Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Madeni Yağ

BaşlatansomokyanusTarih10/09/2012 22:55:15Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
bütün girişimci arkadaşlara merhabalar arkadaşlar yorumlarınızı ve fikirlerinize ihtiyacım var Akdeniz bölgesinde yerli bir madeni yağ firmasının bölge direktörülüğünü almayı düşünüyorum sizce pazarlama imkanı ne olur bu sektörde deneyimli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var, vadeli-mi çalışılır , sirkülasyonu çok mudur ? ilçe,kasabalara kadar dolaşıp malı pazarlamayı düşünüyorum yorum lütfen

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Kamu sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Üye129 yazı
kolay bir iş değil, shell, bp gibi dev firmalar bayilerini çok destekliyor, hazır bir müşteri potansiyelin yoksa uzun zaman para kazanamayabilirsin. bilgilerim biraz eski ama, spot piyasası var, sana 10 liraya gelen mal, spotta 7 liraya satılabiliyor. çok araştır. internette değil, piyasada.
cmlq

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Serbest meslek
Yeni Üye61 yazı
O sektörü bende araştırmıştım. Hiç ummadığın fiyatlara mal veriyorlar. Tanınmış markalar bile sırf diğer markaları kırmak için onların fiyatlarının altında bile fiyat teklifleri oluyor.
Hayat hata kabul etmez.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye108 yazı

yerli markanın adını belirtmemişsin,markanın Türkiye'deki pazar payı ve prestiji nedir bilmek lazım.ancak bilinmeyen bir marka dahi olsa satış imkanı bazı şartları karşıladığında mümkündür.örnek olarak fiyatı,kalitesi,ambalaj şekli,yağ şartnamelerini karşılaması,reklam desteği v.b senin amacın veya bayilik hedefi kaç ton olacak önemli olan minimum kotayı yakalamak.
fakat çok önemli bir husus iyi bir satış ekibi oluşturman olacak bu piyasa vadeli çalışır bunu göz önünde bulundur.ama sirkülasyon çoktur onun için iyi bir sermaye desteği gerekir.
ayrıca çok önemli bir konuda bayilik alacağın firma ile yapacağın sözleşme olacaktır.kontrat maddelerini profesyonel desteği alarak incele ve seninde yaptırım gücün olsun.yoksa tek taraflı fesh ile uzun uğraşlar vererek kazandıklarını bir anda kaybedersin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek