Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Makinesi Kiralam İşi Bilgi Lütfen

BaşlatanssozkanTarih19/09/2012 08:41:42Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Arkadaşlar merhaba benim 1 adet ekskavatör alıp kiraya vermek gibi bir düşüncem var. Ama sektörle ilgili çok bilgim yok. Kiralamalar nasıl yapılıyor, sözleşmeleri uzun vadelimidir? Makine boşta kalırmı? Makinenin senede çıkarabileceği bakım masrafı vs. Bu konularda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi acaba?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye49 yazı
ekskavatörü tam bilmiyorum ama jcb hakkında biraz bilgim var kayınlarım bu işi yapıyor hem kamyonları var hem jcb leri var bu gün normalinden bir jcb ikinci el kullanabileceginiz 60000-70000 tl arası ve yaklaşık sezonda 9-10 ay çalışıyorlat 5500 tl artı kdv eger bir petrolden fatura temin edebilirseniz düşük kdv ile maaş yaklaşık 6500 tl ya geliyor eger oparatör kendinizden deilse 1500 tl civarında oparatör maaşı aylık 500 tl servise ayırırsanız yaklaşık 2000 tl masraf net 4000-4500 tl karınız olur çok güzel bir iş yanlız bunda en önemli olay oparatör kaliteli bir oparatör sizi servise pek sokmaz ve masrafınız çok az olur birde sektörde iş kovalamanız lazım sizi tanımaları lazım çok kamyoncu tanımanız lazım sizi iş oldugu zaman arasınlar
saatlik çalışırsanız daha çok parası var ama riski daha fazla inş yardımım olmuştur ALLAH hayırlı etsin

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Yleti?imci
Yeni Üye14 yazı
arkadaşım ben şantiye muhasebecisiyim,yurt dışı içi bi çok şantiyede çalıştım,bu işi yapabilmen için sağlam mütahhit tanıdıkların olması lazım,ayrıca operatörünü kendin koymassan makineye şirkette kim operatör olmak istiyosa acemiliğini senin makinede atarlar:) inşaatçı çevren yoksa hiç bulaşma derim,sektörden biri olarak nacizane tavsiyem budur

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Muhasebe
Üye385 yazı

arkadas bu işin içinde 9 yıldır çalışıyorum
arkanda sağlam nakitin yoksa bu işe bulaşma sağlam nakit dediğim en az eskı parayla 1 trilyon sonra ah başım dersin bu işi yapan eskiler hep bu işten çekiliyorlar en son bir arkadasımın yaklaşık 40 a yakın makınesı varken su an 6-7 adete dusurdu.
makine kıralama malesef ev kıralama gıbı değil işin gidişatını sana ornek olarak özetliyim.
sen bır ınsaat fırmasıyla 30 tonluk makıneyı kıralama ıcın atıyorum 12 aylık sozleme yaptın aylıyı 10.000 tlden bunun 2.000(+ssk) tlsı operator kalır sana 7500 tl sonra ilk ay gectı adam sana yok su oldu bu oldu dedı cekını vermedı bu boyle genelde 3 ay gecer yanı sen ilk 3 ay zaten sektorde kımse nakıt vermez cek de alamazsın 3 ayın sonunda muteahıt sana 6 aylık cek verır yanı sen ılk 9 ay boyunca hıc para alamamış olursun ve dığer masrafları operator servıs ıvırzıvır cebınde karsılarsın buda sana aylık yaklasık aylık servıs gıderıde 1000 tl koysan (sıfır makıne olarak dusunuyorum) kullanılmıs makınede tam suprız kımse bılemez yanı aylık senın cebınden nakıt cıkısın 3000-4000 tl arası 9*3000 tl desek 27000 tl cebınden para cıkacak 9.ayın sonunda muteahıtın sana verdığı cekı bankaya bozdurmaya gıdıceksın aaa bıde bakıcaksınkı cek karsılıksız muteahıt diyecekkı param yok gemı battı balık ters dondu sana yenı cek vereyım 6 aylık kabul etmezsen mahkemeye verıceksın senelerce almak için uğraşacaksın kabul edersen daha ilk çalıştığın işin parasını 15 ay sonra almış olacaksın vs... bu ıyı tarafı bıde kotu tarafı benım gıbı alacağın olan muteahıtler batarsa iflas erteleme alırsa yada piyasadan yok olursa o zaman butun calımanı artı yaptığın masrafları sıneye cekersın cunku bizim ulkemızde çekini ödemeyen adam mağdur olmakta sayın adalet sistemimiz o sekılde kabul goruyor yanı unutma sen calıstın ama paranı alamadın sen mağdur değilsin senı dolandıran ş******* müteahit mağdur.
9 yıldır sıfır ve ıkıncı el ust yapı ve alt yapı makıneleri satıyorum son ıkı yıldırda kıralama işleri yapıyorum artık kiralama işlerini tamamen bırakıyorum illaki kiralıcam diyorsan
bildiğin müteahitle anlaşama yap belkı o zaman para kazanabılırsın
o daa abi iş iptal oldu zarar ettim şu oldu bu oldu demezse.
piyasada o kadar çok dolandırıcı varkı anlatamam sana sana gecenlerde vbasımdan gecenı olayı nalatyım ıbret olsun
muteahıt bana diyorkı 12 aylık ısım var bende dedımkı o zaman ver bana 12 aylık sıralı cekını benım makıneyı gondereyım sana yok efendım muteahıt oyle çalışmıyormus vs...sıralı cekı en basta vermek ıstemıyor dedımkı ben sana makıne gondermem.12 aylık iş olduğundan ucuza makıneyı kıralamak ıstıyor hemde cek vermıyor bende yallah baska kapıya dedım sonra santıyedekı arkadası aradım dedım ne yaptı bu herıf benden sonra bır vatandasın makınesını kıralamıs 12 aylık dıye 1 ay calıstırıp iş iptal oldu değyip parasınıda vermeden gondermıs.kıralayanda o muteahıtten o bır aylık parasını ne zmaan alır kımse bılemez.
bunu yapan muteahıtte altında porche paneramayla dolasıyor adamları tıpıne bakıp da adam zannettme sakın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret