Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Parti Organizasyonu

BaşlatanBoranAkkanTarih12/10/2012 21:52:38Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye20 yazı
Merhaba arkadaşlar tekrardan. Sizi bilmem ama ben başlık açmaktan sıkıldım artık :) Yapabileceğin, yeteneğinin olduğu ve seni geçindirebilecek bir iş bulmak o kadar zor ki.
Son olarak bir fikrim daha var ve düzgün bir iş fikri bulamazsam bunu yapacağım. Parti organizasyonu.
Organizasyon işlerinde daha önceden çok tecrübem oldu öğrencilik zamanlarımda. Yani bayağı bi anlıyorum düşük veya orta bütçeli konser, parti organizasyonlarından.
Yat üzerinde istanbul boğazında 4-5-6 saatlik bir turla bir party organize etmek istiyorum. Buraya kadar tamam. Ama hangi konseptte olmasına karar veremiyorum çünkü bir hayli zor.
Elektronik müzik olsa kimse gelmiycek. Her taraf bu tür bar cafe gece klüpleriyle dolu. Trance düşündüm fakat trance partisine insan getirebilmek için tüm elit kesimin müptezellerini tanımam gerekiyor. Tanımam için zengin olmam gerekiyor. Zengin olsam da bu tür ufak çaplı organizasyonlarla uğraşmam herhalde :) Gemi kiralar 15 sahne kurup 35 grup getirip 1 aylığına denize açılırım :)
Bu yat içerisinde yapılabilecek konsept ile ilgili fikri olan var mı acaba? Neler yapılabilir sizce?
Bulacağım fikirlere göre 100 kişilik bir tekne de kiralayabilirim 400 kişilik de. Sadece fikir lazım.
Eğer yardım edebilirseniz çok çok sevinirim

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye66 yazı
sen ilk önce ikide birde fikir soracagınane yapacagına karar ver milletin fikriyle bir yere varamassın kelin melhemi hesabı yani yetenegini sen biliyorsun millete sorup durma tut bir işin ucundan deneme yanılma ögrencen eskiden internetmi vardıda herkes ne iş yapacagını soruyordu yani hacı ya yeteneksizsin yada yetenek SİZSİNİZ

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye20 yazı

Benim diğer başlıklarımdaki konular bu sene açmak üzereydi. Eğer bu ay içinde yapabileceğim bir iş bulamazsam seneye organizasyon işine tekrar dönüyorum.
Ayrıca fikirlerim:
Korku partisi
Hayat yok partisi
Beyazlar partisi
Trance parti
House parti
Dark psy parti
Chill out parti
Dubstep parti
Bikini parti
Cadılar bayramı parti
Space parti
Smokin parti (ironik)
Metal parti
Deniz içi parti
Kareoke parti
Dance parti
Rus parti
Hippi parti
Fire parti
Rap parti
ki
Bunlar fikirlerimin yarısı. Neredeyse çoğunun içinde bulundum organizatör olarak ki bu saydıklarımdan bazıları ve aklımda olanların çoğunun yarısı daha önce dünyada yapılmamış şeyler. Sadece yeni fikirlere ihtiyacım var. Sizden istediğim "şunu yap" demenizle yapmam değil. Sadece vereceğiniz fikirleri geliştirerek daha özgün bir şey yaratmak. Türk insanının eğlence sektöründe nelere meyili varsa bu meyilleri iyice pekiştirmem lazım. Eğlenceye avrupadaki kadar düşkün değiliz malum. En iyiyi yapmak amacım iyi fikirlerle.
Bu konuda önerileriniz varsa yorum yaparsanız sevinirim.
Herkese kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Ö?renci
Yeni Üye36 yazı
dostum bu demiş olduğun partilerin kökeni yurt dışından gelmektedir ve bir kültüre hitap etmektedir örnek senin korku partisi dediğin şey yurt dışındaki cadılar bayramıdır. ve bu buyramda korku konseptli partiler yapılır fakat türkiyede ne yazıkki bu tip konseptli günler yok. bundan ötürüde böyle bir kültür yok. öğrencilik yıllarımızda cadde lüks bir kafede yılbaşı partisi düzenledik tekkoşul kostüm olmak zorundaydı. inana partide tek kostümlü grup garson ve müzisyenlerdi birde biz. yani butip konsepli parti işi ne yazık ki pek türk halkına göre değil. ama tabi vakkite parada senin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye20 yazı
Sandığınız gibi bir olay yok aslında. Türkiyede eğlence sektörü yerli olarak yeni gelişiyor. Araştırırsanız bulursunuz. Malatya gibi bir yerde bile büyük bir organizasyon yapıldı korkuyla ilgili. Bu iş içindeki fikirlerimi, para getirecek görüşlerimi paylaşmak isterdim ama eğlence sektöründe çok insan var. Daha fazlası iyice batırır :)
Türkiyeye gelmiş trance festivallerini de araştırın isterseniz. Gözünüze küçük görünebilir ama trilyonluk yatırımların olduğu festivaller olabiliyor bu konuda türkiyede. Yani eğlence sektörü büyük bir gelişmede. 5 seneye kalmaz daha da büyiycek.
Ayrıca belirtmek isterim ki korku partisindeki konsept sizin sandığınızdan daha da farklı. Cadılar bayramı partisini ayrı olarak oraya yazdım zaten.
Şu an uzun uzun yazmak isterdim müşterilerle, organizasyonla ya da konseptlerle ilgili ama malum. Dediğim gibi bu işlerin içinde daha önce haddinden fazla bulundum. Yani böyle tartışmalara girmek gereksiz. Eğer bir fikriniz varsa beklerim yardımınızı

