Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Abilerim Ablalarım Fikirlerinizi Bekliyorum. . .

BaşlatanchnbykkyTarih08/12/2012 22:31:25Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
26 yaşında Üniversite Mezunuyum...
Üniversite ve tıp fakültesinin bulundugu yerde kiralık bir dükkan var. Kirası 700 lira aylık.
Burada bir iş yapmak istiyorum Öğrencilere ve günlük hasteneye gelenlere yönelik ne iş yapabilirim...
Fikirleriniz benim için çok önemli lüften destek verin biyerlerden başlayayım istiyorum...

Not: Kirtasiye ve Yemek hariç...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Reklam
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye8 yazı
yokmu yardımcı olacak beyin fırtınasına ihtiyaçım var...

Üye355 yazı
Büfe açsan yine işler sirkülasyon çoksa...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye125 yazı
sayın kebrar 1 e alıp 5 e satabileceğim ürünlerden foto görebilme imkanımız olur mu?
kelebek etkisi;Hayatta yaşamak zorunda olduğumuz şeyler vardır. Ve bunları önceden bilemeyiz.

Rastlantıda olsa bizim seçimimizle de çıksa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Benjamin Button/ KADER http://www.vidivodo.com/video/benjamin-button-kader-/322349

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Saty? / Pazarlama
Üye172 yazı
takı işi kültür işi.o şehrin kültürüne bağlı.bence türkiyede kuyumculuk dışında takı işleri para etmiyor.Turistlerin yoğun olduğu yerler dışında.

Hem üniversite hem hastane yakınında olan bir yer için yemek (fast-food tarzı ) üzerine birşey açılabilir.Bunu tavsite etmeyin demişsiniz ama bundan iyisi yok.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Üye554 yazı
cafe tarjı biryer açabilirsin hem ögrencilere yarar hemde hastanedekinlere

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
Yeni Üye32 yazı
Chnbykky,
Tutmayı düşündüğünüz dükkanın kirası makul,
Ama şunu unutmayın;
Sadece aylık sürekli ödemeniz gereken para:
700 kira+bağ-kur+vergi+stopaj= 1200tl gibi düşünün.
Başlığınızdan cesaretle bir ablanız olarak söyleyebilirim ki, hesabınızı sakın kiraya göre yapmayın. Kira dışında her ay en az kira gideri kadar gideriniz olacaktır.
Şimdiii, demek ki sizin sorunsuz bir şekilde ticarete başlayabilmeniz için her ay en az 1500' ü görmeniz lazım. Unutmayın, bu sadece ilk aylarda "hadi para kazanmasak da işi tutturuyoruz" prensibine göre kazanmamız gereken tutar.
Ama siz para kazanmak istiyorsanız en az 2.500lira kazanmanız lazım. Bu hesapla da,
cebinize 1000 lira ancak kalır.
Tamam 1000 lira kalsın ama ben bu işe başlayayım diyorsanız, o zaman ne yapacağınızı düşünelim...
Kırtasiye ve yemek olmasın demişsiniz, tamam.
Demek ki, fazla detaylı uğraşmak istemiyorsunuz ya da sermayeniz az, ya da yakınlarda kırtasiye var. Yemek işini de zor-karmaşık bulmuş olabilirsiniz. Ya da yine yakınlarda bunu yapan hastane kantini, büfe,cafe vs. yerler vardır. Bunu düşünmüş olabilirsiniz.
Tüm bunlar benim varsayımlarım, bunların hiçbiri olmayadabilir...
Evet, benim aklıma gelen çorap, çamaşır, atlet, kilot, hasta bezi, çocuk bezi, ıslak mendil, peçete, kolonya, daha çok hastaneyi hedef alan, ama öğrencilerin de yararlanabileceği bir ürün aralığı seçmeniz.
Başlamanız lazımsa başlayın, neler olacağını görün, kendiniz yaşayın ve bizlere anlatın.
Tüm kalbimle başarılar dilerim...
Allah yolunuzu açık etsin.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye816 yazı
burda birkaç arkadaş düşündüğüm şeyleri yazmış bende harmanlayıp yazayım;

1. ülkemizde gerçekten de takı kuyumculuk dışında işyeri takıcının olmadıgı sürece tutturamayacgı bir meslektir.
ben şahsen hayatımda 2-3 kez yüzük kolye vs.. almışım o da lise yıllarında ama şimdi altın veya tek taş varken ne işim olur 2-3 kuruşetmeyen takıyı alayım.eskiden insanlar hacca gidip kiloyla tenekeden yüzük alıp çocukları sevindirirlerdi şimdi gümüş yüzükler bile kabul görmüyor.

2. lise-ortaokul-ilkokul toplam tatil harici (resmi ve dini bayramlar )180 gün acık üniversitelerde bu durum daha düşük oldugundan kiranızı 1750 liraya göre hesaplamanız gerek ve ayrıca elektrik telefon vergi ssk vs.. ayda 3000 bin liradan aşağı kazanmanız zarardır.

3. 1-e alıp 5e satmak fikri gerçekçidir ama 3 alıp 2 de çantaya indirmek takıcıların en kötü tarafıdır.müşteriyi takipedemezsin müşteri bozulur takip etmezsen birkaç parça cebe indirir. ya da günde kaç parça satabilirim onu düşün .

sana tek bir seçenek vereyim günlük 150 liradan aşagı kazanmayacak bir iş düşün sakın olaki kirayı 750 den düşünme en fazla yer kapanan batıran iflas eden yerler okul önleri işyerleridir. iş yogunlugu olunca para kazandıklarını sanırlar ama 365 günün sadece 150 günü potansiyel iş günüdür
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye8 yazı
Herkezin Fikirleri bana ilham veriyor Allah razı olsun herkezden...
Daha Farklı Fikirleride bilmek istiyorum düşüncesi olan varsa.. Bir Abi Fatura Ödeme Kontor Yükleme ve ufakdan da emlak işlerine bakarsın (ögrenciye kiralık ev tarzı)olur Diyor. Böyle Bir Bölgede Şansım varmıdır.

Ayrıca tubagürel ve dortler21 üşenmeyip yazdığınız için fikirlerinizi çok teşekürler...

Yeni Üye32 yazı
Kendi adıma, rica ederim. Üşenmek diye bir şey girişimcinin kitabında yazmaz:)
Ayrıca kardeşim üşenmeden yazmaya devam edeyim, siz gerçekten ticarete girmeyi ve öğrenmeyi istiyorsanız ki, öyle olduğunu varsayıyorum, diyelim ki ufaktan emlakçılık yapacaksınız, kime neyi ne kadar kiralayacaksınız.
Öğrenciler normal aileler gibi sürekli ev değiştirmiyor ki, yani sayı çok fazla olmaz.Diyelim ki ayda iki ev tutulmasına aracı oldunuz, gelsin 1000 lira, böyle bir hesaba sakın girmeyin. Emlakcılık yapmak için artık sertifikanız vs. olması gerekiyor. El altından yapmaya da sıcak bakmıyorum, muhatabınız öğrenci olacaksa...O kadar çok sıkıntılı yönü vardır ki, sizi daha başlamadan usandırmasın. En masumunu söyleyeyim, bir ev verdiniz kirası ödenmedi, ya da öğrenciden 500 komisyon istediniz, 100 lira parası var. Daha bir sürü şey...zaten resmî olarak belgesiz yapmanız suç, diğer emlakçıların duyup da şikayet etmesi an meselesi...ben 8 kez taşınmış biri olarak evlerin 7 sini sahibinden bulmaya çalıştım. Oda ayrı bir mesele. Yeni öğrencilikten çıkmış biri olarak, hallerini bile bile öğrencilerden ne kadar komisyon alırsınız oda ayrı mesele...
Diğer fatura ödeme konuları nasıl işliyor bilmiyorum. Ama yakın bir tanıdığım fatura işi yapıyor, sıkıntılı olduğunu söyler sürekli. Çünkü kar marjı düşük, bütün yükü siz çekiyorsunuz, kira, faturalar, vergi vs. Onlar sadece küçük bir komisyon veriyorlar.
Bilemiyorum, belki de nasiptir, sizin olduğunuz yerde herkesin o gün fatura ödeyeceği tutar, zengin olursunuz:)
Kardeşim şaka bir yana, ciddi ciddi bir yerden başlamak istiyorsanız işin en başından başlayın. Esnaflığın ne olduğunu yaşayın, bir anda hiç bir şey 4/4lük olmayacak bunu unutmayın.
Hemen para kazanma endişesine düşerseniz birçoğu gibi daha yolun başında kaybedersiniz.
Selametle.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye306 yazı
dükkanla filan uğraşma derim.

1 çukurova üniversitesinde öğrenciye yönelik kafeler çok iyi. hastane desen oraya gelenler temel ihtiyaç dışında alışveriş yapmıyor.

bu yüzden kopya mantıkla girip hiç uğraşma. ki dükkanı yıllık kiralamak zorundasındır bide.

benim tavsiyem çay kahve otomatlarını koy. iletişmi fakültesi filan açıldı bilirsin. orada hala kantin yok. su alacak yerleri yok.

otomatları kullan çok kazançları var. ege üniversitesinin kütüphanesinde çok iyi örnek var 2 tane. mükemmel para kazandırıyor. günde bir kez kontrol et yeter. iş bu kadar basit.

üniversitede gözlemlediğim kadar otomat yok hiç.

Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat