Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Öğrenci Konfeksiyon Dükkanı Açarmı ?

BaşlatandenizozkanTarih27/11/2012 20:47:09Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
merhaba . öncelikle projeyi başkasının yapmaması için şehrinden ve içeriğinden pek bahsetmicem.daha önce başıma geldi bikaçkere .akıllandık artık giyim çanta aksesuar dükkanı açmayı düşünüyorum.genellikle etnik giyim ürünleri olucak. büyükşehirde olanlar varsa illaki karşılaşmıştır. Salaş etnik giyim aksesuar takı çanta.ve açacağım dükkanın tutmama ihtimali çok düşük diye düşünüyorum. bulunduğum şehir ve tuttuğum yerle doğrudan bağlantılı tabi.ve uzun bi süre çok kar etmemeyide göze alıyoruz. dükkan yeni mal ihtiyacını ve kirasını karşılasın yeterli .

öncelikle size danışacağım birkaç şey var. dükkanı mal ile doldurma ve gerekli iç düzeni sağlamak dışında vergi levhasıdır ruhsattır . bu iş ne kadara mal olur ? ben araştırdığım kadarıyla tuhafiye diye açarsam biraz az olur dediler. bu işler nasıl olur bürokrasisinden bahsederseniz sevinirim .

2. olarak danışcağım şey ise şu .
biz 2 ortak olucaz. ilk başta sağdan soldan borç alarak açmayı düşünüyorduk . fakat bir arkadaş alabildiğimiz kadar kredi kartı alıp malları onlarla karşılayıp taksitlendirme olayından bahsetti. yada benim aklıma şu olay geldi. az önce hesapladım garanti bankası iş yeri kredisine. 10,000 tl yi 10,850 olarak çekebiliyioruz 24 ay ayda 450 civarında. acaba bize verirler mi bu krediyi ?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye59 yazı
sevgili kardesim hic paran olmadan bir is yeri acarsan biz buna sermaye diyoruz,,,,ne is olursa olsun tutturwmazsin birak iceri mal alma parasini her seyi alip hazir ettikten sonra bile senin ana giderlerini en az uc ay karsilayacak kadarda cebinde paran olmasi lazim,,,,diger bir unsur ise kredi karti uzerinden para kullanmak,,senin gibi genc ve azimli birinin hevesini kirmak istemem ama hayatta en hakiki mursit tecrubedir,,,,bu kart tuzagina dusenler var gazetelerde carsaf carsaf okuyoruz bunlarin hic biri bu paralari gazinolarda yemiyorlar hepsi senin gibi bir umut bir seyler yapmaya calisiyorlar ve sonlari hicde hos olmuyor,,,sen o parayi cekip anca icer mala gomersin,,hadi aldin diyelim islerde oluyor sattigin paranin hepsi senin degil tekrar mal koyman lazim,,,,ama satigin malin parasinin hepsi kartin parasi,,,tekrar hic mal almadan elindekini satman lazimki karti kapatip karinda senin ana sermayen olsun eeee bu seferde yok satasin buda ticarette en tehlikeli durumdur,,,sizler tertemiz sicilleri olan insanlarsiniz bastada soyledigim gibi ticaret olgunluk ve tecrube ister biraz zaman gecsin,,ufak tefek kendi paralarinizla al wat lar yapin paranizi cogaltin,,bu surecte ticareten ufak kayiplarla ufak kazanclarla tecrube sahibi olursunuz,,ondan sonra daha buyuk ticari ataklar yaparsiniz,,,benim size tavsiyem sicilinizi kirletmeden olgunlasmaya bakin bu cok onemli,,saygilarimla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye123 yazı
Konu başlığı:Öğrenci Konfeksiyon Dükkanı Açarmı ?
Cevap: Bu kardeşlerimiz konfeksiyon dükkanı açmasınlar...Önce güzel bir şekilde okullarını bitirsinler..daha sonra çeşitli işlerde tecrübe sahibi olsunlar ve piyasayı görsünler....çeşitli varsayımlarla bir işe adım atılmaz...tecrübe kazandıktan sonra ve maliyet hesapları ve finans konularında yeterli bilgiyi edinsinler..sonra güçleri de varsa ister dükkan açsınlar isterlerse holding...
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye2 yazı

biyerden başlamak gerektiğini düşünüyoruz. bu şehrin bu sektörde eksikliğini gördük ve ufaktan başlamak istedik.fermanları yaktık yani.2 sene zaten mühendis olup çıkıcaz. ama bi yandanda bi işletme olsun bakarsın mesleği yapmaya bile gerek kalmaz. sorduğum danıiştığım konulara keşke cevap veren olsaydı . levha ruhsat ve kredi hakkındaki sorular. kredi olmazsa sağdan soldan abilerimizden alcaz. onuda zaten sormazlar bize nezaman ödüceksin diye geri bile istememe ihtimalleri var. destekliyorlar diyelim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye32 yazı
merhaba bende sana deneyimlerimi anlatayım umarım işine yarar :)
Bende üniversite dönemlerimde iş yeri actım hemde 2 kez. kimsenin desteği olmadan.
kısaca lafı uzatmadan bana olan artı ve eksilerini söyleyim.
1. Mükemmel bir iş deneyimim oldu.
2. Para nasıl kazanılır nasıl kazanılmaz onu öğrendim.
3. İş yerlerini kapatıp iş bulmak istediğimde yeni mezun olmama rağmen işe yönetici olarak başladım.
buraya kadar ne güzel dedin dimi :) bide eksilerini yazayım :)
1. Okuduğum okulu 9 yılda bitirdim. dahada uzardıda şirketleri kapattıktan sonra okulu bitirmekten baska çarem kalmamıştı.
2. 1 yılda yaklaşık olarak 5 yıl yaşlandım.
3. Yaşıtlarım okulu bitirip askere gidip evlendi. Ben herşeye geç kaldım.
4. Başımda saç kalmadı :)

Eğer cebinde dükkanı açıp kendini en az 6 ay idare edecek kadar nakit paran(sagdan soldan topladığın borçlar olmaz geri ödemesiz olması lazım ) yoksa dükkan açma işine işyeri açmaya felan kalkışma derim...
Onun yerine içindeki o iş yapma pazarlama dürtüsünü internet üzerinden eticaret sistemleriyle ufak tefek yatırımlarla GG sahibinden gibi sitelerde dene.
Bu tarz e ticaret işleriyle emin ol çok az zaman harca**** yok denecek bir semayeyle işe girmiş olursun ...

Bide ortaklık konusunda benim annemin süper bir sözü vardır. Diyemeden edemiycem. " Ortaklık iyi bişey olsa bi karı 2-3 koca alır ortak kullanırlar" der. Çok doğru bir söz :)
Alışverişin cin adamı
http://www.baycin.com

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Mühendis
Üye554 yazı
belli bir iş ,ticaret tecrüben varmı acaba ?

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker