Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Vergilendirme Nasıl Olur

BaşlatancefikTarih03/10/2012 22:23:29Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Selamun Aleyküm.
Ben şuan atölye açıp imal ettiğim ürünleri kendim pazarlamayı düşünüyorum.
Bunun vergilendirmesi nasıl olur?Birde araçla satış işinin detayları nelerdir.Komple camsız kapalı kasa kamyonet nasıl olur uygunmudur?Araçla dolaşıp ürün satmak mantıklımıdır.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye2 yazı
Kârınızın %15 ini vergi olarak veriyosunuz...

Yerleşim Türkiye / KarsMeslek Muhasebe
Editör5590 yazı
Satıp fatura kestiğiniz her malın KDV oranı neyse o kadar vergisi borç hanenize yazılacak vergi dairesi tarafından. Bu üretimi yapmak için aldığınız her malın vergisi de ödeyeceğiniz vergiden düşecek.

Sene boyunca 100 bin liralık fatura kestiniz. (KDV si %18 olsun) Yıl sonu ya da vergi ayında 18 bin lira vergi borcunuz var. Fakat bu üretimle alakalı ya da dükkanın dönmesiyle işlemesiyle alakalı 70 bin liralık alış yaptınız. (aldığınız her şeyin de vergi oranı %18 olsun) 12.600 lira ödemeniz gereken vergiden düşecek ve kalan 5400 lirayı ödeyeceksiniz. Bu durumda 100.000 kazanıp, 70.000 harcadınız. Elinizde kalan 30.000 liranın 5400 lirasını vergi diye ödediniz kalan 24.600 lira ile maaş çay çorba elk su tel kira ödenecek kalanıda afiyetle yiyeceksiniz.

Basitce böyle.

Ama alınan ve satılan her malın vergi oranı aynı olmayabilir. KDV si %1 olan mal da var KDV si %20 olan mal da var. Ayrıca bir üretim işletmesinde KDV den başka bir takım masraf ve vergiler de var.

Ayrıca üretim sözkonusu olduğunda 100 liralık ürün için 70 lira hammadde gerekmez. Böyle gerekseydi muhtemelen kimse üretim yapma yoluna gitmezdi.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er