Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Playstation 3 Cafe

BaşlatanbarbekuTarih08/09/2012 23:37:30Yorum20

İlk mesaj
Yeni Üye20 yazı
Arkadaşlar bugun araştırdım baktım . PS 4'un 2015 den önce çıkması beklenmiyor. Yani PS3 en az 2 -3 yıl daha piyasada iş yapacak.

Isparta 'da öğrenci apartlarına yakın bir bölgede PS3 kafesi açsam ne dersiniz?

Bu işin prosedürü nedir? 10 PS3, 10 TV Koltuk dekorasyon sizce kaça mal olur. Bu işi yapan bilen var mı?

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye17 yazı
10 ps3 569 tl :5690 tl eder.
10 lcd 106 ekran 1000 tl ode : 10.000 tl
10 koltuk: 200 tl den : 2000
dekor ıvız zıvır cart curt : 2000 tl
klima : 1000 tl
güvenlik kamerası 1000 tl
reklam falan fıstık 1000 tl
10000
5690
2000
1000
1000
1000
-------
20690 tl hacı ayrıca şirket kurma falan bunlar daha hariçsen ps3 için cebinde 25 bin hazırla öyle gir yada taksitle al lcd leri ps3 alamassında en azından lcd leri taksitle al saati 3 tl yap 10 cihaz 1 saatte sana 30 tl kazandırsın 10 saat açık bıraksan 300 tl kazanırsın ayda 30 gün var
300 tl
30
------x
9000 tl eder allah bereket versin.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Emlakçy
Yeni Üye20 yazı
25.000 tL dediğiniz gibi aşşaığı yukarı ilk anda cepden çıkar gibi. Oyunları falan düşünürsek. Kira dersen 1000 TL'yi geçmemeli. ah keşke 10 'ar saat 10 makina çalışsa hemen balıklama dalarım işe.. Kira+Bagkur+Elektrik+Su vs 2000 TL gider hadi 3000 gitsin 6000 TL cebe kalsa oh :)

Ama ben 10 makinanın günde 6 şar saat çalışsa ve 2.5 TL olsa diyorum bu da 4500 TL eder ayda. Gitse 2500 'ü 2000 TL kalır kötü değil aslında. Daha satacağın içecek az uz tost falan da var Fotokopisi var Kontoru var. Ama işte bilen deneyen gören var mı ne tavsiye eder.

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Ö?renci
Üye193 yazı

bizim burada açtı birisi battı. şu an yerinde yeller esiyor.

Yerleşim Türkiye / K. Mara?Meslek Di?er
Yeni Üye20 yazı
ama neden battı, işlek yerde mi açmadı?

Yanlış planlama mı?

Yeni Üye19 yazı
sizin dediğiniz gibi 10 makina olsa 10 ar saat çalışsa tarzı yürümüyor işler günlük kazanacğın miktar hafta içi 50 ila 100 TL arası hafta sonu 100 tl 250TL arası bu rakamlarıda işler rayına oturduğu zaman ancak yaparsın benimde ps3 cafem vardı ordan biliyorum. ama benimki oyun salonu tarzındaydı. Bilardo, masa tenisi, air hockey, araba yarışı, langırt, çok oyunlu atari, basketball makinası, kepçe makinası, tetro hediye makinası, dart, ben bu diğer cihazlar ile birlikte ancak istediğim rakama ulaşabiliyordum. sadece ps3 ile çok zor. sadece klima ile birlikte 1000 TL ye yakın elektrik faturası ödüceksin bunu unutma.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye30 yazı
Sadece ps3 olarak düşünme olayı . ps3 kafe ama sen orda ; yiyecek ve içecek satacaksın , maç oynatacaksın bunlar ek işler . eğer yeri güzelse her türlü tutar bence .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye193 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - barbeku
ama neden battı, işlek yerde mi açmadı?

Yanlış planlama mı?

burada çok büyük bir alış veriş merkezinin içinde açmıştı. neden battığını bilmiyorum. sadece battığını biliyorum.yeride çok iyi idi oysa.

Yerleşim Türkiye / K. Mara?Meslek Di?er
Yeni Üye10 yazı
Arkadaşım açıcağın yer düzgün yani işlek bir yerse hiç durma 25 değilde 30bin TL yi gözden çıkar temiz bi yer olsun inanki fazlasını kazanabilirsin 1 2 senede çok büyük kar beklemeyip makina sayısını arttır. Bi arkadaşımn abisi krediyle güzel bi yerde açtı 15 makina ve 2. Sene 2.dükkanını açtı 3.sene 30.000 TL ye arabasını aldı gerisini sen düşün. Son bi tavsiye bi makinada guitar hero koy tutulursa ps 3 den daha çok para kazandırabilir sana. Hayırlı işler..

