Cem KANSAK ben,
Geleceğin mesleği olduğunu düşündüğm Internet ve Turizm konularını bağdaştıran bir projede yatırım yapmak isteyen, sponsor veya finans kaynaklarına ihtiyacım var bu konuda bana yardımcı olacak bir kurulus nereden bulabilirim acaba. Konuyla ilgili detaylı bilgi asagidadir.
12 yıldır turizm sektöründeyim, acenta ve otel işletmeceligi çalışmalarımdan sonra son 3 yıldır internet üzerinden online rezervasyon sistemleri konusunda kişisel olarak faaliyet göstermekteyim. Internet turizmi konusunda iki projem var, yüzeysel gruplandırılması şu şekildedir.
1) Son zamanlarda yurticindeki seyahat acentaları nihayet yerli tatilciyi keşfettiler ama hala gereken onem verilmis değil. Zaten gazete ilanından gördükleri ile tatile çıkmayı düşünenlerin çoğunluğu Istanbul başta olmak üzere Ankara, Bursa ve Izmir de yasamaktadır. Bu gruptaki insanların da aylık gelirleri 1-1,5 milyar duzeyinde olmalı. Bu gelir düzeyine sahip kişilerde yoğun olarak internet kullanan kişilerdir. Biletix.com sitesinin kullanımı artık insanların yavasta olsa credi kartı kullanımı açısından internete güvenmeye başladıklarını gösterir. Çeşitli projelerle internet üzerinden bukonuda iyibir ciro yakalanacağını düşünmekteyim.
2) Tüm dünyadaki oteller icin rezervasyon siteleri yapmaktayım ve bu sitelerde günlük 4500-5000 ziyaretci almakta, ziyaretci ve alınan rezervasyonlar konusunda bir sorunum yok ama benim adıma rezervasyonu gerçekleştiren yurtdışındaki acentalar bana %2 ile 5 arası komisyon vermekteler. Yani arama motorları sayesinde benim siteleri bulan müsteriden işin kaymağını yiyen onlar.
Gerekli bir yatırımla bu işlerden yılda 1-2 milyon dolar kazanmak cok mümkün yeterli doğru şekilde yapılsın
Şu anda yaptığım bu işte Türkiye de bir numaradayım ayrıca tüm dünya ülkeleri için rezervasyon lımı ve site tanıtımı konusunda ilk 10 da gosteriyorum.
Istanbul ve Türkiye icin
http://www.istanbulreservation.com/yeni/index.php3
Ve Dünya otelleri için
http://www.regionalhotels.com
http://www.hotel-hotels-reservation.com
Türkiye ve Dünya turizminde marka olmak isteyen bir yatırımcı ile temes kurmam konusunda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Cem KANSAK
TEL: 0535.743.4706