Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Soğan Ve Domates İhracatı Hakkında Bilgisi Olanlar

BaşlatanMAHOTarih26/04/2008 11:45:45Yorum43

İlk mesaj
Yeni Üye32 yazı
UYGUM MADDİ BÜTÇEM VE İHRACAT YAPACAK ŞİRKET VE PERSONELİM VAR.SOĞAN VE DOMATES İHRACATINDAKİ HAREKETLİLİK BU ARALAR DİKKATİMİ ÇEKİYOR.BİLGİSİ OLAN VEYA BANA MAL TEMIN EDECEK _ YURTDIŞINDA BU MALLARI PAZARLAYAN DEĞERLİ ARKADAŞLARIN BENİ YÖNLENDİRECEK YAZILARINI BEKLIYORUM
SAYGILAR

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
43 yorum
Yeni Üye10 yazı
sayın maho rusya romanyada hal dukkanlarımız mevcuttur.malın pazarlanması gumrukleme her konuda size yardımcı olmak isteriz.mal satışımız peşindir.her turlu garanti verilir.ayrıca 1985 ten beri ihracatla ugrastıgımız icin turkiyeden domates saglaya bileceginiz arkadaslarla irtibata gecmenizi saglaya biliriz.iyi gunler bol kazançlar.
inc

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye32 yazı
İNAN BEY PEKİ SİZ NE GİBİ ÜRÜNLERİ TALEP EDİYORSUNUZ.TALEP ETTİĞİNİZ ÜRÜNLERİN ORADAKİ FİYAT ARALIĞI NELERDİR.BU KONULARDA AYRINTILI BILGI VERIRSENIZ DAHA SOMUT ADIMLAR ATMAYA BAŞLARIZ

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye10 yazı

sayın maho rusyada şu an domates revacta oldukça iyi kar brakıyor.kilosu 2.5-3 usd arası cunku suriye domatesi ıraka ihrac ediyor.rusyaya ihracı kesti.buyuzden domates fiatları cok iyi.rusyaya türkiyeden kiraz şeftali çekirdeksiz üzüm ve narenciye en çok pazarladıgımız ürünlerdir.satışımız peşindir.
inc

Yeni Üye32 yazı
İNAN BEY ŞU HUSUS DIKKATİMİ ÇEKTİ.SİZ TÜRKİYEDEN RUSYADAKİ VE ROMANYADAKİ HALLERİNİZE KENDINIZ TURKIYEDEN MAL SARIYORSUNUZ.BURDA BİZE PEK BİRŞEY DÜŞMÜYOR DEMİ.TAM OLARAK NE YAPTIĞINIZ ANLAYABILIRSEM SAYDIĞINIZ BELLI BAŞLI KALEMLERDE BERABER ÇALIŞABILIRIZ.MSN mgfy23@hotmail.com

Yeni Üye10 yazı
bey efendi biz kendimiz sebze meyve komisyoncusuyuz.yani kemdimiz mal gondermiyoruz.turkiyedeki ihracatçıların mallarını komisyon uzeri pazarlıyoruz.hallerimize tırlar gelir her şirketin gonderdigi temsilci mallarını satar.ve satılan maldan komisyon alırız
inc

Yeni Üye32 yazı
inan bey musaıtsenız msnde görüşelim

Yeni Üye32 yazı
bıldığım kadarıyla şeftali 6. ve 7. aylarda çıkıyor mesela bu mal uzerıne konuşabılırız veya domates hakkında görüşelim domates hakkında bılgım yok ama kısa bır araştırma sonucu size onuda ihraç edebılırım.bazı konularda bıraz noksanım onuda hoş göreceksınız umarım

Yeni Üye10 yazı
sayın hocam şuan ben turkiyedeyim telefon no 05327365597 ofistel -0326-5123181-5129639 iyi calısmalar
inc

Yeni Üye2 yazı
HALİ HAZIRDA 300 TON SOĞAN MEVCUT OLUP DAHA FAZLASI TEMİN EDİLİR FİYATTA ANLAŞILIR
LVNT

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Gyda
Yeni Üye2 yazı
Bu konuda size yardımcı olabilirim. Ben azerbaycan rusya ve gürcistan pazarlarında her türlü yaş meyve ve sebzenin pazarlanmasında ve bu pazarda yer bulmasında kısasürede eritmesinde yardımcı olurum ve bu pazarlarda gerekli kişilerle çok sıkı bağlantılarım var. Pazar konusunda özellikle asya pazarı konusunda sıkıntısı olanlara yardımcı olabilirim.Şimdi patates ve domates azerbaycanda pazarda önemli bir yer tutmaktadır.Ayrıca rusya pazarındada özellikle moskova pazarı ihracatcıların kaçırmaması gereken bir pazar.Elinde malı olup eritmek isteyen kişilerin bunu dikkate almasını tavsiye ederim.Şimdi özellikle domates ve patates pazarda çok istenen mallar. sağlam ve güvenilir bir iş yapmak istiyorsanız buyrun derim. 05454124241

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye69 yazı
sayıın elnur
dedigin gibi bu pazarların kacırılmaması lazım.bizzat kedimde gidip gördüm ama adamlar pek saglam gelmedi bana.bu işlerde banka teminatı en garanti iştir.adamlar buna sıcak bakıyormu?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye1 yazı
Merhabalar,

Kuru sogan ihracatıyla ilgileniyorum.E-ticaret yoluyla urunlerini web sitemde tanıtıp tum dunyaya pazarlayabilecegim kuru sogan ureticileri arıyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye2 yazı
MERHABA MSD BEN ESKİŞEHİRDE YILLIK EN AZ 250-300 TON SOĞAN YETİŞTİREN VE ÇEVRESİ GENİŞ OLAN BİR ÜRETİCİYİM EĞER ÇALIŞMAK İSTERSENİZ HER KONUDA ANLAŞABİLECEĞİMİZİ ZANNEDİYORUM TEL NO 0534 3381212 LVNT
LVNT

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Gyda
Yeni Üye10 yazı

MERHABA ARKADAŞLAR,2009 UN HEPİMİZE SAĞLIK VE BOL KAZANÇ GETİRMESİ DİLEĞİYLE.
ADANALIYIM 32 YAŞINDAYIM.HALEN GAZİANTEPTE BÜYÜK BİR TEKSTİL FABRİKASINDA 2 YILDIR DIŞ TİCARET MÜDÜRÜ OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM.UZUN YILLAR YURTDIŞINDA PEK ÇOK ÜLKEDE EĞİTİM VE İŞ İÇİN BULUNDUM(RUSYA,UKRAYNA,POLONYA,ROMANYA,ÇEK CUM.SLOVAKYA,SLOVENYA,FİNLANDİYA,KAZAKİSTAN ,ÇİN,ALMANYA)
İYİ DERECEDE DIŞ TİCARET,KAMBİYO VE 3 YABANCI DİL (İNGİLİZCE,RUSÇA,LEHÇE BİRAZ İSPANYOLCA) BİLMEKTEYİM.
ADANADA VE YURTDISINDA SEKTÖRÜNDE LİDER FİRMALARDA (FİRMA İSİMLERİ İSTENİLİRSE BELİRTİLİR)UZUN SÜRE YAŞ SEBZE MEYVE PAKETLEME,İHRACI VE İÇ PİYASA SATIŞI ÜZERİNE ÇALIŞMA FIRSATIM OLDU.YURTDIŞI MÜŞTERİ POTFÖYÜM ÇOK GENİŞ VE SAĞLAM TANIDIK FİRMALAR. SATIŞLAR GENELDE AKREDİTİF VEYA BANKA SİGORTALI(DRAFT,FACTORING) OLACAKTIR. LOJİSTİK,GÜMRÜKLER VE HER TÜRLÜ PROSEDÜRE VAKIFIM. ÜRÜN TEMİNİ GENELDE YAKIN ÇEVREMİZ VE HEMŞEHRİLERİMİZ OLAN ÇİFTÇİLERDEN VADELİ OLACAĞI İÇİN PROBLEM YAŞANMAYACAKTIR.AYRICA POLONYADAN İTHALAT İLE UĞRAŞAN POLONYALI BİR DOSTUMUNDA BU İŞE İŞTİRAK ETMESİ MUHTEMELDİR.SİSTEMLİ VE BİLİNÇLİ ŞEKİLDE YAPILDIĞI TAKDİRDE ÇOK KAZANÇLI VE SIKILMAYA VAKİT BULAMAYACAĞINIZ YOĞUN TEMPOLU BİR İŞ. RİSK YOKMU DERSENİZ TABİ VAR HER İŞTE OLDUĞU GİBİ. FAKAT PAZAR PROBLEMİM KESİNLİKLE YOK.ISKARTA TABİR EDİLEN İHRACATA UYGUN OLMAYAN ÜRÜN İÇ PİYASADA SATILACAKTIR.ADANA VEYA MERSİN CİVARINDA KİRALIK BİR FABRİKA BİNASI VE ÇEŞİTLİ MAKİNALAR GEREKMEKTEDİR. TAKRİBİ OLMASI GEREKEN SERMAYE 300.000-350.000 TL. BİR KISMI TARAFIMCA TEMİN EDİLECEKTİR.ADANA VEYA MERSİNDEN CİDDİ GİRİŞİMCİLER LÜTFEN İRTİBATA GEÇSİN. SEBZE MEYVE TİCARETİ İLE UĞRAŞAN VEYA ZİRAİ BİLGİ BİRİKİMİ OLAN ARKADAŞLAR LÜTFEN ÖZELLİKLE DÜŞÜNÜN.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ythalat / Yhracat
Editör5590 yazı
İşleri kötü giden tüm esnaf arkadaşların üzerine eğilmesi gereken bir konu.

Türkiye de üretip veya alıp sonra yurtdışına satmak. Tarımsal gıda Türkiyede üretilebilecek en kolay üründür. Bu işi bir de teknolojik yapıp maliyetinizi ucuzlatırken bir yandan da veriminizi- rekoltenizi arttırırsanız, kurumsallığa ve profesyonel bilimsel yaklaşımlara prim verirseniz muhtemelen ben bu güne kadar bunları nasıl akıl edemeyip bu kadar sıkıntıyı çekmişim dersiniz.

Al-sat a diyeceğim bir şey yok. Ama üretecekseniz marka, ambalaj, kaliteli ürün, ucuz fiyatlar, sürekli üretim imkanı, kolayca ulaşılacak yerde duruyor ülkemizde, oldukça düşük maliyetlerle. Avrupada bu şanslar biteli yıllar olmuş. Üretiyor ama ucuz değil, yeterli değil.

10 kuruşa domates üretip 2$ a satabildiğinizi bir düşünün. Bir sezon satışı ile kendini 4 - 5 defa amorti edebilecek başka bir üretim dalı yok. En ölü fiyatta kiloda 50 kuruş kar edebileceğiniz 10 dekarı 300bin liralık bir yatırım 32 hafta boyunca size dekardan 5 ton ürün verdiğinde, 10 dekarda 50 ton eder 32 haftada 1 600 000 kg ürün eder. Kiloda 50 kuruş kazançla 8 ayda 800bin lira eder. Ciro değil net kar. 1,2 $ a satsanız cironuz 1 250 000 lira olur yaklaşık.

Normal hesabın ve denemelerin dekardan 8 ton ortalama olduğu düşünülürse harika bir yatırım. Tabi bu yatırımı 300bine çıkarmak en ucuzu, normali 500 bini buluyor çünkü.

Parça başına 50 kuruş kar elde edebileceğiniz devamlı yurtdışı müşterisi olan yurt dışı olmadığında yurt içinde de devamlı hazır alıcısı bulunan bir kere 500 bin lira yatırıp karşılığında her yıl 1,5 milyon parça mal üretip 750-800 bin lira kazanç elde edebileceğiniz bir makina parçası var mıdır ?? Olsa bile, çalıştırılan işçiyi, harcanan elektriği, bina kirasını bu kar miktarı karşılarmı ?
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Kaydettim ve arşivime koydum. Teşekkürler.

Elimdeki bazı raporlarla çok uyumlu. Almeria yı inceliyorum 1 haftadır. Türkiyede Kumluca bu bölgeyle rekabet eder konuma gelmeli acilen. Almeria daki bazı sera problemleri kumlucada yaşanmıyor, avantajımız çok büyük ama ne bilime yatkın girişimci var ne de devletin bu konuda standartları.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye992 yazı
• İspanya’nın Almeria Bölgesindeki Seralar İklim Değişimini Dengeliyor

İspanya’nın Almeria bölgesinde, 1983-2006 yılları arasında, her 10 yılda 0,3 0C’lik bir hava sıcaklığı düşüşü olduğu ilk kez bir raporda belirtilmiştir. Son yıllarda Almeria bölgesinin yarı-kurak alanlarında seracılık oldukça artmıştır ve dünyada seracılığın en fazla artışını simgeleyecek boyuta ulaşarak 2007 yılında 26.000 hektar sera alanı olmuştur.

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Üye992 yazı

PRODUCCIÓN DE TOMATE ORGÁNICO EN INVERNADERO

by CEMART

Este proyecto impulsado por el H. Ayuntamiento de Zimatlán de Álvarez en mezcla de recursos con productores de la organización PROACY S. P. R. de R. I. tuvo un costo de $ 815,000.00 corresponde al eje de Desarrollo Económico, consta de 3,240 m2 de invernadero, genera empleo permanente para 8 familias, actualmente producen tomate orgánico con calidad de exportación. Este proyecto reùne los principios básicos de sustentabilidad como son:

1. Rentable. Genera empleos e ingresos a las familias de los socios.

2. Ecológico. Contribuye a la alimentación sana de las familias zimatecas sin perjudicar el medio ambiente.

3. Culturalmente aceptable. La tecnología empleada ha sido adoptada fácilmente por los productores socios.

4. Socialmente justo. Se valora el trabajo familiar, con responsabilidad y equidad, trabajando en equipo las utilidades son directos a los socios de acuerdo a su trabajo.

PAQUETE TECNOLÓGICO

En un invernadero de 9 m de ancho se construyen 6 melgas de 80 cm de ancho por 30 cm de alto; 8 días antes de la siembra se incorporan 6 carretillas de composta por melga inoculada con Azotobacter, un día antes del trasplantre se da un riego y se desinfecta el suelo con caldo bordeles.

Al trasplante se inocula el almácigo con Micorrizas, se colocan dos hileras de plantas por melga a 40 cm entre hileras y 40 cm entre plantas a tres bolillo. Un día después antes de un riego ligero se aplica enraizador vegetal y Trichoderma a la zona radical.

Una vez por semana y en forma alterna se fertiliza con biol y Té de lombriz a la zona radical, se complementa con minerales orgánicos como: Calcio, Magnesio, Fierro y Potasio, según lo requiera el cultivo.

Se aplica una vez por semana una mezcla de Tricòn , Honvir M, Base FD, y Control FNB para prevenir enfermedades como el Tizòn y enchinamientos que son los más agresivos.

En el caso de plagas como: mosquita blanca, pulgones, trips y otros àfidos, se aplican bioinsecticidas naturales como: Contratar AR, caldo sulfocàlcico o extracto de ajo con alcohol. Si existen pocos insectos y no causan daños severos no es necesario tratar de exterminarlos porque generan resistencia.

Si se tiene problemas por nematodos, se aplica un nematicida a base de ajo y epazote llamado Nema, cuando aparecen gusanos del fruto, follaje, gallina ciega o gusano de alambre en raíz, se aplica Metharizium, Bacillus turigensis y Bauveria bassiana.

El poder amortiguador de la materia orgánica regula muchos procesos químicos, físicos y biológicos en el suelo pero si el PH es menor de 6.0 se aplica cal y si rebasa de 7.5 se aplica ácido fosfòrico (se mide con un peachìmetro).
Si la conductividad eléctrica en el suelo es menos de 2.0 no hay problema, el cultivo responde bien hasta 3 pero si rebasa, se aplican riegos pesados y se agrega composta baja en sales (se mide con un conductìmetro).

