Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Sizce Hangi Sektör ?

Başlatanforrel44Tarih07/11/2012 20:40:04Yorum12

İlk mesaj
Üye101 yazı
Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, bir numara olacak sektörü açıkladı..

Son yıllarda sağlık alanındaki yatırım ve Türk doktorların yaptığı başarılı ameliyatlarla öne çıkan Türkiye’nin bu sektöre yoğunlaşması isteniyor.

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, şu anda 7,5 milyar olan dünya nüfusunun 9 milyara doğru gittiğini, gelecekte sağlığın dünyada bir numaralı uğraş olacağını ifade etti. Çünkü ömür beklentisi uzuyor ve yaşlılığa bağlı sağlık talepleri ülkelerin en önemli gündemi olmaya başlıyor. Alaton, yerli otomobille uğraşılacağına geleceğin sektörü sağlığa teşvik verilerek cari açığın azaltabileceğini söyledi.

Zaman Ekonomi Editörü Turhan Bozkurt’un hazırlayıp sunduğu ve Skytürk360 TV’de yayınlanan Üç Nokta programına konuk olan Alaton, “50 sene önce ömür beklentisi 54 yıldı. 10 yıl önce 78’e çıktı. Bugünse 87-88. Japonya’da 100 yaşına gelen insanların kulüplerini gördüm ben.” dedi. Sağlıklı hayatın belli kurallara riayet edildiğinde kendiliğinden oluştuğunu aktaran Alaton, kendisinden örnek verdi. Uzun yıllardan beri kırmızı et yerine taze somon balığı yiyor, meyveye ağırlık veriyor. İçkiden de uzak duruyor. Duayen işadamı, hayatı boyunca hep okuduğunu ve son yıllarda fütürolojiye (gelecek bilimi) merak saldığını söyledi.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye28 yazı
Benim en çok kafamı kurcalayan konu bu maddi olarak bizlerden kat be kat zenginlerin bazı hastalıklar karşısında neden çaresiz kaldığı ?

Mesela Sakıp sabancının çocuğu Metin sabancı
Acaba dünyada çözümümü yok ? Dünya kadar paraları var.

http://c1211.hizliresim.com/13/7/fqtkh.jpg
http://b1211.hizliresim.com/13/7/fqtkt.jpg

Veya Milyar dolara sahip Suna Kıraç , tekerlekli sandalyede yaşıyormuş ve sadece gözleri ile iletişim kurabiliyormuş.

http://b1211.hizliresim.com/13/7/fqtm8.jpg

Allah kimsenin başına vermesin gerçekten bir insanın o kadar parası olupta böyle dünya nimetlerinden faydalanamaması rahatça gezip yiyememesi kötüdür.

Dilek sabancıda pek o kadar sorun yok ama neden acaba ameliyat olup boyunu uzatmak istemiyor veya yüzüne estetik yaptırıp mankenler gibi olmak istemiyor ona da biraz şaşırıyorum. Deniz Akkayada bu kadar para olsa estetik merkezlerinin içinden çıkmaz, kendini dünyanın en güzel kadını yapabilmek için bütün parayı harcar.

http://b1211.hizliresim.com/13/7/fqtpv.jpg

Birde diğer merak ettiğim konu ise rahmi koç gibiler mesela neden yüzündeki kırışıklıkları gidermek için veya yaşlılık lekelerini gidermek için gereken işlemleri yaptırmıyorlar şaşırıyorum.

http://b1211.hizliresim.com/13/7/fqtuf.jpg

Bizlerde bu kadar para olsa saçımızı boyatırız , hücre yenilenmesini bulmaya çalışırız , yüzümüzdeki yaşlılık lekelerini yok etmeye çalışırız , daha genç olabilmek için bol bol para harcarız. Acaba çözümümü yok gerçekten merak ediyorum.

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Esnaf
Üye101 yazı
sayın fatboy22 yani ? sizcedemi saglık sektörü ?

Üye554 yazı

yaw Allah askına adamın parası vardiye ille estetikmi yaptırmak zorunda iste Türk insanını en büyüyk cahilliği
ESTETİK AMELİYAT ZEVK İCİN YAPILMAZ SAĞLIK SORUNLARI İCİN YAPILIR SUNU AKLINIZA BİR SOKUN
Allah göstermesin yüzünde yanık varsa yaptırırsın ama daha güzel gözükim diye kimseden bir farkın yokken zevk icin yaptırmak mantıksızdır bu hem milli sermayeye zarar hemde yapılan bosuna sağlık harcamalarından birdir,
ama ne yazıkkı millet olarak estetik diyince aklımıza ilk vay daha güzel gözikim vay burnumu yaptırım vay göğüsümü büyültim geliyor.

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
Üye101 yazı
koniks deki en büyük sorun :) yazılan soruya konuya içeriğe cevap vermektense bizim insanlarımız polemiğe girmeye konuyu saptırmaya bayılıyolar bu bizim halk olarak en büyük handikaplarımızdan biri, arkadaşlar sizden ricam ufak şeylere takılmayalım . kimse üzerine alınmasın arkadaşlar ;) sayın seloceza sizede katılıyorum doğru söylüyosunuz .. peki ya sizce hangi sektör sayın seloceza ?

Yeni Üye28 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - seloceza
yaw Allah askına adamın parası vardiye ille estetikmi yaptırmak zorunda iste Türk insanını en büyüyk cahilliği
ESTETİK AMELİYAT ZEVK İCİN YAPILMAZ SAĞLIK SORUNLARI İCİN YAPILIR SUNU AKLINIZA BİR SOKUN
Allah göstermesin yüzünde yanık varsa yaptırırsın ama daha güzel gözükim diye kimseden bir farkın yokken zevk icin yaptırmak mantıksızdır bu hem milli sermayeye zarar hemde yapılan bosuna sağlık harcamalarından birdir,
ama ne yazıkkı millet olarak estetik diyince aklımıza ilk vay daha güzel gözikim vay burnumu yaptırım vay göğüsümü büyültim geliyor.