Yeni Üye94 yazı
kardeşim sakın moralini bozma, bence parti organizasyon işi halen Türkiyede hakkınca yapılmıyor, çok yol var, ama doğru ilde yapma lazım, malatya doğru yer mi? galiba istanbulda bi çevren var, istanbul yeridir, fakat doğru konsept bulman lazım, doğru kişileri tanıman lazım yoksa taksimde bi barda apaçilere partii verirken bulursun kendini, doğru kişilere ulaşman lazım, onu da nasıl yaprsın bilmiyorum
Siracboran

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye20 yazı
Sirac teşekkür ederim. Malatya'da ufak çaplı konserler verdim sadece. Büyük organizasyonlar ve yat için istanbulu düşünüyorum zaten. Belki bi bakarsın beyrutta gece klübü sahibi olmuşum :) Aynen dediğin gibi oluyor. Çevre en önemli faktör. İstanbulda yapmamın kolaylığı da orada zaten. İnternetten yat partilerine bi bak istersen. Sadece erkek. Sadece dansçılar ve erkekler. Hiç kadın yok. En önemli kötü yanı bu türkiyede eğlence sektörünün. Kadınların eğlenme imkanları erkeklerinki kadar değil bu sektörde. Onun için kadınlara karşı mükemmeliyet lazım bu işte. Girdikleri mekanda tek kadın olmaları soğutuyor zaten.

Yeni Üye94 yazı
Çok party yapdım.Radyonunda sayesinde güzel avantajlar sağlıyorduk.Hatta Türkiye'de Progresivve,House,Trance tarzlarında ilk tohumu atanlardanız diyebilirim.Ancak sonuç şudur.Su testisi su yolunda kırılır.Yani bu işlerden gelen paranın hayrı yok.
Girişim başarının imzasıdır...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam
Yeni Üye66 yazı
hacı sen akıllanmamışsın sana adam ne iş yapıyorsun diyecek sende parti organize ediyom diyecen senin anan baban bile senin için bu çocuk delirmiş demiyorlarsa ben bişey bilmiyom sen en iyisi davul tozu dükkanı aç hiç olmassa müsterisi hazır alır satar para kazanırsın oldumu SEN ŞU ANDA HAVADA YÜRÜYORSUN AYAGIN YERE BASMIYOR SAKIN BU SÖZLERİ HAKARET OLARAK ALGILAMA BENDE SENİN GİBİYDİM AMA 450 BİN TL BATIRINCA YERE DÜŞTÜM HAYATI ANLADIM YANİ SEN ŞİMDİ GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞIYON AMA HAYAT ÖYLE DEGİL SONRA VAY BEN DUYMADIM VAY BEN BİLMEDİM DEME HAYIRLI İŞLER

