Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yeni Bir İş. . . Manav Dükkanı Açmak. . .

Başlatane.karakurtTarih07/12/2012 01:20:11Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye9 yazı
Merhaba değerli arkadaşlar,ortalama 15000 tl sermayem var 261000 nüfuslu bir il de manav dükkanı açmak istiyorum,ortalama aylık ne kadar kazanırım,bu işin püf noktaları nelerdir bu konular da fikirlerinizi bekliyorum şimdiden hepinize çok teşekkürler...

Saygılar...

Yerleşim Türkiye / BalıkesirMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye245 yazı
261 bin nufuslu bir ilde olman senin musteri potansiyelinin 261 bin kisi oldugunu gostermez. Manav isi incelik isteyen emek isteyen hatta abartmak gibi olmasin ama ustalik dahi isteyen bir sektor. Hic bilmedende yapilir birinin yaninda gorerek ogrenerekde yapilir. Fark burda cikar zaten ortaya. Ayrica disardan bakildigi gibi kolay gorunsede hale gitme kismi insana hayati haram edebilir. Zahmeti cok getiriside ona gore guzel. %100 ile calisiliyorum sahsen ben dukkanimda en kotu %75 ile domates oda sirkulasyonu oldugu icin fazla koymuyorum. Bu isin puf noktasi yazmakla anlatilamaycak kadar coktur kisacasi. Burda kahinlik yapanlar olabilir yok su kadar kazanirsin yok bu kadar kazanirsin vs. ama tavsiyem o tarz yorumlari dikkate almaman. Su kadar kazanirsin diyebilmesi icin bi kisinin sana isin yapilacagi yeri, insanlarin alim gucunu, ordaki potansiyeli, kira durumlarini vs herseyi bilmesi gerekir hatta dukkanin konumunu bile.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye9 yazı
haklısın kardeş,bizde işte fikir alıp projeyi hayata geçirmeye çalısıyoruz,dükkan arıyoruz dükkan kiraları 500-1000 arası değişiyor,işin zahmetini çekmeye razıyım yeter ki emeğimizin karşılığını alabilelim...

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ö?renci
Yeni Üye88 yazı

Bildiğim kadarıyla meyve-sebzede %50 ila %100 arası kar mevcut..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye30 yazı
Arkadaşım merhaba manav açmak istiyorsun inşallah gönlünce olur ben bişey söylemek istiyorum konuyla ilgili manavcılık falan gram anlamam ama gecen gün yine koniks te gezinirken bir arkadaşın yazısını okudum ve çok mantıklı geldı manav açacağın yerde BİM varsa onun yanına manav açman çok mantıklı olur çünkü bim in manav olayı detaylı değil ve alışverişi yapan yakınında sebze meyvesi alma gereksinimi duyacaktır. Saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye9 yazı
bu konuda babamla bizde hem fikiriz,bim lerde hep paketlenmiş halde ve pek iyi değil ürünleri.dediğim gibi bim e yakın yerler olabilir.

Üye143 yazı
Arkadaşım iş hayatına seyyar satıcılıktan başlamış şu anda 40 yaşında işkolik bir işadamıyım, yazılım şirketim var, 15 sene seyyar sebze-meyve sattım bu günlere bu sayede geldim, seyyar sat, manav iş yapmaz bunu bil, şöförlüğün var ise bir kamyonet al, günlük 200 tl lik birer kasa malzeme al, günlük al-sat, günlük 100 tl kazanırsın, ayda 2500 - 3000 tl kazanırsın masraflar çıkınca 2000 tl temiz kalır, bunu da kimse bu kadar net söylemez, bugün şirket sahibiyim bakın mühendisim şirketim batsa, seyyar sebze satarım, başarılar dilerim, AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye9 yazı
doğru diyorsunuzdur bu şekilde fikirleriniz dikkate alınarak planlama yapıyoruz en kısa zamanda hayata geçireceğiz inş...

Yeni Üye9 yazı
evet arkadaşlar yaşanmış örnekleri,çevrenizde gözlemlediklerinizi,bu işin artı ve eksilerini bekliyorum,yardımcı olun lütfen

Yeni Üye32 yazı
Merhaba,
Allah kolaylık versin.
Benim gözlemlerim bir hanım olarak şunlar;
-bizler eğer pazara değil de manava gidiyorsak şunu düşünürüz, çok pahalı ve birkaç tane çürük-bozuk ürün o poşetin içine girecektir... Bu yüzden çok acil ve gerekli olmadıkça hanımlar manav yerine pazarı tercih eder.
-manavlarda kalmış ürünler taze değildir, inanışı,
Ben yıllar önce evime yakın bir manava gitmiş ve orada almak istediğim sebzelerin üstünde afedersiniz küçük sineklerin uçuştuğunu görünce manavla ilgili dehşet önyargılara kapılmış, uzun süre manavlara uğrayamamıştım.
Önerim; (acizane)
-o kadar temiz bir manavınız olsunki, pırıl pırıl herkes önce temizliğinden bahsetsin.
-düzenli ve titiz olduğunuzu gösterin, rastgele iş yapmayın.
-insanların seçmesine müsade edin. Zaten yakın yıllarda yeni hal kanunu yüzünden seçemeyecekler. O zamana kadar izin verin, müşterileriniz sizin iyi ürün sattığınıza inansın, güven oluşturun.
-manavınızda aynalar kullanın. Renk dizilişlerini bile farklı renkleri yanyana olarak ayarlayın. Googleden "aynalı manav reyonları görsellerini" inceleyin, ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
-Sıcak zamanlara göre de hazırlık( dolap vs.) yapın.
-isminiz ve tabelanız cıvıl cıvıl olsun.
sebze ve meyvelerden yazılmış bir tabela düşünün.
-En önemlisi dürüst, üç beş kuruşun hesabını yapmayan, gerçek esnaf bir halci abinizi bulup, onunla çalışmanız, Bu konuda çok uğraşacağınızı ve tecrübe edinceye kadar canınızın bir hayli yanacağını söyledikten sonra şu linkle bitireyim.
Resimleri inceleyin mutlaka. Ütopik gelebilir ama,
bence fikir verebilir. Böyle bir manava kim girmek istemez ki...
http://www.sevdaselim.net/forums/serbest-kursu/116705.htm
Allah yolunuzu açık etsin.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bili?im