Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fikrime Destek

BaşlatanceyboxTarih07/11/2012 13:01:24Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye59 yazı
merhaba arkadaşlar yaklaşık bir yıldır araştırdıgım bir otomat üzerinde çalışıyorum,,yanlız bir türlü protatip aşamasına getiremedim otomat derken aklınıza cola makinası şeklinde bir şey gelmesin,,30 a 30 çapında elle tetiklenen bir mekanizma gibi düşünebilirsiniz,,,benim bu fikrimi protatibe dönüştürecek bir işletme bulamadım,,veya mekanizma çalışma şeklini profosyenel olarak belirleyecek teknik çizim 3d görselleme ve plastik protatibe dökemedim sizin anlayacagınız bana yardımcı olacak arkadaşlar varmıdır aranızda veya bildiğiniz tasarım veya protatip geliştirme ofisleri,,,bunun için yaklaşık 6000 tl de param var şimdiden telşekkürler

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye31 yazı
Arkadaşım..en yakın bir bilişim kursuna gidip şu çizimi 3d olarak bana verir misiniz desen dahi sana yardımcı olurlar.Sonrası o görseli hayata geçirmekte..fikrine yakın otomasyon ürünleri üreten bir fabrikaya ya da atolyeye gidip onun bir modelini istersen de umuyorum ki sana yardımcı olurlar.Olmazlarsa iş sana düşüyor,ne yapıp ne edip kendin üreteceksin.
Allah yardımcın olsun,yapacağın işinde muvaffakiyetler dilerim.
_SoN_

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye131 yazı
Selamlar,

elinizdeki 6000 TL. ürünün geliştirilmesi için mi yoksa aklınızdaki düşünceyi çizim, maket model ya da üç boyutlu bir animasyon şeklinde gösterecek üretim öncesi teknik olarak somutlaştırılmış materyal üretimi midir?
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye59 yazı

fecr tesekkür ederim,,3d çizim için mutlak suretle bir protatip istiyorlar veya teknik bir çizim burdaki problemim mekanizmanın çalışma mantığını bulmuş değilim,,bana destek te tam bu konuda gerekiyor,,sanırsam makina muhendislerinin ilgi alanı ama,,bu çercevede iş yapan birilerini bulamadım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye450 yazı
Makina mühendisi olarak anlatılan prosesi projelendirme ve imalatını yapıyorum.
Size yardımcı olmak isterim.
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye554 yazı
kardesim tamamıyla aynı sorunla bas ediyoruz benimde bir otomat projem var aklımdaki makina suan yok bende ürettirecek firma arıyorum ama otomat imalatı ülkemizde azheralde bende bulamadım amam benim fikrim 2-3 aylık ve tutcagınada eminim hala arama aşamasındayım ikimizde istanbuldayız istersen paslasa biliriz.

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
Yeni Üye59 yazı
bulnes ve seloceza telefondan gorusebılırız ararsak birbirimize yardımcı oluruz dıye umud edıyorum benım tel bu 0534 631 91 65

Yeni Üye59 yazı
i demirci ben elimdeki 6000 tl yi bir adet numune üretimi için ayırdım oraya gelene kadarki tasarım ve 3d görsellemede buna dahil

Üye131 yazı
Selamlar,

prototip üretim süreci gerçekten hayli zor ve masraflı bir iş. Prototipi hazırlayıncaya kadar olan süreç ise asıl belirleyici olan nokta. Çoğu kişi zorluklardan yılıp projesinden soğuyor ve iş fikir aşamasını geçemiyor.

Öncelikle belirtmek isterim ki Türkiye'de ürünü üretip bir kutu içine koymak gerçekten çok zor bir iş. Zamanında üzerinde çalıştığım bir proje için tasarladığım bir cihazın sadece kutusunun kalıp üretimi için benden USD 7000 istemişlerdi. Ürün ise bir tuğlanın yarısı ebatında bir elektronik cihazdı. Ben kutulama masrafını düşünerek piyasada olan plastik kutulardan birini seçtim ama bu sefer içindeki elektronik aksamı değiştirmek gerekti.

Söylemek istediğim bu süreç hayli can sıkıcı, meşakkatli ve zor bir aşama. Maalesef bir o kadar da pahalı. Cihazı geliştirecek olan yer ise başlangıçta çekeceği sıkıntıları bildiği için sizden tatmin edici bir ücret isteyecektir. Çünkü cihazı geliştirirken ortaya çıkacak her sorun ve yeni durum sizin geliştiriciye dönüp değişiklikler için çalışması talebinizi doğuracaktır. Zaten sizin anlatmanızdan sonra hem proje hem de cihaz 3-4 takla atarak gelişecektir. Bu da haliyle başlangıçta anlaştığınız süre ve maliyeti artıracaktır.

Elbette yaptırmak istediğiniz cihazın özelliklerini bilmiyorum. Fakat otomat olacaksa içinde elektronik ekipman, muhtemelen bozuk para entegrasyonu ve boy seviyesinde bir standı olacak. Bu da şimdiden 6000 TL'nin yeterli olmayacağını gösteriyor. Ayrıca öyle bir yere yaptıracaksınız ki yaptıktan sonra cihazı kendisi üretip pazarlamayacak. Yani ya çok güveneceksiniz -ki böyle bir tanıdığınız ya da bağlantınız olmadığı için burada konu açtınız- ya da gizlilik sözleşmesi yapacaksınız. Tabii gizlilik sözleşmesi için uygun bir hukuki dil ve boşluksuz bir belge hazırlamanız aynı zamanda belgeye üreticiyi kaçırmayacak ve korkutmayacak hükümler koymanız gerekecek...

Eğer diğer arkadaşlarla görüşüp belli bir konsensüs sağlasanız ben hem elektronik aksam hem de cihazın üretimi için gerekli bağlantılar için sizi bazı tanıdıklarıma yönlendirebilirim. Ama unutmamak lazım: Bir prototip cihazı geliştirmek gizlilik sözleşmesinden üretim maliyetine, ilk üründen sonraki tedariğe kadar çok değişik zorlu parametreleri içeren bir süreçtir. Vakit ve nakit açısından üreticiyi tatmin etmezseniz ürünün ihtiyacı olan özverili çalışma süreci sekteye uğrar. Geliştirici, ürün ticari olarak başarılı olsa da olmasa da size çalışır bir cihaz teslim etmek için çalışacak. O nedenle hesabını buna göre yapacağı için taleplere hazırlıklı olmak lazım.

Selamlar.
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im