NOT:Lütfen ağlayanın malı gülene hayretmez gibi yorumlar yapacaksanız şimdiden yapmayın.
İlk mesaj
NOT:Lütfen ağlayanın malı gülene hayretmez gibi yorumlar yapacaksanız şimdiden yapmayın.
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - uzza şimdi o "ihaleye giren olmazsa satış fiyatı düşük olur, mal sahibi asıl o zaman mağdur olur "kısmı pek öyle olmuyor. bu icaradan satış yapan bir sitenin reklamı tanıtımıydı. asıl siz ihaleye girmezseniz mağdur oluyorlar diyorlardı. aa iyi o zaman hadi girelim diyor insan. ben firma olarak icra ihalesine girdim, diğer detaylar br yana girdiğim ihalede ben girmeseymişim ev satılmayacak ve kişi mağdur olmayacaktı. şöyle ki. ihaleye özellikle hiçkime sokulmuyormuş. benim habeirm yok. giren var mı dedim, sesim tam çıkmamış. kimse ses etmedi. ben girdim, rakibim var banka. 200.000 TL lik eve artırma yolu ile 150.000 verdim. banka beni az buşuk geçti, ehh 200.000 lik evi banka benim sayemde 155 gibi bir rakama aldı. çıkışta beni inceden tartakladılar. ne anneciğimin mesleği kaldı ne başka durum. evin sahibi 'mağdur zat' oradaymış. senin yüzünden annem evsiz kaldı dedi. yemin billah ben bilseydim girmezdim, sesim de duyulmamış, meğer ihale sırasında bana arkamdan arada bir omuz atan şahıs ev sahibinin oğluymuş. seni vicdanınla başbaşa bırakıyorum dedi. Yok öyle paraya tapmam, bunu iş sandım, anladık kavradık sandım, ben ihaleye girmezsem mağdur oluyorlar asıl sandım, girmeden önce de seslendim (yeterince yüksek değilmiş) tek canımı sıkan daha şiddetli bir ses tonu ile sorsaydım yoksa vicdanım rahat. bu son ihale oldu, diğerlerinde rakipler vardı zaten kazanamamıştım. bazen annemi evsiz bıraktın diyen çocuğu düşünüyorum. Allah affeder inşallah, ben böyle bilmiyordum. çok şükür bu işten hiç para kazanmadan, acı tecrübeler ile terkettim. |
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - cömert Banka icra takibinde alacağına %17.75 temerrüt faizi işletiyor. Eğer o anne ve çocuklarının kafası biraz çalışsa idi, Banka alacağını , bir başka şekilde ( mesela bir bankadan borç ödeme kredi alıp bunu 60 ay gibi bir ödeme vadesine yayıp) % 1.75 gibi bir faiz ödeyerek kapatabilirdi. Banka burada alacağının expertiz raporundaki bedele ulaşana kadar bekler. Sonrada kasasından fazladan 5 kuruş çıkmadan evi alır.Yani banka her gün geçtikçe temerrüt faizi işleteceği için , satış sürecinn mümkün olduğu kadar uzun sürmesi için çalışacaktır. |