Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Libya'da Pvc Pencere Kapı İşi

BaşlatanhalilkTarih24/09/2012 10:47:16Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Merhaba Arkadaşlar,
Libyalı bir arkadaşım benden bir ricada bulundu. Ona yardım etmek için ben de bu yazıyı yazıyorum. Şimdilik sadece yardımcı oluyorum ama aklıma yatarsa ben de ortak olabilirim. Libya'da PVC pencere ve kapı üretiminin olmadığından ve bu işin çok iyi bir gelir getireceğinden bahsetti. Amcasının oğlu bu işi yapıyormuş zaten ve güzel kazanıyormuş anlattığına göre.
Bu işi Trablus'a açmak istersek ne kadar bir yatırım gerekli? Hangi makinelere ihtiyaç duyarız. Fiyatları ne kadardır? PVC profil olarak Türkiye'den ithal edip kesme montaj olarak yapılabilir mi? Bunun yanında Türk ustalar ve işçiler gö türmek isteyecektir, kaç kişiye ihtiyaç duyulur. Bu konuya tamamen yabancı olduğumuz için yardımlarınız bekliyoruz. Lokasyon olarak Ankara'dayız.

Arkadaş Libyalı olduğu için iş kurma konusunda sıkıntı yok.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye72 yazı
merhabalar

mustafa gungor bey oncelikle size bir not birakmak istiyorum. pvc isinden anlamiyorsunuz ve sirf yazi yazmis olmak icin yaziyorsunuz.bu sekilde milleti yanlis yonlendirmeniz dogru degil.yazdiginiz makinalar dunyanin neresinde kullaniliyor acaba?bilmediginiz konulara girmeyin.

sayin halilk
libyada kullanilan pvc serisi 60 lik seridir.bu da turkiyedeki her profil ureticisinde mevcuttur.mesajinizdan anladigima gore pvc atolyesi kuracaksiniz.oncelikle size sorum atolyede kac kisi calisacak ve gunluk pencere ve kapi hedefiniz ne olacak?bunlari bildirirseniz size atolye plani ve gerekli makinalarinizi bildiririm.size suan icin lazim olan makina fiyatlari,profil fiyatlari ve aksesuar fiyatlari lazim. comexlatam@gmail.com adresine size sordugum sorulari yanitlarsaniz nekadar bir para harcamaniz gerektigini size bildiririm.

iyi calismalar dilerim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye628 yazı
Ne güzel işte , herkes böyle bilgi sahibi olduğu konularda fikirlerini paylaşsa doğru bilgiler alınacak, herkes her işin ustası olmuş :-)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye36 yazı

afrika ülkelerinde pvc doğrama yok yada çok az bilinmiyor çünkü adamların yalıtım diye bir derdi yok hava sürekli sıcak yada ılıman zaten ama yinede yapmakta kararlıysanız orta ölçekli bir atolye ile başlayabilirsiniz gerekli alet ve makineleri Türkiyede özellikle Bursada üreten onlarca firma var Kaban yada Murat marka öneririm tam takım dizebilirsiniz (kaynak mak,kesim,çıta kesim,kompresör,orta kayıt alıştırma ,köşe temizleme gibi) bunların ufak tefek el aletleri vs. rahatlıkla bulabileceğiniz cihazlar yaklaşık 30,000 tl civarı çıkar ,türkiyeden bir bayilik alırsın yaklaşık 100 e yakın profil üreten yada folyocu firma var istersen kendine özel folyoda yaptırabilirsin tabi destek sacı ve aksesuar da temin etmen lazım orta ölçekli 3 ustayla 1,2 çırakla bir atolyenin sana maliyeti yaklaşık 150-180 bin tl arası bir rakama mal olur bi de cam firması bulucan tabi çiftcam üretecek yada temin edecek montaj için araç lazım transit tarzı yani bu işin türkiyede suyu çıktı ama libyada yapılırmı ben olsam düşünmezdim karar senin

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ticaret
Üye169 yazı
merhaba bana 5 adet cok acil pvc kapi pencere montaj ustasi lazim. ekip olursaa cok daha iyi olur. maas turrkiye sartlarina gore cok cok iyidir. cok cok acil numaram +79264959387
1234

Yerleşim / GugudaMeslek Ythalat / Yhracat