Merhaba,
Allah kolaylık versin.
Benim gözlemlerim bir hanım olarak şunlar;
-bizler eğer pazara değil de manava gidiyorsak şunu düşünürüz, çok pahalı ve birkaç tane çürük-bozuk ürün o poşetin içine girecektir... Bu yüzden çok acil ve gerekli olmadıkça hanımlar manav yerine pazarı tercih eder.
-manavlarda kalmış ürünler taze değildir, inanışı,
Ben yıllar önce evime yakın bir manava gitmiş ve orada almak istediğim sebzelerin üstünde afedersiniz küçük sineklerin uçuştuğunu görünce manavla ilgili dehşet önyargılara kapılmış, uzun süre manavlara uğrayamamıştım.
Önerim; (acizane)
-o kadar temiz bir manavınız olsunki, pırıl pırıl herkes önce temizliğinden bahsetsin.
-düzenli ve titiz olduğunuzu gösterin, rastgele iş yapmayın.
-insanların seçmesine müsade edin. Zaten yakın yıllarda yeni hal kanunu yüzünden seçemeyecekler. O zamana kadar izin verin, müşterileriniz sizin iyi ürün sattığınıza inansın, güven oluşturun.
-manavınızda aynalar kullanın. Renk dizilişlerini bile farklı renkleri yanyana olarak ayarlayın. Googleden "aynalı manav reyonları görsellerini" inceleyin, ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
-Sıcak zamanlara göre de hazırlık( dolap vs.) yapın.
-isminiz ve tabelanız cıvıl cıvıl olsun.
sebze ve meyvelerden yazılmış bir tabela düşünün.
-En önemlisi dürüst, üç beş kuruşun hesabını yapmayan, gerçek esnaf bir halci abinizi bulup, onunla çalışmanız, Bu konuda çok uğraşacağınızı ve tecrübe edinceye kadar canınızın bir hayli yanacağını söyledikten sonra şu linkle bitireyim.
Resimleri inceleyin mutlaka. Ütopik gelebilir ama,
bence fikir verebilir. Böyle bir manava kim girmek istemez ki...
http://www.sevdaselim.net/forums/serbest-kursu/116705.htmAllah yolunuzu açık etsin.