Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Restorandın Kurulum Aşamaları Nelerdir ?

BaşlatanturnamTarih04/11/2012 14:50:30Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye76 yazı
Selamunaleyküm. Merhabalar. Arkadaşlar bir restoran kurucam 1. sınıf ve içkili mekan olucak ama ben hiç bir şey bilmiyorum. A'dan Z'ye kadar nasıl oluyor bu iş bana yardımcı olurmusunuz. Benim için çok önemli lütfen.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye76 yazı
İlgilinen var mı ? :D

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye35 yazı
öncelikle hayırlı olsun. Bu işten agzı yanan biri olarak söylenecek o kadar çok şey varki, nereden başlasam bilemiyorum. İlk soracagım şey bu konuda tecrübeniz varmı? 1. Sınıf bir restorandan bahsediyorsunuz. Köşe başında tavuk döner satmayacaksınız ki insanlar gecerken uğrasınlar. Bu mekana girmem için bana sebeb söyleyin lütfen. Bu bir. İkincisi sağlam bir aşçınız varmı? İki gün sonra adam işe gelmiyorum derse ne yapacaksınız? Restorant olayı bir trend meselesidir. Bunu yakalayacak vizyona sahip bir kadronuz hazırmı? Hizmet sektöründe adres arattırmamak en önemli unsurdur. Başarılı olmanın en kolay yoluda o cevrede bu işi en iyi yapanın hemen yanında bu işe başlayıp diğerinden üstün olmaktır. Eğer bunlar tamam diyorsanız ilk sınavı geçmişsiniz demektir. Dekor olayı en basit iş. Şimdiden kolay gelsin, inanın insanla, özellikle sarhoş insanla uğraşmak dünyanın en zor işi

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ymalat
Yeni Üye13 yazı

dayibey e katiliyorum.

Tecruben yoksa hic girme bu ise. Cok zor. Cok buyuk tebrube, para ve kadro gerekiyor.

Baska bir sektor dusun, bildigin bir sektor

Iyi calismalar
muzaffer

Yerleşim Yngiltere / ManchesterMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye76 yazı
teşekkür ederim arkadaşlar bilgiler için. Bu işe girmek zorunda kalıyorum açıkçası. Mekanın mülk sahibi ailem şuanda mülkümizde kurulu oturmuş bir restoran var. Zaten burayıda açan ilk biziz ama olmadı 1999 da devrettik bugüne kadar geldik. İşletmeciyle anlaşamadık ve dava açıp davayıda kazandık. Fakat boşaltmıyoruz kurulu düzen bozulmasın diye. Şimdi para ayarlıyoruz işletmeciyi çıkarmak için masa sandelye parası diye. Restoranla ilişkimde bu yüzden. Dükkanında başında durucak sağlam bir adamımız yok. Mecbur beni ggeçiriyorlar normalde bi inşaat firmasının satış ofisde satış danışmanlığı yapıyorum.

Konuyla alakalı olarak daha çok konspetten ziyade restoranı kurma aşaması önemli. Şimdi işletmeciden devir alacaz. İlk aşamada hangi resmi işlemleri yapmamız gerek. İstemesemde bi liderlik söz konusu oldu ama benim hiç bir şeyden fikrim yok.

Yeni Üye35 yazı
bulunduğunuz yerdeki ticaret odasına başvurarak resmi prosedür hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Bürokrasi konusunda hertürlü yardımı yapacaklardır

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ymalat
Yeni Üye76 yazı
teşekkür ederim. İstanbul ticaret odasını aradım beni direk mali müşavirle görüşün diye yönlendirdiler :)