Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Rusyaya Tekstil İhracatı Aracılığı

BaşlatanEralpOkanTarih06/11/2012 11:19:29Yorum0

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Merhaba

Ben istanbulda ikamet etmekte olan ve tekstil piyasasıyla alakası olmayan bir girişimci adayıyım.
Istanbulda yakın bir dostumun bir çok ufak-büyük çapta tekstil üreticileriyle ilişkileri kuvvetli. Mal temini konusunda hiç bir sıkıntımız yok.
Eşim rus. Rusyanın belirli bir bölgesinde tanıdıkları çok ve hala orada ikamet etmekte olan bir çok aile bireyi , dostları bulunmakta.
Yıllardır rusyaya gidip geliyorum ve her zaman aklımda rusyayla ticarete bulaşmak vardı fakat sanırım kendi açımdan en doğru şartlar şu anda oluştu.
Sitede bir çok bilgi var fakat bilgi karışıklığı da had safhada. Bu konuda beni yönlendirebilecek en ufak bilgilere bile muhtacım.

Şartlar gereği bir çok farklı alternatif söz konusu olabilir. Rusya ayağında müşterileri bulabilecek potansiyelimiz mevcut. Özellikle bahsettiğimiz bölge etrafında , kapitalizm daha tam olarak yerleşemediği için üretim ve ürün sıkıntıları bulunmakta. Tüketicinin ürüne ulaşımı zor.

Biz Türkiye tarafında 3 kişiyiz. Üreticilerle ilişkileri kuvvetli bir arkadaş , web dizaynı konusunda profesyonel bir arkadaş (bir çok online alışveriş sitesi kurucusu) ve rusya-ingilizce-türkçe bağlantıları yapabilecek , rusyadaki müşterilerle iletişime geçebilecek eşim ve ben.

Tek sıkıntımız işe nasıl başlayacağımızı ve hangi yolu izleyeceğimizi kestirememek.

3 farklı alternatif var kafamızda.

1- Rusya tarafında ufak çapta satıcılar bulup , önceden örneklerini gönderdiğimiz mallardan verecekleri sipariş üzerine ufak partiler halinde kargoyla gümrüksüz gönderip işe alışma aşaması. Zorlukları görmek , yavaş yavaş müşteri portföyünü geliştirmek.

2- Rusya tarafında bir mağaza açıp , ürünleri direkt olarak mağazada satışa sunmak (Türkiyedeki bir şirketin şubesi ya da orada sahipleri rus olan sıfırdan bir mağaza olabilir). Ayrıca mağazaya web sitesi dizayn ederek , ürünleri web sitesi üzerinden de tüketiciye ulaştırmak. Tabi ki bu durumda dış ticaret olayı işin içine giriyor , burada tıkanmış durumdayız en uygun nasıl halledilebilir diye.

3- Üreticilerle - satıcıları buluşturmak. Arada sadece aracı olmak. Fakat bölgedeki satıcılar dışa kapanık olduğu için ithalat konusunda tecrübeli oldukları söylenemez. Bir süre sonra aracıyı aradan çıkartmaya çalışacakları için de sorun teşkil edecektir.

Elimizdeki imkanları açıklamaya çalıştım. Sizin bu konudaki görüşleriniz nedir? Nasıl bir yol izlemeliyiz , en riskli ve risksiz yöntemler hangileri olacaktır , elimizde bu imkanları en verimli şekilde nasıl kullanabiliriz?
Eralp Okan

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
0 yorum