Yerleşim Türkiye / Balykesir
Yeni Üye20 yazı
Fakat şu var mesela 2 seneye ps4 çıktı.. Elimdeki ps3leri ne yapacağım teker teker satıcak mıyım yoksa toplu geri alım gibi bişi var mı

Yeni Üye25 yazı
Sn barbeku eger makinalari kiralama firsatin varsa oyle yap derim hem paran cebinde kalir dekorasyona harciuabilirsin. Ps4 nezamam piyasaya cikarsa ps3leri geri verip ps 4 kiralama firsatin olabilir tabiki kiralamak mumkunse.

Yerleşim Kanada / TorontoMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye20 yazı
Sanmıyorum kiralama gibi bişey olabilceğini

Yeni Üye96 yazı
11 yıldır ps cafe işletiyorum. öyle burdaki hesaplar gibi değil hesaplar.10 makinalı bir yer açıcam diyosan en 50 bin lira olacak cebinde.o da en az diyorum.eskidendi öyle 200 liralık koltuklarda dandik tvlerde ps oynatma devirleri.eğer ucuza mal ederim diye düşünüyorsan parana yazık.batarsın.ayrıca yaşın önemli.şayet 27-28 yaşında ya da üstündeysen hiç bulaşma.dayanamazsın.git diğer cafelere bak eğer niyetin ciddiyse.potansiyelleri nasıl,gerçekten döndürebiliyorlar mı işlerini.ona göre ciddi bir hesap yap öyle gir bu işe.kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / SinopMeslek Esnaf
Yeni Üye5 yazı
internet cafelere ps3 kurmak yasak değilmi ?
polisler gördüğünde işlem yapmıyorlar mı ?
imza

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Foto?rafçy
Yeni Üye20 yazı
Hocam 50 bin çok fazla. Tamam 10 makina almak istersen GB'sine göre 300TL ye de var makina.Güzel rahat koltukları da 300-400TL ye bulmak mumkun yani 10 makina 10 masa maliyeti 10.000TL yi nasıl geçecek anlamadım

Yeni Üye20 yazı
Yaptığım ufak bir piyasa araştırmasına göre

PS3 (160 GB Slim) + 2 Kol + 1 Adet PES Oyunu+ HDMI Kablo =755 TL
Koltuklar 250 -450 TL arası bulmak mümkün en hoşuma giden: http://www.herkesemobilya.com/Urun/Lodos-Playstation-Koltugu-pmu904.html
Reklam + El İlanları + Dükkan Afişleri 1000 TL
Dükkan Dizayn ve Onarımı 2000 TL (Bu fiyatı geçeceğini sanmam)
Extra 5 Oyun=500 TL
TV 106 Ekran LCD+ TV Sehpası : 1100 TL

Toptan alınacağı düşünülürse;
700x10=7000 TL (PS3-Kollar ve diğer ekipmanlar)
1000x10=10000 TL (TV+Sehpa)
400x10=4000TL (Koltuklar)
Dükkan Giderleri=2000TL
Extra 5 Oyun+ 5 Kol: 1000 TL
Reklam:1000 TL
Unutulan ıvır zıvır: 1000 TL

Toplam 26.000 gibi bir rakam çıktı. Bunun üzerine çıkar mı bilemiyorum

Bunun dışında Ruhsat ve diğer prosedürler için ne gerekir bilmiyorum.
Aslında bunlardan bazılarını 2. el temiz bulursak, PS3 ve TV ler için mesela 2-3 bin fiyat geri çekilebilir.

Yeni Üye37 yazı
Araştırdım eğlence sektörü olduğu içn tavan yüksekliği 3.60m snırlaması var yanılmıyorsam ve bir sürü ıvır zıvır belediyenin istediği çekilecek dert değil hiç bulaşma zaten devren ilanların ps3 cafeler başı çekiyor :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye24 yazı
ps3 cafelere eski atari makinalarını koyabiliyormuyuz ..??
1982 li

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye33 yazı
ben olsam cafe ile hiç uğraşmam kiralama işine girerim tv masasıyla tv ve ps3 ü beraber kuracaksın günlük 30 lira dan. ver yanına da 3-5 oyun adam hangisini isterse oynasın. diğergün gidip kurduğum malzemeleri topayıp alacan

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye59 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - erlergl
11 yıldır ps cafe işletiyorum. öyle burdaki hesaplar gibi değil hesaplar.10 makinalı bir yer açıcam diyosan en 50 bin lira olacak cebinde.o da en az diyorum.eskidendi öyle 200 liralık koltuklarda dandik tvlerde ps oynatma devirleri.eğer ucuza mal ederim diye düşünüyorsan parana yazık.batarsın.ayrıca yaşın önemli.şayet 27-28 yaşında ya da üstündeysen hiç bulaşma.dayanamazsın.git diğer cafelere bak eğer niyetin ciddiyse.potansiyelleri nasıl,gerçekten döndürebiliyorlar mı işlerini.ona göre ciddi bir hesap yap öyle gir bu işe.kolay gelsin
arkadaşım konuyu özetlemişsin sana katılıyorum teşekkürler ..
korkmaz

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret