100 USD lik bir ürünün vergisi ne kadar olur gibi bir sorunun cevabı bu aşamada yoktur....Vergiler hakkında bilgi vermek için öncelikle ihracat ülkesi ve malın ne olduğu bilgisidir...

Kolay gelsin...

Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Ülke Gürcistan. Yaşamak ve dolaşmak, ülkemize oranla çok daha ucuz. Malzeme ise sanayi tipi küçük güç ürünleri (küçük hacimli motor). Çapa makineleri, su pompaları gibi tarım ürünlerinde kullanılan küçük motorlardan.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mimar
Üye123 yazı

Türkiye ile Gürcistan arasında 2007 yılında beri Serbest Ticaret Antlaşması vardır...Eğer gönderdiğiniz malın menşei yine Gürcistan'sa , mal bedeli + nakliye + sigorta toplamının K.D.V sini ödersiniz sıfır ürünlerde.İkinci el makine prosedürü farklıdır lakin....

Kolay gelsin....

Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye248 yazı
gurcıstandan, satıcıdan dırekt ıthalat yapmanız daha kolay olur dıye dusunuyorum.
d.ibrahim007@hotmail.com
asil azmaz, bal kokmaz. Kokarsa yağ kokar, aslı ayrandır.

Yerleşim Türkiye / Yngiltere Antalya MersinMeslek Ythalat / Yhracat