Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Düşündünüzmü Uyurken Ne Kadar Güvendeyiz?

Başlatanbacardi52Tarih22/10/2012 22:17:59Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye94 yazı
Bayramdan sonra Allahın izniyle pazarlamada yeni bir kol oluşturmaya başlıyorum.Uluslar arası bir firmanın bayiliğini alıyorum.Bayilik ücreti vermiyorum.Ekibimi kurup Ev ve İşyerlerine güvenlik hizmeti satacağız.

Tıpkı telefon,elektrik,su aboneliği gibi.Aylık 49,90 TL ye evinizi ya da işyerinizi koruyacağız.

Az çok bilirsiniz bir çok firma vardır bu sistemde güvenlik hizmeti satan.Ama işin perde arkasında aboneliği başladıktan sonra hiç bir hizmet alamazsınız.Ve kontratı iptal ettirip aboneliğinizi bırakırsanız yüklü bedeller ödersiniz.

Bizim durumumuz kesinlikle böyle olmayacak.7/24 çağrı merkezi alarm güvenlik hizmeti alan müşterilere hizmette kusursuz çalışma persormansı verecek.

Sorum şu dur;

" Evinizi ve İşyerinizi ayda 49,90 TL ye güvenlik altına alırmıydınız"

nedenlerini ve sonuçlarını yazarsanız sevinirim.Ayrıca pazarlama fikri verecek arkadaşların fikrine hayran kalacağımı belirteyim :)

şimdiden teşekkürler
Girişim başarının imzasıdır...

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Reklam
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye217 yazı
Kardeş,Fiyat yüksek.
Her gittiğin yerde de"sen mafyamısın, eşkıyamısın aslanım" diye soracaklar sana

Pazarlaması, reklamı iyi olan her işten ekmek yersin. Ama bu iş seni çok yorar. Üzülürsün,gerilirsin,insanlardan nefret edersin.Kazandığın paraya lanet edersin.
Hizmet sektörü, maliyeti az,sermaye gerektirmeyen bir iş ama inanın insanı insanlığından çıkarır.Bilgilerine.
İnşallah başarılı olursun
Biraz negatif yaklaştım ama zaten yapıcı olmak için eleştirel yaklaşmak gerekir

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Ö?renci
Üye104 yazı
biz 650 tl ye 1 yıllık haber alma merkezi dahil kablosuz alarm sistemi takıyoruz . 49 tl çok

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye355 yazı

Ben sadece slogana yorum yapacağım. Bana göre slogan sanki konuyu anlatamamış. Daha kısa olmalı ve konuyu tam olarak anlatabilmeli . Başka bir çağrışım yapmamalı. İlk aklıma gelen mesela ' huzurunuzun güveni ' gibi......Saygılar....

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye66 yazı
HACI ABİ KOLAY GELSİN BİZ TÜRKÜZ BİZDE MANTIK BİZE BİŞEY OLMAZ YANİ GÜVENLİK 2. PLANDA O YÜZDEN LİG TV YE 49 İLA 89 TL ARASI AYLIK ÖDEME YAPAR AMA SANA PARA VERMEZ O YÜZDEN FİYATI ACCIK DÜŞÜRÜRSEN DAHA MAKUL VE HIZLI SATARSIN DİYE DÜŞÜNÜYORUM ALLAH İŞİNİ GÜCÜNÜ RASTGETİRSİN ÇARŞINA BAZAR VERSİN HAYIRLI İŞLERİN OLSUN KİM KİMİN EKMEGİNE GÖZ KOYMUŞSA ALLAH O GÖZLERİ KÖR ETSİN SAYGILARIMLA

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye72 yazı
Size tavsiyem.. Fiyatı aylık 10-15 tl gibi fiyatlarla bu işe girerseniz, sürümden kazanma olasılığınız yüksek olacaktır..
ilk etapda biraz zorlanacaksınız. hatta az kazanacaksınız ama, abone sayınız arttıkca kazancınız da artacak..

Bu Mantıkla çalışan arkadaşlarım var.. 18.000 Abonesi var.. 15 x 18000 = 270.000 TL para aylık olarak kazanc sağlıyor..

Önemli Olan Unsurlardan biriside Piyasaya yeni çıkacaksanız tutuna bilmek için öncelikle büyük firmalara, tanınmış kişilere Ücretsiz Hizmet sağlayın refanslarınızı bu şekilde büyük göstererek, Hizmet Kaliteniz Memnun edici olursa, inanıyorum ki işinizde hem başarılı olursunuz, hemde kısa sürede marka haline gelebilirsiniz..