Yeni Üye20 yazı
Bu çocuk delirmiş nedir ya? Kim sana böyle konuşma hakkı veriyor? Madem çok biliyordun 450 bin liranı davul tozuyla zurna satmaya harcayabilirdin. Tecrübelerimin olmadığını söylemedim ben kimseye. Yazılarımı okursan anlarsın. Eğlence sektörü kapansın o zaman. Bu kadar basit mi? Adamlar hayatlarını koyuyorlar bu işe senin söylediklerine bak. Ne için yapıyorlar? Günlük karın tokluğuna mı yapıyorlar? Sanmıyorum ki senin bu konuda en ufak bi deneyimin olsun. Benim abi dediğim insanlar şu an hala antalyada alanyada eğlence sektörü devleri. Bir çoğuyla da birlikte çalıştım. Yani benim bilgilerimin senin bilgilerinden daha çok olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Tek cümlenle koskoca sektörü yerle bir ettin. Helal da sana olsun diyorum. Zurnacı tozu dükkanı ödülü de sana gelsin.
40 yıllık arkadaşınmışım gibi de davranamazsın bana. Yaşın kaç olursa olsun, ne kadar çok paran olursa olsun. Bunların hiç biri benle böyle konuşmana olanak sağlayamaz. Sen saygıyı öğrenmeden hem ticarete giriyorsun hem de öğüt veriyorsun. Kimsenin böyle kelimeler kullanarak seni dinleyeceğini zannetme. Karşındaki kişiyi tanı ya da tanıma arana sınır koy. Babanın oğlu değilim ben.

Üye109 yazı
Neden malatyada konser org. devam etmiyorsun.para kazanılacak bi iş bence.malatya da kaldırır bu işi.sıkıntı nedir?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye66 yazı
Geleneksel 2.minare gölgesi ve davul tozu festivalini organize etmek isterseniz fiyat bilgisi gönderirmisiniz zurnacilar belediyesi 0850 442 43 43

Üye1714 yazı
Birileri zamanında kibritten milyoner olmuş. Düşünsene kibritten.

Başarı altyapıda gizlidir. Hangi iş hakkında bilgi ve tecrüben varsa o işi yap. Biz hep kolayı seçiyoruz, moda neyse o tarafa kaçıyoruz. Komşu, akraba, çevre esnafı nerede para kazanıyorsa hemen o işi düşünüyoruz. Ne iş yapsam, nereden para kazansam diye düşündüğünüz ayları, yılları bir iş üzerinde tecrübe kazanmakla geçirseniz, emin olun profesyonele yakın bir bilgi birikimine sahip olursunuz. İş kurmak nasip olmasa da, iyi bir maaşla bir yerlerde işe başlarsınız. Olmadı parası olup, işi bilmeyenlere ortak olursunuz.

Bir iş kurarken ya çok iyi bilgi sahibi olun, insanlara danışmanlık verin, eğlendirin, gezdirin. Ama o konuda hem çok iyi bir çevreye sahip olacaksınız, hem de çok bilgili olacaksınız. Yoksa nerde öyle 1 masa 1 sandalye para kazanmak.

Yukarıda saydıklarım yoksa, öyle bir iş kuracaksın ki, iyi paralar kazansan bile sana rakip olmak yerine müşterin olacak, çok parası olan kafası çalışmayan veya bilgisi olmayan, gelecek sana diyecek ki, sat bu işletmeyi bana! İşte o işletmeden kazandığın paranın mislini satarak kazanacaksın.

Peki öyle bir işletme nasıl kurulur. 4. nesil sanayi devriminde böyle işletmeler artık katma değer yaratan işletmeler olmalı. Kısa sürede büyük kar marjları ile büyümeli. 50 yıllık değil 1-2 yıllık hedefleri olmalı. Sermayeye yoğunluğu olmayan işletmeler.

Organizasyon işinde çok iyi çevren yoksa, bu işin içinden gelmiyorsan bir daha düşün. Ama zamanının da düşünerek geçirme. Deneyerek geçir, pivot edebileceğiniz seçenekler hazırla. Yakaladığın müşteriyi nasıl pivot ettiğim yeni hizmetime yönlendiririm diye düşün.

* Farklı olun, farklı düşünün: Sıradan işler yapmaktansa aykırı işler ortaya koymak size farklılığı getirecektir. Küçük başlayın, büyük düşünün.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye66 yazı
BORANAKKAN MISIN NESİN YOL AL BİDE BANA ÇOCUK MOCUK DEME YA FİKİR İSTEMEYECEKSİN YADA İSTEDİNMİ BİRİSİ YAPMA DİYİNCİ KENDİ BİLDİGİNİ YAPIP YORUM YAZMAYACACAKSIN BANA ÇOCUK DİYEN DÜNKÜ BEBEYE BAK BAH HELE YAVRUM NERDENSİN SEN İÇİNDENMİ