Chnbykky,
Tutmayı düşündüğünüz dükkanın kirası makul,
Ama şunu unutmayın;
Sadece aylık sürekli ödemeniz gereken para:
700 kira+bağ-kur+vergi+stopaj= 1200tl gibi düşünün.
Başlığınızdan cesaretle bir ablanız olarak söyleyebilirim ki, hesabınızı sakın kiraya göre yapmayın. Kira dışında her ay en az kira gideri kadar gideriniz olacaktır.
Şimdiii, demek ki sizin sorunsuz bir şekilde ticarete başlayabilmeniz için her ay en az 1500' ü görmeniz lazım. Unutmayın, bu sadece ilk aylarda "hadi para kazanmasak da işi tutturuyoruz" prensibine göre kazanmamız gereken tutar.
Ama siz para kazanmak istiyorsanız en az 2.500lira kazanmanız lazım. Bu hesapla da,
cebinize 1000 lira ancak kalır.
Tamam 1000 lira kalsın ama ben bu işe başlayayım diyorsanız, o zaman ne yapacağınızı düşünelim...
Kırtasiye ve yemek olmasın demişsiniz, tamam.
Demek ki, fazla detaylı uğraşmak istemiyorsunuz ya da sermayeniz az, ya da yakınlarda kırtasiye var. Yemek işini de zor-karmaşık bulmuş olabilirsiniz. Ya da yine yakınlarda bunu yapan hastane kantini, büfe,cafe vs. yerler vardır. Bunu düşünmüş olabilirsiniz.
Tüm bunlar benim varsayımlarım, bunların hiçbiri olmayadabilir...
Evet, benim aklıma gelen çorap, çamaşır, atlet, kilot, hasta bezi, çocuk bezi, ıslak mendil, peçete, kolonya, daha çok hastaneyi hedef alan, ama öğrencilerin de yararlanabileceği bir ürün aralığı seçmeniz.
Başlamanız lazımsa başlayın, neler olacağını görün, kendiniz yaşayın ve bizlere anlatın.
Tüm kalbimle başarılar dilerim...
Allah yolunuzu açık etsin.