RENTABILIDAD

Un invernadero de 9 m de ancho por 40 m de largo con sistema de riego tiene un costo aproximado de $ 90,000.00 (mayor área menor costo). Bajo esta tecnología, las naves tienen capacidad para 1,140 plantas de tomate de crecimiento indeterminado, se estima un mínimo de 5 Kg por planta y un rendimiento de 5,700 kg de tomate por nave. El costo promedio por biofertilizantes y bioisecticidas se estima en $ 3,000.00 por nave en cada cultivo.

CALIDAD

El cultivo en suelo es contacto con la madre tierra y con las propiedades de la materia orgánica dan como resultado un producto con características diferentes a los convencionales como:

-Mayor vida de anaquel, a temperatura ambiente este producto se deshidrata pero no se pudre.

- Un sabor más dulce y mejor sazón a los platillos debido a su alto contenido de azucares.

-Alto contenido de calcio asimilable. Rojo por dentro y por fuera sin semillas verdes.

-Este producto se considera con calidad de exportación, nutritivo y sin residuos tóxicos.

M. C. Felipe Florean Méndez
f_florean@yahoo.com.mx

Invernaderos en el paraje “La Vía”
(Por la unidad deportiva)
Oficinas Niños Héroes No. 101
Zimatlán de Álvarez., Oax.

Üye992 yazı
10.
Forum de Invernaderos
Soy Alvaro Méndez y tengo un proyecto de iniciar el cultivo de tomates en invernaderos ..... con cultivos de Hidroponia, cualquier información me sera util. ...
www.ediho.es/horticom/forums/invernad.html - 79k - En caché - Páginas similares

Üye123 yazı
SELAMLAR,
aşağıda ingilizce olarak Yolladığım metinde Yurt dışında satılmak üzere kardeş firmamızın izmirde üretmiş olduğu ,kurutulmuş domates torbalarda ,kuru kayısı,baharat ceşitleri ve diğer ürünlerle ilgili ilginizi cekecek metin yer almaktadır.ilginize.
kuru kayası,kuru incir,kurutulmuş domates,kuru üzüm,kuru vişne

KONUSUNDA SİZLERLE ÇALIŞMAKTAN GELEN TALEPLERİNİZE CEVAP VERMEKTEN ONUR DUYARIZ.

DEAR SİR,
Dried Apricots, Sun Dried Tomatoes, Semi Dried Tomatoes.

Unlike many companies in this sector, we oversee the production from the seeds through to packing for export. It is only by taking those steps that we are able to guarantee the quality of our products.

With our knowledge and experience, we offer high quality safe products.

Our product development team work for the perfection of our products.

We also have Organic Projects on Dried Figs and Sun Dried Tomato Products.

We have ISO 9002, HACCP and BRC Certifications.

We are known with the quality of our goods

We presently supply number of Importers and Continental Supermarkets throughout Europe;

Our markets are France, Italy, Switzerland, Belgium, Spain, Portugal, UK,

Germany, Canada, Israel, USA, Brazil, and Australia.

Our references are all the banks; all commercial institutions, all major consulates in Turkey.

We trust that the above is of interest and we are looking forward to hearing from you.

have wide range of Products on Sun dried tomato,

-Standard range:

Halves, Julienne Cut, Diced, Chopped, Fines (3x3 mm), Pieces (mix)

-High Moisture range (Ready to Eat/Use)

Halves, Julienne Cut, Diced (6x6 mm), Chopped (5x5 mm), Fines (3x3 mm), Pieces (mix)

-Semi Dried range:

We have different products with different tastes.

We process products from Standard, Medium and Cherry types

Frozen plain, marinated in Oil and frozen marinated with Oil.

-In Oil range:

Standard, and Semi Dried products with Olive, Sunflower oils. Plain or with spices & herbs.

-Paste range: Paté, Paste, Puree, Chutney: plain, Spices & herbs; Chilli, Sweet; Sour, with Olive, Sunflower Oils.

-Industrial range:

Powder, Granules, Pellets, Oily Chopped

Organic Standard moist, Salted

Sulphur & Salt limits: Each Country has it’s own regulations and flavours.

Sulphured : can be sold in USA, Australia and Canadian markets.

Salted & Sulphured: In EEC maximum allowed limit of So2 is 200 ppm for the final consumption (retail):

Salted: We process 7-9%; 10-15% salted with max 19% moisture for european markets.

We are offering wide range of packagings

Manufacturing : 10 Kg; 6 Kg; 5 Kg;

Food Service : 2,5 Kg; 2 Kg 1 Kg; 500 Gr

Retail : 200 Gr; 100 Gr

Jars : 210 cc; 340 cc; 370 cc; 400 cc; 500 cc; 720 cc;

1000 cc; 1500 cc; 2000 cc; 2500 cc; 3000 cc

Best Regards,

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sanayici
Yeni Üye22 yazı
Selamlar,

Bulgaristan ve Rusyaya ihrac edilmek üzere domates arıyorum. İlgilenen arkadaslar detaylar için bana e-mail yoluyla ulaşabilirler.

aegean11@hotmail.com

Saygılarımla
Volkan Gür

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye38 yazı
arkadaşlar ağustos ayı itibarı ile kendi tarlamızdan kavun kaldıracağız ihracıyla ilgili talebi olanlar irtibata geçebilir.peşin satış tercih sebebi olup banka teminatı kabul edilir!

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
şu anda seramda 16.000 kök domates vardır 200.000 kilo domates almayı planlıyorum ve bunları yurt dışına pazarlamama yardımcı olacak kişi veya kurumlara ihtiyacım var...ilgilenenlerin aramaları veya mail atmalarını rica ediyorum ...mail coskunozek@hotmail.com tel:0 507 245 14 11

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
yazınızı okudum öncelikle dometes ihracatı yapıyorsanız iran için fiyat geçmenizi rica edecegim ayrıca yeterlilik belgeleri SAGLIK İSO VS gibi. ambalajı konusundada bilgilerinize ihtiyacımız var.
saygılarımla. reza mohandesi 0535 7075549
itftrans@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye1 yazı
inan bey yazılarınızı okudum ve bir şey dikketimi çekti şeftali konusunda size yardımcı olabilirim piyasa fiyatları ve uluslar arası fiyat aralığı hakkında bana dönerseniz sevinirim ben bir dış ticaret öğrencisi olarak bu işleri seviyorum ve aynı zamanda elimde domateste bulunmaktadır saygılarımla....

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci
Yeni Üye1 yazı
sevgili arkadaşlar 12 ay yurt içine ve yurt dışına antalya sebze ve meyvesi satışı yapılır..özellikle narenciye sezonunda finike portakalı satışımız yapalır..ilgili arkadaşlarla irtibat kurabilirizz..bol kazançlar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye2 yazı
ankara polatlıda soğan üretiyor ve alım satışını yapıyorum kendim sezon sono 400 ton soğan üretiyorum ve yaklaşık 500 ton kadarda köyden alıyorum ama satışta sorun yaşıyorum direk göndermek istiyorum malı bu konuda yardım cı olacak değerli firma sahiplariyle bağlantıya geçmek istiyorum eyerki sağlam bi firmayla bağlantıya geçip anlaşırsak sezon sonu 3bin ton çıkartırım dahada artabilir bu ama güvenilir firmalarla çalışmak istiyorum bağlantıya geçmek isteyen firma sahiplari için(no:5063351847 behçet)

Yerleşim Türkiye / OzanMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye1 yazı
slm hayırlı günler elimde üretmiş bulunduğum 1000 ton civarında keş, banko, pan88 . markalı soğanımı pazarlamıyı düşünüyorum alıcı iseniz 05362312809 nolu telden ulaşabilirsiniz. NOT. ödemeler nakit olarak yapılacaktır.
soner

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
rusyadayım domat1es taleb.i var
MTNDMRTRK

Yerleşim Rusya Federasyonu / YvanovoMeslek Ythalat / Yhracat