Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Simit Salonu Açıyoruz

Başlatanmetin44Tarih17/10/2012 11:33:39Yorum33

İlk mesaj
Üye178 yazı
Herkese selamlar;
arkadaşlar malumunuz simit sarayı projesi oldukça karlı ve hala da yayılan bir sektör.
fakat yatırım maliyeti 300-400 bini bulduğu için belirli kişiler bu işe girebiliyor.
bizde fazla sermaye gerektirmeyen fakat konsept olarak aynı olan simit salonu tarzı bir yer açmaya karar verdik.yalnız sıradan bir yer değil simit sarayında olduğu gibi ustaya gerek kalmadan hamur halde ürünler size geliyor siz sadece pişirip satıyorsunuz.bu tarz hizmet veren kuruluşlar var.
bizde inşallah böyle bir yer açmaya karar verdik:
yatırım maliyeti ni yazıyorum:
PİŞİRME FIRINI 15 BİN TL
SERGİLEME VE SATIŞ TEZGAHI 10 BİN TL
HAMUR BUZ DOLABI 3 BİN TL
BULAŞIK MAK:2 BİN TL
SOĞUK SANDİVİÇ TEZGAHI 5 BİN TL
MASA SANDALYE(10 ADET)5 BİN TL
DEKOR:20 BİN TL
TOPLAM 60 BİN TL ye anahtar teslim olabiliyor.
arkadaşlar sizlere sorum biz burayı özel bir hastane karşısı ve resmi daire yanına cadde üzerinde bir yere açmayı planlıyoruz.çevrede börekçi poğaçacı var fakat bu tarz bir simit sarayı yok.2 ortak olarak giriyoruz kira en fazla 5 bin tl olacak.
nedersiniz önerilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz??
metin44
gerçek girişimci için para kazanmak veya kaybetmek,yaşadığı heyecanın yanında sadece bir detaydır!!

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
33 yorum
Üye410 yazı
pek bildigim bir konu degil ancak sizin kadar nacizene fikrim var,simit sarayı tarzı yerler bir nevi pastahane,cafe tarzı yerlerdir simit in ucuzlugu pisikolojisi insanları çeker açıkçası simit cafelerin cazibesi budur ,eger cafe ve pastahane tarzı yerler için uygun bir yer bulursanız,ve m2 si uygunsa bence güzel bir iş oldugunu düşünüyorum ,baca gerektirip gerektirmeme durumunu araştırın eger gerekirse apartmandan izin almanız(zordur) gerekir ,ayrıca bir maliyettir ,dikkat etti iseniz bu tür simit cafelerde çalışan sayısı az degildir sabah erken açılır geç saatte kapanır bu yüzden sabah gelen eleman ve geç saate kadar çalışacak ayrıdır bir çalışan abah erken gelip çok geç saatlere kadar kalmaz ,en zor kısmı ise simit ustalarının az bulunması sanırım iyibir maaş almasıdr ,simit ustasının dışında pasta börek,tatlı yapımı için ayrı bir ustaya ihtiyacınız var ,küçük bir ayrıntıda bu ustalardan biri anlık işi bırakması işinizin tamamen durması anlamına gelir işinözeti bu simit cafelerin en sorunlu kısmı çalışanlardır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye178 yazı
önerilerin için teşekkür ederim adalı;fakat simit sarayı dahil bizim açacağımız konseptte ustaya gerek olmuyor.çünkü tedarikçi firma hergün size pişirmeye hazır hamuru getiriyor..size sadece fırına koyup satmak kalıyor..ayrıca elemanların yapacağı tek şey masaların düzeni temizlik ve müşteriye servis..genç arkadaşların fazla ücret almadan çalışacaklarını sanıyorum..
metin44
gerçek girişimci için para kazanmak veya kaybetmek,yaşadığı heyecanın yanında sadece bir detaydır!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye35 yazı

Dondurulmuş gıda ülkemizde yeni olan bir sektör. İstanbulda mantar gibi cogalan komşu fırını buna çok güzel bir örnek. Tedarikci firma tarafından hazırlanıp %80 pişirilen ürün dondurularak saklanır ve satış zamanı mikrodalga fırınlarda pişirilerek satışa sunulur. Herdaim sıcak ve taze. ve bu durumda işlerin kesat gittigi günler risk sıfıra iner. Unutulmaması gereken damak zevki. Bu ürünlerin bilinen simitlerden lezzet farkı olacagını unutmamak lazım. Hayırlı olsun bence cok güzel bir iş

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ymalat
Yeni Üye49 yazı
tezgahlar için çok fiyat söylemişsin, birine kurdurmandansa kendin kurman daha iyi olur,

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Yöneticilik
Üye178 yazı
tezgah fiyatları için dün bir firmadan fiyat aldım dediğiniz gibi daha uyguna yapılabilir.
onun haricinde dükkan da baca sorunu olmuyor.
yalnız mal sahipleri lokanta tarzı işletmelere nedense sıcak bakmıyor.
inşallah en kısa sürede dediğim yerde olmasa bile başka bir caddede bu işi yapmayı düşünüyorum.
çevrenizde bu işi yapan kişiler varsa izlenimlerinizi de paylaşabilirsiniz.
bu arada fukara13 sana katılıyorum,zaten insanların hem ucuz karınlarını doyurup hemde bu tarz hoş mekanlar da vakit geçirmek isteyeceklerini umut ediyorum..
metin44

Üye178 yazı
değerli yorumlarınızı bekliyorum!!!
metin44

Yeni Üye91 yazı
senin bu isten beklentilerin nelerdir senelik ne kadar bi ciro bekliyosun yoksa meken kendi kendini cevirsinde bizede biseyler kalsin diyosan o olur ama daha fazla biseyler bekliyosan zor yani bu ise basladin besinci senenden sonrada ayni durumdaysan kazandigin bisey yoktur demektir
adam gibi adam FATIH FIDAN

Yerleşim ALMANYA / BremenMeslek Serbest meslek
Üye178 yazı
yani insanlar ticari bir işe girerken tabiki iyi bir yerlere gelmek ister.ama ne olur hiç bilinmez mesela geçmişte bir giyim mağazam vardı 2.5 sene zor kendini çevirdi hatta içeri bile girdik.şimdi ise daha dikkatli olmam gerektiğini biliyorum ve nokta atışı bir iş yapmak istiyorum,o yüzden gıda sektörünü seçtim.daha doğrusu simit cafe projesi oldukça büyüyen ve rağbet gören bir iş kolu.inşallah bu sefer hedeflerimi tutturabilirim..
metin44

Üye122 yazı
hastane ve resmi daire yanındaysa çok iyi bir zaman sonra kaşarlı karışık simitler poğaçalar böreklerde çıkartırsınız simitin ucuz olması orta halli insanları kendine çekecektir hastaneye gelenler mutlaka çay ve simit için gelirler şimdiden size hayırlı uğurlu olsun :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye178 yazı
evet zaten biz dükkanı kurarken en başından bütün çeşitleri koymayı düşünüyoruz.simit çeşitleri,poğaça çeşitleri,börekler,kuru pastalar,yaş pastalar ve baklava tarzı tatlılar birde atıştırmalık için soğuk sandiviç ile tost çeşitleri koyacağız..inşaallah Allah'ın izniyle başarılı oluruz!!
selam ve dua ile hepinize hayırlı cumalar
metin44

Üye178 yazı
arkadşlar yeni bir gelişme oldu sizinle paylaşıp önerilerinizi bekliyorum;
çok güzel ve kalabalık olan bir caddede tavuk döner işi yapan arkadaşım,bana kendi dükkanına masrafları bana ait olmak üzere simit evine çevirebileceğimi söyledi.kara yarı yarıya ortak olalım dedi.
niye bunu istediğini anlatayım kendisinde çalışan usta ve işçilerden bıktığı için döner ustasının kaprisleri ve onun haricinde 5 elemanı var.bunlardan sıyrılıp yine bu tarz usta ve fazla eleman gerektirmeyen bir iş arıyordu.benimde simit evi içn dükkan aradığımı duyunca teklif etti.
bana olumlu geldi,sonuçta yer çok güzel LCWAİKİKİ ile karşı karşıya ve daha birçok markayla ve dershaneyle aynı caddede.
kirası 5 bintl.
yalnız 6-7 masa dan fazla yer yok.ona göre hoş bir dekor yapıp,sıcak bir mekan havası vermek gerekli..
sizce ne yapmalıyım...
metin44

Üye385 yazı
işlek caddede bu tip cafe ler illakı sımıt saaryı değil durumcu olur bufe olur vs... genelde kazandırır tabı kazandırmayanıda vardır sizinkı mantıklı gelıyor kulağa ozellıkle o bolgede boyle bırsey yoksa
yanız tek olumsuz tarafı sımıt cayla oturulup keyıfle yenen bırsey bufe gıbı elıne alıpta yenılmesı çok zevklı değil zaten genelde boyle yerler sattıkları ıcecekten kar yaparlar
mesela bızım burda beyaz fırın var meşhur bır pastane zıncırı adam mıllet poğacağı 1 tlden satarken .75 kurustan satıyor ama bır bardak cay 2.5 tl
o yuzden sımıtten zıyade take away tarzı bırseyler dusunebılırsınız ama 6 masa ortalama 12 kısı eder buda fena değil.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye178 yazı
teşekkür ederim zzaxiss
take away tarzı cafelerin işleyiş şekli ve fiyatlandırması konusunda biraz daha araştırma yapmalıyım.kulağa hoş geliyor.
metin44

Yeni Üye10 yazı
almanya da BREZEL diye hamur isi var , GOOGLE DA RESIMLERE BAKABILIRSINIZ, ÜZERINE KASAR PEYNIRI SOSIS FALAN DÖKÜP FIRINDAN TAZE SATIYORLAR
KARDESLERIM ALMAN FIRINI ISLETIYOR, YAPTIGIN MALARIN GÖZE HITAP ETMESI LAZIM, TÜRKIYEDE IZINDEYKEN SANDIVICLERI GÖRÜNCE HIC AL BENISI YOK, MARUL COK ÖNEMLI MESELA MARULUN YESILIGI ÖNE CIKARIRSAN SÜPER OLUR BIR CESIT MARUL KULANIYORLAR ismi sanirim LOLLO ROSO SÜPER GÖRÜNÜM VERIYOR BILMEM TÜRKIYEDE VARMI?

hayirli isler kardes

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Esnaf
Üye178 yazı
teşekkür ederim BREZEL farklı bir tada benziyor eğer dükkanı açabilirsem ustamıza tarif ederim..
metin44

Üye410 yazı
küçük bir yerde simit cafe olmaz , simit cafeler adı üstünde cafedir insanlar oturup simit çayla 1 saat geçirebilir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye178 yazı
yer küçük ama lokasyon çok güzel ve 6-7 masa az mıdır?bilemedim..
metin44

Üye178 yazı
güncel fikirlerinizi bekliyorum.
bu arada iyi bir ortaklık sözleşmesi nerden bulabilirim
metin44

Üye131 yazı
Selamlar,

tavuk dönerci olarak işletilen yerin simit sarayına benzer bir konsepte dönüştürme fikrini açıkçası riskli buluyorum. Eğer 6-7 masalık bir yer varsa bence orası şu an en verimli şekilde işletiliyor demektir. Eğer daha büyük bir alanı olsaydı ve 6-7 yerine 30-40 masa konulabilseydi belki benzer bir ciro yakalanabilirdi ama 6-7 masa ile aynı sirkülasyonu ve dolayısıyla ciroyu yakalamak çok zor olur diye düşünüyorum. adalı1'in dediği gibi simit kafelerde bir kişi bir çay içerek bir masayı 1 saat işgal edebilir ama bir dönercide ya da büfede bir masaya bir saatte 3 ya da 4 kez servis açabilirsiniz. Zaten büfe müşterisinin genelde acelesi vardır ve hızlı hizmet bekler, ekmek arasını, tostunu hızla tüketip içeceğini -tiryakiyse- sigarasıyla içerken hesabı ister.

Orayı simit kafeye dönüştürmek sizi tatmin etmeyecek bir neticeyle sonlanabilir.

Başarılar dilerim.
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye178 yazı
evet idemirci dediklerine katılıyorum,yer dar fakat o cadde inanılmaz hareketli bir cadde..hava paralarının havada uçtuğu kesinlikle boş kiralık bir yerin bulunamayacağı bir yer..
metin44

Üye178 yazı
yeni bir fikir geldi aklıma;
bu arkadaşımın tavuk döner dükkanının ön cephesi biraz geniş.sadece sabahları satmak için poğaça,simit ve soğuk sandiviç tezgahı açsam ve arkadaşıma aylık 2000 tl kira ödemeyi teklif etsem nasıl olur..
metin44

Üye255 yazı
O dükkana bir karafırın yaptıracaksın. Paraya başka birşey dersin.
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye422 yazı
simidin hamur haldeki fiyatı nedir tanse veya tepsi.
webmaster...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye178 yazı
simidin hamur halde pişmeye hazır olarak geliş fiyatı 0,38 krş.satış 0,75 krş.poğaçanın 0,32 satış 0,60 krş.
eğer bilgin varsa sence geliş fiyatları uygunmu??
metin44

Üye178 yazı
güzel bir dükkan buldum kirası 3 bin tl 2 katlı üst katı cafeye uygun liseye yakın.ana caddede yalnız 5 basamak var,altında düğün salonu var.yanında şalvarlı ve can et var diğer yanda binbir çeşit,kuyumcular ve gsm şirketleri var.durum bu burayı simit cafe yapıcaz nerdersiniz.semt bağcılar meydana yakın
metin44

Üye178 yazı
güncel...:
metin44

Yeni Üye88 yazı
Kahvaltılık ürünler satan dükkanın max 50 m2 olması taraflarıyım sabah erken saatlerde açılacak lokasyonuna göre min.500 poaça/açma/simit. Börek çeşitlerindende sade/patatesli/kıymalı çeşit geniş tutulursa su böreğindende toplamda 15-20kg satıp. Çay/su/meyve suyu gibi içeceklerde satılacak kahvaltı vakti bittiği gibide dükkanı kapatıp normal hayata devam etmeyi düşünürüm..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye178 yazı
günceldir
metin44

Üye178 yazı
arkadaşlar nasipse aralık ilk haftası ''simit hane''mizi açıyoruz...
istanbul da olanlar davetlidir..
yerimiz bağcılarda istanbul caddesi..
hepinize teşekkür ederim
açtıktan sonra yine buradan yazarım....
metin44

Üye122 yazı
Firma,ürün, hizmet veya marka tanıtımlarınızda, en ucuz maliyetli ve en kısa sürede dönüş olanağı sağlayan toplu mail reklamları yapıyorsanız , Türkiye ve Avrupa genelinde aktif, tekrarsız ve hatasız mail datası satışı yapan sitemize gözatmanızı tavsiye ederim. Meslek Gruplar, Genel Kullanıcılar, Sektörel Kategoriler ve Yabancı kitleler şuan sitemizde kategoriler halinde yayında ve satıştadır. | www.fmailing.net
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im