Unutmadan Bu Fiyatla Hizmet verecekseniz Mutlaka En az 2 Sene (Yada süreç size kalmış) Sözleşme Yapın..

Hakkınızda Hayırlısı olması temennisi ile..

İlime susadım...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye94 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zzaaffeerr
biz 650 tl ye 1 yıllık haber alma merkezi dahil kablosuz alarm sistemi takıyoruz . 49 tl çok

Bizimkide kablosuz artı çin malı değil.Ve mülkünüzde olacak herhangibi zararda şirket 10.000 TL ye kadar sigortasını karşılıyor.**lar "k ilit,cam,kapı,elektrik" sistemlerini bozsalar dahi senede 3 kere bu uygulamadan yararlanabiliyorsunuz.

Bu arada arkadaşlar pronet adlı bir firma var,o firma aylık 40 dolar karşılığında bu işi yapıyor ve nereye rastlarsanız bu firma en çok satanlar arasında.Çünkü network çok sağlam herkes ek iş için bu ürünü satıyor,49 TL nedir ki,piyasada bu ürünü satacak sıkı pazarlamacı kızlar sayesinde adamlar dolar kurundan satıyorlar.Peh canım Türkiyem

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam
Yeni Üye94 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - phılıps

Ben sadece slogana yorum yapacağım. Bana göre slogan sanki konuyu anlatamamış. Daha kısa olmalı ve konuyu tam olarak anlatabilmeli . Başka bir çağrışım yapmamalı. İlk aklıma gelen mesela ' huzurunuzun güveni ' gibi......Saygılar....

zaten gerçek slogan o değil,sadece örnek vermiştim.değerli yorumlarınız için teşekkürler.

Yeni Üye94 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - etihus
Kardeş,Fiyat yüksek.
Her gittiğin yerde de"sen mafyamısın, eşkıyamısın aslanım" diye soracaklar sana

Pazarlaması, reklamı iyi olan her işten ekmek yersin. Ama bu iş seni çok yorar. Üzülürsün,gerilirsin,insanlardan nefret edersin.Kazandığın paraya lanet edersin.
Hizmet sektörü, maliyeti az,sermaye gerektirmeyen bir iş ama inanın insanı insanlığından çıkarır.Bilgilerine.
İnşallah başarılı olursun
Biraz negatif yaklaştım ama zaten yapıcı olmak için eleştirel yaklaşmak gerekir

İnan Tokat'da sorabilirler bunu:)Orda askerlik yaptım bilirim az çok.İşin şakası bir yana pazarlama zor işdir,sabır ve ekip gerektirir.Yorumlarınız için teşekkürler.

Üye104 yazı
kadex dahil dünyadaki bütün paneller ya taywanda yada çinde üretilir üretici kendi menşeesine görede etiketini yapıştırır. size iyi çalışmalar diliyorum inş tutar.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye94 yazı
Emin ol 2 avrupa ülkesinde üretiliyor.

Editör5590 yazı
Türkiyede İsrailde ve İspanyada üretilen markalar halen var. Bu markaların üretimini uzakdoğuya yaptırması için de bir sebep yok. Norveç üretimi bir marka da var. Üstelik bunların hepsi de epey yaygın iyi ürünler. Ama bu cümleleri çinliler okusa çok gurur duyarlardı kendileriyle ; "Dünyadaki bütün paneller" .

Bu tanımlama bir sürü ürün için de yapılıyor. Çinliler en azından bu imajı yaratabildikleri için bile çok başarılı sayılırlar.

Ayda 49 liraya güvenlik hizmeti satmak.

Yapış şeklinize bağlı olarak satarda satmayabilir de.

Bir alarm takıp evinizi panelden takip edeceğiz diyen birine bu parayı vermezdim. Ruhsatlı bir takip merkezi mi kuracaksınız ? Çok ayağa düşmüş bir iş artık. Büyükşehir belediyesi olan her ilde 3-5 ruhsatlı merkeze karşılık 25-30 ruhsatsız merkez var. 3 büyük ilde durum daha tuhaf. Yüzlercesi çalışıyor.

Bu işi farklı bir şekilde yapmalısınız. Aynı işi yapıp bambaşka görünmelisiniz. İstanbulda ki eski, ünlü bir iki merkezin hizmet biçimlerini kopyalayıp minyatürleştirebilirsiniz. Ama ne kadar ufak ta başlasanız kalite ve farlı bir hizmet için ciddi teknolojik yatırıma ve iyi eğitimli bir kadroya ihtiyaç var. Az ama öz eleman. Az ama harika cihazlar. Bir de bu konuda müşteriye elinizde bir iki broşür, sizi koruyoruz şurayı imzalayın şeklinde yaklaşırsanız eminim çok az satarsınız. Satabildikleriniz de yolunu şaşırmış travma içindeki bir iki müşteri olur.