Ya işte bende onu diyorum seloceza kardeş , bu zenginler niye estetik olmuyorlar acaba.

Dimi ya bu kadınlarda senden iyi olmasınlar ama amma cahiller ya, hemen göğsümü büyütüyüm , burnumu yaptırırım , güzel gözüküyüm diyorlar.

Sen baya bilgili birisine benziyorsun kardeş, rahmi koçun hücre yenilenmesi neden yaptırmadığı konusunda bilgin var mı ? Acaba hücre yenilenmesinimi bulamadılar yoksa buldularda bunlar mı ilgilenmiyorlar. Değerli bilgilerini alabilirmiyiz bu konuda.

Üye122 yazı
Benim param olsa, kesinlikle ve kesinlikle bilişime harcarım :) Zira; Dünya'nın en meşhur zenginlerinden Bill Gates derki; " Bir daha dünyaya gelecek olsam, network marketing e zaman harcarım." demiş :)
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye28 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - forrel44
sayın fatboy22 yani ? sizcedemi saglık sektörü ?

Sayın forrel44 : Bütün 4.000 e yakın sektörler, hepside birbirinden önemli.

Bütün sektörler vücudun azaları gibidir , birisi olmadan diğeri olmaz diye düşünebiliriz. Sadece bazısı az fonksiyonludur , bazısı çok fonksiyonludur gibi ayrımlara gidebiliriz.

Asıl olan niş pazarda at koşturmak. Rekabetin az olduğu , üretim tekniklerinin pek bilinmediği ama iyi kâr marjları getiren sektörleri çözmek lazım.

Tabi belli bir süre niş pazarda doğal pazar haline gelebilir.

Bir çok firma niş pazarda yükselme trendi gösterdikten sonra durağanlaşmaya başlarlar. İnnavasyon dediğimiz olayda zaten ilgili firmaların bu durağan zamanlarında ortaya çıkar. Ürünlerini satabilmek ve rekabeti azaltıp daha çok kazanabilmek veya batmamak için kendilerini veya ürünlerini farklılaştırma yoluna giderler.

Sonuç itibari ile herkesin amacı para kazanmak.

Para kazanırkende , kendini başarma , ispatlama , statüyü yükseltme gibi sosyal ihtiyaçlarını gidermenin yanında diğer insanlardan biraz daha fazla para kazanma arzusu oluşur.Daha fazla kazandıkça hali ile diğer insanların önemsemedikleri ama ellerinde para olsa giderebilecekleri ihtiyaçlarını giderme eylemi içine girerler.

Örnek : Parası az iken roma , paris , newyork vb şehirlere gezme ihtiyacı duymayan bir insanın , bol para kazanmaya başlayınca ölmeden dünyayı biraz gezeyim demesi gibi.

Giydiklerine , kullandığı teknolojik aletlerine dikkat etmesi gibi. Değiştirme sürelerinin kısalması gibi .

Sağlığına biraz daha fazla dikkat etmesi gibi.

Bir yatım olsun istemesi gibi , birde villam olsun istemesi gibi.

Dünyada yaşama arzusunun daha fazla olması gibi.

Hep biraz daha rahat ve mutlu yaşama meyil ederler.

Bu duygularda gayet doğaldır.

İnsanların ellerindeki paraya göre ihtiyaçların şiddeti azabilir , törpülenebilir veya artabilir.

Sağlık sektörünüde kendi arasında kategorilendirmek lazım.

Kategorilendirmeden bütün ürünleri iyi bir inceleme yapmadan net bir şey konuşmak zor.

Ama her türlü gerekli bir sektör.

Yeni Üye36 yazı
sağlık inşaat eğlance sektörleri
elk elektronik

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik
Üye101 yazı
çok güzel tespitler sayın fatboy22 ... bencede medya, yayıncılık sektörü; medya sektörü internet ve sosyal medya yüzünden tabiri caizse evrim geçiriyo resmen iyi takip etmek gerek..

Yeni Üye8 yazı
İshak alaton bir yahudidir.Kuranı kerimde ve hadislerde geçtiği kadarıyla yahudiler nesli ve gıdayı bozarlar.Onlar bu dünyanın efendileri,diğer insanlarda köleleridir.Buna inanırlar.
İşte bu bağlamda her yahudinin açıklamasında siyasi bir tema vardır.Bunu anlamak gerekir.Dünya tohumculuğu israilden soruluyor ve genetik olarak herşeyi bozmuş durumdalar.İşte bu gdo'lu ve sağlıksız ürünler bizim bağışıklık sistemimizi tarumar etti.

Türkiyedeki bütün hastanelerin ağzına kadar hasta dolu olması bunların eseridir.Hatta devletimiz hastane açmaktan yoruldu,sgk başkanımızda açıklardan dolayı"battık,bittik"demekten yoruldu.
Evet yahudi doğru söyledi.Çünkü türkiyeyi bu hale onlar soktu.Gelecek yıllar sağlık sektörünü parlatacak ama onlar sevinirken biz ise üzüleceğiz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye72 yazı
topraktan geldik,topraga muhtaciz ve topraga birgun donecegiz.toprakla ugrasalim.bence dunya kuruldugundan beri en gecerli sey tarim.2000 li yillara uygun bir sekilde tarimla ugrasmak lazim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye10 yazı
Cok güzel bi konu acmıssınız sayın forrel44 ama cok az yorum almıs bence . Gıda sektörü soguk hava deposu ve restaurant antep sofrası yöresel lezzetler gibi

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er