Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bu İs Fikriyle Alakali Bilgisi Olan Yardim

BaşlatanceyboxTarih23/11/2012 18:05:06Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye59 yazı
Merhabalar site guzel

Ben bu gunlerde kend projem ustunde calisiyorum,,projem ufak capli plastik bir mekanizma,bu projenin protatip asamasinda karsima cikan 3 d printe isini biraz arastirmak istedim ama pek kayda deger bi sey bulamadim,,oncelikle bu cihaz sizin ciziminizi kaliba gerek kalmaksizin plastik ve renkli olarak istediginiz sekilde cikartigini ogrendim,,yani idigimiz yazicinin plastik puskurten hali gibi,,bu surecten sonra cihaz fiyatlarina baktim fiyatlarida makul seviyelerde bende ist de sanayi bolgesunin merkezinde yasiyorum,,,simdi sorum su bu isin sarf malzemesi pahalimidir,,kar marji ve musteri pontansiyeli nedir?ve kimlerle nasil yapilir,,benim meslegim tekstil grafikerlikti ama 1 yildir yapmiyorum merak edenler icin soyledim,,simdiden tesekkurler

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye163 yazı
stratasys.com
dimensionprinting.com (A sister company of stratasys ) Dünyadaki en mükemmel 3d makineler

Gebze organize san .bölgesinde bu cihazları kullanan ve bu konuda hizmet veren bir firma mevcut.Ayrıca bir üretici daha var fakat şu anda hatırlamıyorum.

Swiss ve japan ürünleri arge aşamasında NE YAZIKKİ TR DE bu cihazları bende üretebilirim diyen bir mühendis arkadaşımız henüz YOK ! Ve dünya piyasası bu ürüne korkunç derecede aç iken !
Laser shop 4 sale !!

Yerleşim / The Planet EarthMeslek Di?er
Yeni Üye59 yazı
Purpose gebzedeki firmayla irtibata gecmeyi planladi m lakin adamlar burunlarindan kil aldirmiyorlar,,,hatta benim irtibat amacim onlarla calismakti o halde bile ne gorusebildim nede vsss,,,,,bende burdan yola cikaraktan bu isi yapabilirmiyimyapabilirmiziz diye dusunuyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye70 yazı

O makina ile seri üretim yapamazsın nekadar sermayen var makınadan 10 tane almalısın kı aynı cızımı bır anda 10 tane elde edebilesın yanı rakamlar ornek olarak verıyorum ama sonucta dedıgın ıste serı uretım gereklı bılgın olsun

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Ticaret
Yeni Üye59 yazı
Sasmaz amacim seri urun yapmak degilde hem prototip hemde bireysel urunler ortaya cikarmak gibi

Yeni Üye44 yazı
benim bildiğim kadarı ile tabii ki üreteceğin adet ve satış fiyatınla ilgili ama bu makinelerin bir sürü çeşidi var.Yani seri üretim de yapılabilir belki. Bu sektörde trend bu yöne doğru evriliyor....

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Yeni Üye59 yazı
Benim bu fikir aslinda aklima benim kendi projemi bir muhendise calistirirken geldi,projenin teknik cizimi tamamdi fakat sira prototip olusturmaya gelince benden numune icin 2000 tl istediler ve bende biraz arastirdim bu bahse konu cihazda yapiliyormus,,,,,bu dogrultuda bu cihazi. Seri uretimi biten parcalari yapmakta ve benim gibi prototip yapmak amacli kullanilabilecegini dusundum veya bir adet parcaa ihtiyac duyanlarda kullanabilirdi,,,ama dedigim gibi makinanin calisma seklini vede sarf malzeme tuketimini bilmiyorum

Yeni Üye44 yazı
hocam nasıl bir mekanizma bu? yani diğer konvansiyonel üretim teknikleri ile üretilemeyecek birşey mi? ya da konavansiyonel üretim teknikleri ile üretilmesi çok mu zor?

3D'de ve konvansiyonel üretim teknikleri ile üretiminin maliyet hesaplarını yapman lazım.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Yeni Üye70 yazı
Makina ile Kalıp alınabilirse bence seri üretimde yapılabilir bence mantıklı....

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Ticaret
Yeni Üye59 yazı
Denizlibazari

Mekanizma daha cok otomata benzer bir sistem lakin plastik uzerine insa edilmis bir tasarimi var,,ben bu tasarimin satacagina inaniyorum lakin,,en iyi mekanizma icin denemeler yapmam sart,,bu denemelerde maliyet getiriyor pekde gucum kalmadi sayilir belki iki prototip daha yaptirabilirim ama en iyi calisan mekanizma ve patentleme icin bu az gelir,,,dogru ve istedigim sekilde calismadigi surece pazarlamada sekteye ugrayacaktir,,,kisacasi biline tekniklerle mutlak yapilir ama net calisab prototipi gormek sart

Yeni Üye59 yazı
Aynen abi olay bu,,,bu makinayi birde calisirken gorseniz muhtesem birsey