Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Denenmiş İşlerin Farklı Versiyonu

BaşlatantekbayTarih13/10/2012 09:03:54Yorum4

İlk mesaj
Üye365 yazı

hali hazırda yapılıyormudur bilmiyorum.düğün organizasyonu yapan şirketler belki yapıyordur.girişimcilere fikir vermek istedim.belli başlı orta halli düğün salonlarının yaz ortalarındaki hafta sonlarından kiralamak ve bunları karaborsa denilen tabirde pazarlamak.
şimdiden uygun fiyatlara kiralanacak yerleri yaz başında karlı bir şekilde satılabileceği kanaatindeyim.sonuçta bunun değişik versiyonları ülkemizde uygulanıyor ve başarılı sonuçlar elde ediliyor.hem mekan sahibinin riski azaltılıyor hemde güzel bir kar elde edilebilir.
DEĞER VERDİK YETERİ KADAR, ARTIK HERKES EDERİ KADAR

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye365 yazı
hiç eleştirecek yokmu.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye91 yazı
Aslında güzel bir iş sayın tekbay ama bizim insanımız da biraz hasıtlık var. yoksa yapılmayacak bir iş değil kışın bastır parayı, yazın kiraya ver mükemmel bir fikir ama işte dediğim gibi zamanla bunu düğün salonu sahibi de hazmedemez ben bilmiyormuyum der çıkışır.. öyle olmasa bile sizi tanıdıkça bu işi yaptığınızı duydukça fiyatlarını ona göre söylerler. ama parası olanlar için denemeye değer 5 düğün salonun dan 1'er ay kapatılsa kıştan, yazın en şaşalı günlerine 5 ay yapar paranın altında kalırsınız :))) ama iştesi var fikir güzel uygulatırlarsa...
Hayatın gotürdüğü Yere Gidebilirsin Ancak!!

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Saty? / Pazarlama
Üye131 yazı

Selamlar,

yapacağınız bir nevi broker'lık işi olacak ve potansiyel yerleri toptan kiralayacaksınız.
Teorik olarak çalışabilir. Bununla birlikte bazı hususlar var:

-Mekan sahibi "ben zaten yazın burayı tam kapasite kiralıyorum, neden sana vereyim?" demeyecek bir kazanç elde etmeli,
-Bildiğim kadarıyla popüler yerlerin çoğu, düğün rezervasyonlarını aylar önceden alıyorlar. Hatta bu yaz bitmeden önümüzdeki yaz için rezervasyon alıyorlar. Yani kıştan yazı kapatmaktan daha çok bu yaz başlamadan öteki yazı kapatmak gibi bir teklifiniz olmalı,
- Tüm bu çalışmalar için bir organizasyon şirketiniz olmalı ve yıl boyu eleman(lar) çalıştırmalısınız ki işletme sahibin aynı tarihte başkasına kiralama yapmaması gibi kontrolü zor şeyler de dahil çoğu hususu takip etmelisiniz.
-Elbette tüm bunların üstünde önceden bu bağlantıyı sağlayacak hukuki bir altyapı ve sermaye gücü gerekli ki en önemlisi de bu sanırım.

Hizmet sektörü gerçekten zor, çünkü doğrudan insanlarla ve insanların üretecekleri sıkıntılı ihtimallerle uğraşmak zorundasınız. Had safhada emek vermek gerekli. Eğer gerekli çaba ve ciddiyet olursa neden olmasın? Çoğu kişi uğraşamadığı için ya hizmeti almıyor ya da mümkün olan en az cefa ile atlatmaya çalışıyor. Birileri sıkıntıları onun adına göğüslerse makul oranda bir bedeli vermek konusunda çekingen davranmıyorlar.

Başarılar dilerim.
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye365 yazı
yorumlarınız için çok teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama