Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Vetenirerlikmi İnşaatmı?

Başlatanbattal4gaziTarih05/10/2012 21:33:32Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhaba abilerim arkadaşlarım ben lise öğrencisiyim.Mağlüm bu yıl sonu sınavlara girip bir üniversiteye yerleşicem inşallah.Şimdi sizden şu konuda yardım isticektim.
Ben hayvanlar olsun acık alan olsun cok severim.
Şimdi ben sizce inşaat mühendislisi olup ev yapıp satiyimmi?
Yoksa vetenirer olup inek çifliğimi kuriyim?
Mesleki olarak ikisindende hoşlanırım ama sizce getirisi sizce hangisinin daha iyi olur?nakit pek sıkıntı olmaz sermayemiz yeteri kadar var.
şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / BalkesMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Editör5590 yazı
Ne inşaat yapmak için ne de çiftlik kurmak için okumana gerek yok. Boşuna 4-5 seneni harcama, önce bir çiftlik kur kalan zamanlarında da inşaat yapıp sat. Gene de bir diplomam olsun istersen açık öğretimden al. Bina yapıp satmanın da hayvanclığında getirisi iyidir. Hayvanlar sağlıklı semizse bol süt veriyor et bağlıyorsa fazla hastalanmıyorsa ettten de sütten de hayvan satışından da habire kar edersin. Kimse bunun diploması da var diye daha fazla para ödemez. İnşaatı hızlıca yapabiliyor ekiplerin parasını geçiktirmiyor müşteriye dediğin günden bile önce teslim edebiliyorsan bankalarla rahatca çalışabiliyorsan çok güzel para kazanırsın gene kimse ev alırken diplomana bakmaz.

Bu bakımdan getiri elde etmek için boşuna okuma.

Bu yazıdan çıkan sonuçlar şunlar.

Üniversite sınavında arzu ettiğin yeri kazanacağın garanti. İnşaat mühendisliğini veya Veteriner Mühendisliğini kazanacak puanı alacak kadar iyi misin ?

İnek çiftliği kurabileceğin garanti. 50-100 hayvanlık bir çifliği kurup işletecek kadar paran var mı ? (Not: "sermayemiz" demişsin para daha babanda sende değil)

İnşaat yapabileceğin garanti. 18-30 daireli satılabilir bir bina dikebilecek kadar paran var mı ? (Not: Yukardakinin aynısı)

Ayrıca askerliğini yaptın mı ?

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim.
Para konusuna gelirsek şöyle oluyor.Abim işletmeci bende vetenirer olursam babam 300 bin tl vericek çifliğimiz için.Ama inşaat mühendisliği olursa 500 bin tl vericek. (daha fazlada olabilir).Şuan lisedeyim bu yıl üniversiteye geçicem o yüzden konu actım ve okuldan yeteri kadar puan alabilicegime inanıyorum.
Şuan ben aklımdaki tüm meslek gruplarınu eledim ve bunlar kaldı.O yüzden cok kararsız kalınca sizden yardım istedim.
Aslında benim aradıgım cevap hangisinde daha cabuk büyür daha cok kazanırım.Eğer her ikiside olmazsa özel eczacılık üniversitesine gitmeyi düşüyorum ama ben aksama kadar bi dükkandada oturup duramam onuda göz önüne alamıyorım
Cevaplarınızı bekliyorum Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / BalkesMeslek Di?er
Üye131 yazı

Selamlar,

bence "vetenirer" olmayın. Ama ne olursa olsun bir üniversiteye gidin. Babanız bu konudaki eksikliği ve potansiyeli görmüş ki "ne olursan ol yeter ki oku, diplomanı al" diye düşünerek size şartlı ama cömert bir kaynak ayırmış.

Bu arada eğer özel üniversite gibi bir durumunuz varsa değerlendirin. Yoksa da Türkçe puanı için ayrıca çalışmanızı öneririm.

Başarılar.
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye8 yazı
Merhaba,

Herşeyden önce mutlu olabileceğiniz, severek yapabileceğiniz işi seçerseniz sizin için tüm kapılar açılır. Bir alan seçip o alan üzerine uzmanlaşırsanız maddi manevi tatmin olabileceğiniz hedeflere ulaşabilirsiniz. Para önemli ama herşey değil!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye215 yazı
koniks artık ilkokul seviyesinde konular ve yorumlarla dolmaya başladı.. sayın admin dikkat.. "eczacılık üniversitesi ve sabahtan akşama ayakta durup duramamak"!!!

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Editör5590 yazı
"Özel"i de atlamayalım lütfen !?

İnşaat Mühendisliği Fakültesine git o zaman. Hem daha çok sermaye geliyor hem de veterinerlikten iyidir inancım. Veteriner arkadaşlarım İnşaat Mühendisi arkadaşlarıma göre daha çok zorlanıyorlar piyasada.
Eğer başarabilirsen Yıldız Tekniği falan tercih et. Zira kendin yapıp satamayıp özelde işe girmek istersen her sektörde Yıldızın hep avantajı vardır. Ben Yıldız İnşaatta okudum. Ve İstanbulda da Konya da da Yıldızın hep avantajlı olduğunu gördüm. Yıldızın bir tılsımı var.

Babanın bir elini öp akşam. Ne şanşlı bir evlatsın böyle. : )
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - because
koniks artık ilkokul seviyesinde konular ve yorumlarla dolmaya başladı.. sayın admin dikkat.. "eczacılık üniversitesi ve sabahtan akşama ayakta durup duramamak"!!!

Biz bu gencin babasına buradan bir tavsiye yazalım. Belki denk gelirde okur.
-Babası sen bu çocuğu istediği üniversiteye puanı yeterse yazdır ve okut ama okuldan sonra iş kurması için para vermeden önce bir fabrikaya sok , asgari ücretle sabah 8 akşam 7 , 3 ay boyunca çalışsın. İlk önce o sabah 8 akşam 7 asgari ücretle çalıştığı fabrikadan aldığı 3 aylık parayı sana versin onunlada evin telefon , elektrik , su vb faturalarını ver yatırsın. Sonra para ver işyeri kursun.

Bu arada baba da babaymış harbiden. 300 bin iyi rakam.
parmak

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Politikacy