Çok ciddi bir hizmet aslında. Yapanlar sessiz sedasız yapıyor. Ama rezil olmuş önüne gelenin yapmaya çalıştığı denetlenmeyen kuralı kaidesi belirlenmemiş 3. sınıf zabıta mevzuatlarına tabi kalmış bir iş. Bu bakımdan şekilli bir hizmet vermek isteyenin kendini fazla reklam etmeden direk müşterisine ulaşması gerekiyor.

Yaşlı ama ayaktaki anne babalarını çocukları izlettiriyor. İş adamı bürosunu izlettiriyor. Mal konulan depolar izleniyor. Evde yalnız kalan çocuklar izleniyor. Tek başına kalan insanlar izleniyor. Yaklaşım biçimine bağlı olarak çok çeşitli şekillerde verilebilecek bir hizmettir bu. Birini telefonla arayıp evinizde alarm çaldı haberiniz olsun demek değil. Bu işi en uyduruk 100 liralık tak kullan paneller bile yapıyor zaten.

Cihazların izlediğin yerde ne olup bittiğini anlatabilmeli. Asla yanlış alarm yaşamamalısın. Bunun için müşterini tanıman gerekir. İzlediğin yerin nasıl kullanıldığını bilemen gerekir. Bir şey olduğunda bir sorumluluk alabilmen gerekir. Gecenin üçünde atlayıp gidecek eleman ve ekipmanının olması gerekir. Kapıyı kırık veya bir baygın vatandaş bulursan insiyatif alabilecek kabiliyet gerekir. Ya da taile gidilirken açık unutulmuş bir üs kat penceresinde sallanan bir tül perde ile karşılaştığında eve girde kapat kasayada bir gözat diyecek kadar sana güvenen müşteri gerekir.

Bu noktada olabilirsen 49 ile 4999 arasında bir fark kalmaz. Müşteri bulabilmek uğruna 49 yerine 20 liraya satacağın bir işe girme. Kaç para diye sormaya bile gerek duymayacakları kadar iyi olabileceksen gir.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye36 yazı
Diğerlerinden farkınız ne olacak, ben anlayamadım.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Emekli
Yeni Üye94 yazı
Bizim farkımız Sigortalı Güvenlik sistemidir... Türkiye'de pek yok.Yani bizim güvenlik sistemimiz takılıyken **lık ya da Kaza oldu ,yangın çıkdı vs.Bunu ayrıca sigorta şirketi karşılıyor.Yani her şekilde güvendesiniz..Biz güvenlik kamerasından ziyade savunma ve alarm sistemleri konusunda paketler oluşturduk.Şuan Türkiye'de 1800 abonemiz var,Bunu 2013 senesinde 10.000 civarına çıkaracağız.Zaten firma Türkiye'nin en büyük holdinglerinden birine bağlıdır.Yakında Evin tüm elektriğini üreten ömürlük güneş enerjisi ile çalışan cihazlar satıcaz.

Kısacası Evinizi ya da İşyerinizin Tüm güvenliğini sağlıyoruz.Güvenlik sistemleri ve kurulumunu yapıyoruz.Ayrıca sizi sağlık,yangın,**lık,deprem gibi afetlere karşılıkda sigortalıyoruz.Hepsi toplam Ayda:49.90TL

Ayrıca ücretsiz back-up hizmetide alıyorsunuz.

Selçuk bey sizde doğru söylüyorsunuz.Ancak biliyorsunuz ki bu işi Türkiyede ilk başlatan pro..... FİRMASI bile dolar kurundan insanlara bunun satışını yapıyor yani onlar 75TL ye bu işi sigortasız yapıyorlar.Biz sigortalısını 49,90 a yapıyoruz fark çok.

Editör5590 yazı
Deneyin. Güzel bir iş. Ancak her alışagelinen klasik işlerin dışındaki işler gibi her an bayat adi bir konuma düşmek için hazır beklenmesi geren bir iş ne yazık ki. Dediğim gibi yapış şeklinize kabiliyetinize gücünüze bağlı.

Allah kolaylık ve geniş ufuklar versin.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
müşteriye örnekli tanıtım (yaşanmış ve yaşanabilecek olaylarla izah ) ve referanslar çok önemli...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye94 yazı
akın bey çok teşekkürler...Jalinos sizinde dedikleriniz çok doğru.zaten müşteriye anket yapıyoruz 5 sorudan oluşan o anda,senaryomuz hazır müşteriye yaşatarak bilinç altına hitap ediyoruz.