Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Akıl İsteyen Öğretmen

BaşlatanCADITarih08/04/2008 23:08:18Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Ben 43 yaşında 2 üniversite öğrencisi okutan, eşi emekli memur olan bir öğretmenim. yaşamı mümkün olduğunca objektif ve akılcı görür ve okumaya çalışırım. hala ideal fikirleri bitmemiş öğretmenlerdenim. yaşam şu aralar pek coğumuzda olduğu gibi zor ve tatsız. maddi manevii..
ekonomik anlamda da sıkıntılar var. becerikli ve hobileri çok olan ve etrafımda benzer kimlikli ve benzer durumda olan insanların kurtarıcısı gibi akıl danışılan ve hadi sen bişeyler yapabilirsin bizler arkandayız diyen de bir grubum var. bizler öğretmen kimliyimize hala saygı duyuyor ve bazı işleri yapamıyoruzda. birçok elemeği üretimlerimiz var. bunları değerlendirmek için akıl istiyorum. ne yapabiliriz diye düşünmekten ve kafa patlatmaktan bıktık.
takı, boyamalar, tahta objeler hatta gemi maketleri......bunları nasıl hayatımıza katkı haline getirebiliriz. YARDIMMMMMMMMM
geografi

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye11 yazı
selam hocam lütfen akıl vermek gibi düşünmeyin sadece tavsiyemdir.ben avşa adasında pansiyon işletiyorum avşanın yerli, nufusu 3000 kişi yazın bu nufus 65 bin 70 bin olabiliyor. bi arkaşım belediye tezgahlarından kiraladı ve böle el emeği incik boncuk vs. satmaya başladı . size tavsiyem sizde bu adanın belediyesiyle görüşüp oradan bi tezgah kiralayabilirsiniz bildiğim kadarıylada belediye tezgahı olduğu için fiyatlarıda çok uygun sezonluk 3000 ytl gibi bi rakamda ama eminde değilim . iyi çalışmalar dilerim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye20 yazı
hocam öncelikle allah kolaylık versin iki evlat yetiştirmek bu zamanda çok zor derdi veren kolaylığınıda vermiştir ancak onu bulmak lazım öncelikle yaptığınız ürünleri kategorilere ayırın sonra bu tip ürünleri satan internet siteleri ile irtibat kurabilirseniz sizinle ilgileneceklerdir ayrıca bulunduğunuz yer turistik bölgelere çok yakın buralarda böyle ürünler satan bir çok yer var olarla irtibat kurmayı deneyin ayrıca bunda utanılacak bir şey yok çok fazla dert etmeyin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye13 yazı

Sayın hocam bence yaptığınız veya yapabileceğiniz ürünlerle ilgili fotoğraflı, kuşe kağıda baskılı insanın baktığında göze hoş gelen bir katalog hazırlatın.bunun yanında tek sayfalıkda el ilanları hazırlatabilirsiniz.

Sonra size ve arkandayız diyen gruba 1,2 günlük iş düşüyor.Nasıl bizler sadece peynir,zeytin için gittiğimiz büyük marketlerden dünyaları alıp çıkıyorsak insanlarda bir tişört için girdiği mağazadan yanında ona uygun küpesini,kolyesini alıp çıkıyor.Sizin yapmanız gereken katoloğunuz ve ücretsiz olarak vereceğiniz 3,4 numune ile gidip mağazalardan ürünlerinizi beğendirerek sergilenmesini sağlamak;ancak mağazalara vereceğiz numunelere dikkat etmelisiniz.Mesela bir gelinlik satan dükkana ona uygun[taç,küpe, vb.],spor giyim satan yere ona uygun takılar vermelisiniz.Ayrıca sadece takı satan dükkanlarda mevcut.buralara da ürünlerinizi tanıtarak ve sundunuğuz ürünlerin fiyatlarıyla satıcının kafasını çelebilirsiniz.sonuçta takı satan dükkanda malını biryerlerden alıyor ve siz ona daha düşük fiyat verirseniz daha fazla kar etme isteğiyle sizden ürün alabilir.

El ilanlarıyla da halka ürünlerinizi tanıtmak.:bununla da siz öğretmen kimliğinizle ürünlerinizi tezgahta satmaya sıcak bakmasınızda, malum önümüz yaz olduğundan başka bir kişi bu ürünleri sizden alıp tezgahta satmak isteyebilir veya yolda yürüyen, ilanınızı okuyan bir kişi işyeri sahibi/yakını olabilir ve ürünlerinizi pazarlamak isteyebilir.

Son olarak da internette bedava olarak kendi sitenizi yapabileciğiniz yerler var.Buraya ürünlerinizin fotoğraflarını, ürünün yapılış aşamalarını anlatan fotoğraflar ko****, katalog ve el ilanlarınızda da bunu belirterek bir çalışma yapılabilirsiniz.

Kolay gelsin.
ÇOK KAZANMAK İÇİN RİSK ALMAN,RİSK ALMAK İÇİN CESARET GEREKİR.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye8 yazı
meraba hocam bencede risk almaktan çekinmeyin bu yaşa kadar görüp geçirdiğiniz zorlukları aklınıza getirin ve bununda üstesinden gelebileceğinizi bilin...siz öğretensiniz...tezgah güzel fikir yada züccaciye dükkanı olan arkadaşlarınız tanıdıklarınız vardır onlardan rica etseniz küçük bi yerde sizin el emeklerinizi sergilese işler yoluna girince kendiliğinden bazı şeyler olur zaten ...allah kolaylık versin hocam saygılar......ELÇİN

Yerleşim Türkiye / Bursa
Yeni Üye6 yazı
HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER
geografi

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?retmen
deleted12 yazı
Sayın Hocam,
Ben İstanbul Ataşehir'de oturuyorum. İzmir'de Mavişehir'de de 2 yıl oturdum.
Ataşehir deki alışveriş merkezinin geniş salonunda 10-15 adet masa var ve zannedersem bu masalar yönetim tarafından ek iş yapmak isteyenlere kiraya veriliyor. Bu masalarda insanlar sizinkiler gibi takı, maket, dantel vs. el emeklerini satıyorlar. Mavişehir'de ki EGS, Carrefour, Kipa gibi alışvariş merkezlerinde bu tür bir yapılanma var mı bilemiyorum. Yoksa, yönetimlere böyle bir teklif ***ürebilirsiniz. Hatta belki oradaki tüm masaları siz koyar belli bir pay bile alabilirsiniz? Gidip bir bakmak ve konuşmak faydalı olabilir mi acaba? Bir de-belki öneri olarak daha önce yapılmış olabilir- bir site açarak, birazcık masrafla İngilizce alternatifi de koyup belki yurtdışından teklifler alabilirsiniz. Allah size kolaylık versin. Saygılarımla. MTG
mtg

Yerleşim / YstanbulMeslek Dany?manlyk