Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Kosgeb 30bin Tl Hibe

BaşlataneseristTarih08/10/2012 15:47:07Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye33 yazı
Kosgeb'ten 30 bin tl geri odemesiz hibe alacam bunu. İcin is fikri olan veya ortak olmak isteyen arkadaslar mail mesaj atabilir mi lutfen!

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Reklam
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye47 yazı
bende 1 sene önce gittim faydalanmak için önce bir şartnameyi oku derim ondan sonra bu işle ilgilen her önüne gelene vermiyorlar krediyi proje hazırlıyorsun komiteden geçiyor onaylanırsa krediyi veriyor yoksa hibe felan yok

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye74 yazı
Eğer iş planını doğru yaparsan vermemelerinde hiçbir sebep yok. Yalnız hibeyi direkt size buyrun kullanın diye vermiyorlar. Siz kosgeb eğitim sertifikasını aldıktan sonra firma açılışını yapıyorsunuz. Hangi iş fikrini yapacaksanız önce harcıyorsunuz sonra kosgeb size ödeme yapıyor. Bunu da üçe bölüyor.
3000+15000+12000 şeklinde harcadığınız paranın %60 ını veya %70 ni ödüyor. Bu yüzde bulunduğunuz bölgeye göre değişiyor.

3000 tl ye kadar olan ödeme kurulum masrafları için
15000 tl ye kadar olan makina&teçhizat masrafları için
12000 tl ye kadar olan ödeme aylık(elk,su,kira,personel) masraflar için.


Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye72 yazı


Hibe Konusunda daha önceden istifade etmiş, yada bilgisi olan kardeşlerimiz, bilgilerini, tecrübelerini bizlerle paylaşırlarsa çook memnun oluruz..
İlime susadım...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye68 yazı
İşleyiş aynı elnikonun dediği gibi.üstüne ek olarak şunu diyebilirim. Çok paran yoksa eğer ekipmanları aldığın yerle anlaşırsın. %30+KDV ödersin, dekontu Kosgebe ***ürürsün.%70 lik tutarı kosgeb firmaya öder.
SORUN VAR!!: Kosgeb ödemeleri hep uzun sürer.Parayı 3-4 ayda öder pek kimse yanaşmaz yada pahalı ürün vermeye çalışır.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye74 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Lasera
İşleyiş aynı elnikonun dediği gibi.üstüne ek olarak şunu diyebilirim. Çok paran yoksa eğer ekipmanları aldığın yerle anlaşırsın. %30+KDV ödersin, dekontu Kosgebe ***ürürsün.%70 lik tutarı kosgeb firmaya öder.
SORUN VAR!!: Kosgeb ödemeleri hep uzun sürer.Parayı 3-4 ayda öder pek kimse yanaşmaz yada pahalı ürün vermeye çalışır.


Evet genelde dediğiniz gibi yapılıyor. Tabi bu makinayı alacağınız kişiyle aranızdaki bağlantıya kalmış. Makinalar için alacakları 6 ayı bile bulabiliyor fakat masraf ve kurulum ücretlerini hemen ödüyorlar.

Burada dikkat edilmesi gereken tek unsur firma kurulum tarihi sizin aldığınız eğitimin bitiş tarihinden sonra olması gerekiyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis