Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Aklımda Bir İş Var Sanırım Hiç Yapılmadı

Başlatanturab42Tarih09/11/2012 09:30:06Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye49 yazı
ikinci el satış yeri
şimdi diyeceksiniz bunu herkez yapıyor diye ama sanırım benim düşüncem farklı bu iş yerinde müşterinin mallarını belli bir yüzde ile satacaksınız örnegin%10-%20 gibi
müşteri getirecek siz dükkana koyacaksınız aranızda sözleşme yapacaksınız en fazla bir ay dükkanda kalacak.Bazen de onların malınıda alacaksınız kendi adınızada satacaksınız çok fazla sermaye istedigini sanmıyorum
Sanırım bir örnegıde yok nette olanlar dünyanın parasını kazanıyorlar neden reel dede olmasın acaba

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek İletişimci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye26 yazı
evkur gibi zincirler bu işi yapıyor, örneği var yani. hatta çoğu zaman konsinye çalışıyorlar.

yani x firması gidiyor evkurun mağazasına malını koyuyor ama evkur bunun için bedel ödemiyor. ürün satıldığında payını alıyor. ve yerine yeni ürün gönderiyor firme.

stok derdi yok para bağlamak yok. ama evkur gibi çok şubeli zincir olmadan ve gelen müşteriye cazip ödeme seçeneği sunmadan başarıyı yakalamak imkansız. zaten böyle avantajlarınız olmasa hiçbir firma size bu şekilde mal vermez.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye237 yazı
düşünceni biraz daha geliştirebilirsin.
HSN

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye33 yazı

avrupada şöyle bir sistem olduğunu duymuştum..

emanetçi , örneğin kişinin paraya ihtiyacı var size maddi değeri olan birşey getirip emanete bırakıyor ve siz belli tutarda şahsın para ihtiyacını karşılıyorsunuz anlaştığı vadede ise size parayı ve kaldığı süre için emanet kirasını ödeyip emanetini teslim alıyor .parayı getirmezse o mal size kalıyor sizde 2.el olarak satıyorsunuz..yani hem emanet hemde 2.el eşya satış yeri

Yerleşim Türkiye / Malatya
Yeni Üye49 yazı
evkur ve digerleri sıfır yani yeni mamul satıyor benim dedigim tamamen ikinci el millet hurdacıya yok pahasına verene kadar orda degerlenecek yada sıfırını alacak durumda olmayanlar gelip ordan alacak

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Yleti?imci
Üye639 yazı
valla arkadaş neden olmasın bende de ona yakın bir fikir var piyasada o kadar satılık ev ve araba yada hurdacıya giden malzeme var ki...
mesela araba sahibi ile konuşup internet üzerinden gittigidiyor.com-sahibinden.com-araba.comvs tarzı yerlerden arabayı satılığa çıkarabilirsin.araç sahibi ile anlaşıp sen 1,000tl istiyorsun ben bunu 1,100e ilana vereceğim 1,050tlye satarsam 1,000tl ni veririm kalanı benim gibisinden.Bu sadece bir örnek.
senin dediğin tarzda hurdaya giden birkaç malzeme aldım sattım.
yada hurdalığı gezerseniz işinize yarayacak o kadar satabileceğiniz mazlzeme çıkacak ki anlatılmaz.
hatta ikinci el kıyafat satan veya kiraya veren birinin yazısı çıkmıştı sabah gazetesinde birara adam voleyi vurmuş...
yazıyı bulursam paylaşırım
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Üye123 yazı
Bursa'da bu bahsettiğiniz işin pazarı dahi var...Bat pazarı diye geçen bir yer. İkinci el eşyalar satılıyor...Yeni bir fikir değil yani...
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye45 yazı
Ahmetsakaryanın dediği gibi bursada bat pazarı adı altında yapıyorlar ama dediğin işi amtika 2. El aksesuar luks seyler ustune yaparsa daha olumlu olur bi de bizim turk milletı kesinlikle aracıyı komisyoncu olarak gormesınden dolayı ekarte ederek Alısverişi arasında yapar..
yldsomer

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Sa?lyk hizmetleri
Üye123 yazı
Bu alanlarda "konsept" işler yapmak en güzel olanı...Arkadaşımız % 10-20 karlılıktan bahsetmiş.Lakin başka bir husus var.O da vergilendirme hususu.
Bir yer tutacaksınız ve bu yerde ürünleri sergileyeceksiniz...Ve gerektiği zaman fatura vs işlemleriniz olacak...

Bunları da hesaba katmanızda fayda var...
Ahmet SAKARYA
05322044995
ahmet@firmadoktoru.com
www.firmadoktoru.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye639 yazı
fatih kardeş gönder bakalım gursoybalo@gmail.com a yada buradan yayınla sen bilirsin
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye49 yazı
mesaj gönderirseniz sevinirim

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Yleti?imci