Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Türkiyede Kurulan Limited Şirketler

BaşlatanexportsrvceTarih05/09/2012 23:18:28Yorum3

İlk mesaj
Üye762 yazı
Merhaba,

Türkiyede şahıs T.C. vatandaşı olsun veya başka ülke vatandaşı olsun LTD şirket kurarken ortağa ihtiyaç duyarmı?Vergi dairesinden sorduğumuzda LTD tek kişiyle kurulamaz diyor.

Ayrıca LTD kurulduktan sonra şirket kurucusu şirketi yönetemezmi?Yani mutlaka müdür atamak zorundamı?

Galiba vergi dairesinin memurları bizi yanlış bilgilendiriyor.İnternet genelinde de bu konuda geniş bir araştırma yaptım.

http://www.ito.org.tr/wps/portal/tescil-ilan-kurulus?WCM_GLOBAL_CONTEXT=limited_sirketler

Benim anladığım LTD kuracak olan her kimse ( Türk olsun yabancı olsun farketmez ) tek pay sahibi olarak yani sadece kendisi tek kişi olarak LTD kurabiliyor.Yani ortağa ihtiyacı yok.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye88 yazı
Yeni Türk Ticaret kanunuyla bu mümkün. Aş de tek kişi ile kurulabilir ltd de tek kişi ile kurulabilir..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye22 yazı
Buna ek olarak,aynı konunun farklı bir boyutundan bahsetmek istiyorum.Daha önceki tarihlerde kurulmuş olan Limited şirketlerde yer alan iki kişi
yeni Türk ticaret kanununa göre, ayrılmak istediklerinde yani ticari hayatlarına limited şirketlerde tek başlarına devam etmek istediklerinde teorik olarak mümkün görünüyor ama henüz pratik uygulamasından haber yok deniyor.On gün kadar önce konuştuğum mali Müşavir bir arkadaştan işittiklerim..bu konuda bilgisi olan ?

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye762 yazı

cevaplar icin sagolun.peki bu yabancinin Turkiyeye fazla gelmeyerek sadece vekil mudur atamasi yeterli olur herhalde?is sureci icerisinde bir de kimse yabancilar subesi ve ikamet basagrisiyla ugrasmak istemiyor.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat