Ana içeriğe geç

Bilişim, İnternet, Elektronik, Bilgisayar

Yurt Dışından Telefon

BaşlatanfieryxTarih27/11/2012 12:35:57Yorum19

İlk mesaj
Yeni Üye85 yazı
arkadaşlar ben esnafım ve halihazırda tekstil aksesuarları üzerine bir işim var akncak ekstra birşeyler ile daha uğraşmak istiyoum son zamanlar da çıkan bu replika telefonlar v.s. gibi yurtdışından telefon yaptırıp burada satma niyetindeyim ancak nasıl bir yol izlemem lazım bunların vergileri kayıt işlemleri v.s. yasal prosedürleri nelerdir nasıl yaparız... şimdiden tüm yorumlar için teşekkür ederim...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Üye444 yazı
fieryx arkadaşım, sandığından çok daha zor işler bunlar. Bence uğraşma. eğer yinede öğrenmek amacındaysan özelden mesaj at bana, özelden görüşelim.
bora

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Üye123 yazı
Kardeşim bir de replika diye yazmışsın...bu kaçakçılık demektir....Başka bir marka ya da kendi markam desen neyse...
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye444 yazı

:-)
bora

Üye123 yazı
Şakacı arkadaşlar....parçaları getir, birleştir,sat...adına myphone de..trident de...resmi olarak zaten yaparsın...
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Üye444 yazı
ahmet sakarya arkadaşımın söylediği % 100 doğrudur. aynen öyle...
bora

Üye123 yazı
11 yıldır Çin ile çalışıyorum...İthalatını yapmadığım ürün kalmadı...Özgün ürünler bulmak lazım...Teknolojik ürünler için garanti belgeleri, teknik servis ağı gibi çeşitli işlemler var ve gümrük prosedürü fazla..Ekibiniz ve pazarınız varsa..ki cep telefonu olayını suyu çıkmış durumdadır..yapın...fakat gerçekten para kazanmak derdindeyseniz sizi ithalat ve servis anlamında yormayacak ürünlere odaklanın...

Replika ürünlerle ilgili olarak biraz gazete arşivlerini ve haberleri karıştırın..Daha geçenlerde Mersin limanında otomotiv parçalarının içinde Türkiye'ye sokulmaya çalışılan 4 milyon USD değerinde malzemeye devlet el koydu...Firma hem ceza aldı hem de ilgili şahıslar cezaevinde...Çekirge olayı...

Selam ile...
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Yeni Üye85 yazı
kusura bakmayın arkadaşlar dün den beri hiç bakamadım daha yeni bakabildim ancak bu piyasayı pek bilmiyorum amacım kopya telefonlar getirmek değil bu telefonların özelliklerine yakın özellikler de telefonları getirmek istiyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye123 yazı
Bu açıklamardan sonra hala getirmeyi düşünüyorsanız tebrikler....Ne kadar bütçe ayırdınız?
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Yeni Üye85 yazı
belli bir bütçe ayırmadım şu anda neye maal olacağını bilmediğim için , ancak burada sadece bilgi istedim tabiki gerekli araştırmayı yapıp benim için karlı mı zararlı mı bakıp ona göre hareket edicem ahmet bey ama yeterli sermayeyi çıkarabileceğimi düşünüyorum...

Yeni Üye21 yazı
arkadaşlar menşei ne olursa olsun bir dönem biz toptan dağıtım ve teknik servis ağı olarak batı karadeniz ve doğu marmara bayiliğini yapıyordduk battık gittik. ve milletin (telefon bayilerinin ) karnı tok geçmişte iyi paralar kazandılar. artık kimse güvenmiyorum çin sektörüne aslında çok sağlam mallarda vardı. fakat 1-2 dolar ucuz ekran tercihi yüzünden beyaz ekran film hatası ile milyarlarca lira çöpe gitti. bu saatten sonra legal şekilde para kazanmayı kimse beklemesin bu sektörden yok ben risk alırım diyorsanızda meydan geniş.

Yerleşim Türkiye / KarasuMeslek Emlakçy
Üye123 yazı
Açıkçası ben sizlere asla tavsiye etmem böyle bir işi...Sadece telefonu getirmek, kaydettirmek cs yetmiyor...Bunların yedek parçalarını vs getirmeniz de gerekiyor...Çin'de 5 USD'a da telefon var..50 USD'a da ...Size kalmış....ama sektörde işler arkadaşların dediği gibi pek legal yürümüyor...
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Üye123 yazı
Ve en güzeli bildiğiniz işte ilerlemeniz...Farklı tekstil ürünleri üzerine yoğunlaşmanızı tavsiye ederim...
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Yeni Üye85 yazı
tabiki ahmet bey yeni bir işi öğrenmektense bildiğiniz işi geliştirmek daha kolaydır ancak işim şu anda gelişime müsait değil daha doğrusu tekstil piyasası ancak farklı bir piyasaya yatırım yaparak ekstra bir iş daha yapmak niyetindeyim sadece bu sadece bahsettiğim iş olmak zorunda değil farklı sektörler de de kar edebileceğim bir yer bulduğum zaman bu iş ile de ilgilenebilirim...

Üye123 yazı
Tekstil alanında dijital baskı ve transfer baskı işini düşünün derim sizlere...Güzel ve karlı bir iştir...
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Yeni Üye5 yazı
Cümleten merhabalar ... hazir konu olmusken, sorayaim.

Almanyadan cep telefonu satin aldim. Türkiyede hediye olarak vermeden önce, Almanyadan gereken 100 TL vergiyi ödeyip, telefonu actirabilirmiyim...?

Iyi günler arkadaslar

Yerleşim ALMANYA / BerlinMeslek Ö?renci
Üye123 yazı
100 TL vergi ve girişte pasaport kaydı...Ve pasaportunuzda başka telefon kayıtlı olmaması lazım...bir telefon için 2 yıl süre tanıyorlar...ve pasaport giriş tarihi itibarı ile 30 gün süresi var...
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Yeni Üye85 yazı
ahmet bey önerileriniz için teşekkür ederim ancak şu an tekstil' in herhangi başka bir kolu ile uğraşmak istemiyorum 1975 yılından beri bu sektörde faaliyet göstermekteyiz ve ana toptancı olarak bu işin bir çok kolunu iyi bilirim sektör' ün durumu , çek yasası , açık hesap güvene dayalı çalışma sistemleri v.s. diğer sebeplerden ötürü kendime 2.farklı bir sektör arayışı içerisindeyim...