Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tur Organizasyonu Nasıl Yapılır?

BaşlatangsimexTarih05/12/2012 20:15:00Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye94 yazı
İran'dan müşteri bulup Türkiye'ye gezdirmek maksatlı bir organizasyon yapmak gibi bir düşünce oluştu kafamda. Bu konu hakkında bilgi sahibi ve bana doğru bilgiler verecek tur veya acentacı arkadaşlar var mı acaba ?

Bu işi şahsi olarak yapmak istesem nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Firmalar bir ortaklık kabul eder mi ?

Ne tür şeylere ihtiyacım vardır?

Kabataslak olarak düşündüğüm anabaşlıklar:

Rehber ( lisanslı) - 1 kişi
Otobüs kiralamak - ( şöför ve muavin )( veya uçak yolu da olabilir )
Gezilecek yerlerin planını yapmak
Verilecek molaların yerlerini belirlemek
Yemek vb şeyler için bir plan yapmak.
Müşteriler için sağlık ile ilgili güvenceyi öğrenmek
Barınma için Otel- Hotel-Motel vb ayarlamak

İlginize şimdiden teşekkür ederim

Saygılar.

Yerleşim İran / TehranMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye15 yazı
Eğer incoming yapıp turist getirebilirseniz, bir acente ile anlaşın derim. Bu kadar teferruata girmeye ve yorulmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Ayrıca mantık şu şekilde olmakta; getirirken zararına getirebilirsiniz, kazancı sağladığınız olay, ***ürdüğünüz restaurantla, cafe, eğlence mekanı ile anlaşmak, alışveriş için dükkanlar ile anlaşmak vs... örneğin kapalı çarşıda bir çantacı ile anlaşırsınız ve turist yaptığı alışveriş için %40 dükkandan karınızı alırsınız...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye118 yazı
bir seyehat acentası olmadan bu işlerin hiç birini yapamazsın gidersin bir şirkete benim 50 kişilik grubum var sizin aracılığınızla getirsem bana nekadar kar verirsiniz diyerek ortak bir noktada anlaşırsınız şahsi olarak bu işi yapmanıza imkan yok

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye11 yazı
Sayın gsimex,

Öncelikle turizm in sadece bir düşünce ile yapılamayacağını söyleyim. Çok iyi etüt etmek gerekiyor ve piyasayı çok iyi bilmeniz gerekiyor. Her noktada kontrolünüzün olamayacağı için yerel hizmet sağlayıcıları ile çalışmanız en pratik ve ekonomik çözümdür. Çalışacağınız hizmet sağlayıcısının (bu durumda Türkiyedeki bir acenta olmaktadır) verdiği hizmet standardından emin olmanız gerekiyor. Size neyi nasıl yapacağını planlayıp programlaması yetmez bu vaadlerini bir fiil işleme koyabilecek sınıfta bir acenta olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Türkiyede teknik olarak size bu hizmeti sadece TURSAB A Belgeli acentaları verebilir. Ancak bu sektörde de gayri resmininde yaygın olduğunu ve kendini acenta gibi tanıtan hiçbir yükümlülük altına girmeyen kişi ve kurumlarında olduğunu belirtmek isterim. Turizm işi güven işidir. Önemli olan kaç paraya işi yaptırdığınız değil aldığınız servisin kalitesidir. Bugün 2 farklı acenta aynı noktaya benzer turları verebilir ancak fiyattan bağımsız olarak biri rağbet görüp diğeri görmeyebilir. Kullandığınız aracın kalitesinden kalınan otele kadar o kadar çok parametre vardır ki fiyata dayalı olan ve parametreler farklı zamanlarda fiyat değişikliğinede sebep olur. Örnek vermek gerekirse İranlı turistlerin yoğunluklu görmek istedikleri Mevlana Türbesi ya da bir Konya gezisi Şeb-i Arus döneminde farklı fiyattır yaz aylarında farklı bir fiyattır. Oraya sizi ***üren otobüs bugün 1000 TL ye ***ürür ama yazın 2000TL ye ***ürür. Otobüs aynı otobüs görülen yer aynı yer ama fiyat farkı muazzam. Burdaki maliyetlerde en sabit olanı acenta maliyetidir. Ancak iyi bir acenta ile çalışmanız çok önemlidir. Sorunsuz bir tur yapmak bir sonraki sene ya da bir sonraki tur programına kulaktan kulağa yayılacak reklam demektir. Bazı acentaların sizin parasını verip bile alamayacağınız imkanları vardır.

Yukarıda ihtiyacınız olan şeylerin listesini çıkarmışsınız. Peki rehber hastalanırsa yerine yenisini hemen getirebilecekmisiniz? Aracınız tur esnasında arıza yaptı aynı ayarda hemen yenisini devreye sokabilecekmisiniz. İnsanlar onca para verip başka bir memlekete gitmişken, çalışarak kazandıkları onca parayı böyle birşeye harcamış ve kısa olan tatil dönemlerinide burayı görmeye adamışken beklentileri her zaman kusursuz olması yönündedir. Elbet aksilikler olur ama siz bunları minimumda tutabilecek her özeni göstermeniz gerek. Bunu sağlayan acentalar var hepsinin fiyatları farklı. Önemli olan sizin ne istediğinizi bir teklife dökebilmeniz. Örneğin ayda kaç kişi gelecek? Aklınızda görülmesini istediğiniz bir plan var mı yoksa popüler olanları mı değerlendireceksiniz? İrandan İstanbulun kültürel yerlerini görmeye gelende var alışveriş turu için gelende var Ağrı dağına çıkmak istiyorum diyenide avlanmak istiyorum diyenide var. Sizin müşteri portföyünüz hangisine ilgili onu saptamanız gerek. Siz nasıl bir servisin alınmasını talep ediyorsanız acentada sizden bazı taleplerde bulunacaktır. Oturup anlatılabilecek çok uzun bir konudur bu. Özetlemek gerekirse size uygun fiyata tur ya da turlar çıkartabilecek turizm acentasının operatör firma (yani a dan z ye kendi turlarını kendi organize eden) olması lazım. Eğer kullandığınız servisden olumlu geri dönüşler alıyorsanız o zaman uzun vadede bu işten çok ciddi paralar kazanmanız mümkün olabilir. Umarım aydınlatıcı bir bilgi olmuştur.

Saygılar,

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye94 yazı
Sayın "KE78" yardımlarınızdan dolayı minnettarım. İstanbul ile görüştüm. Çok ilgilendiler ve yardımcı oldular.

Herşey için tekrar teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Saygılarımla

Yerleşim Yran / TehranMeslek Ythalat / Yhracat