İlk mesaj
Dış Ticaret
Çin İle İthalat Hk.
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
27 yorumL
Yeni Üye24 yazı
L
Yeni Üye24 yazı
P
Yeni Üye20 yazı
çin ile ithalatta karşı tarafa nasıl güvenebilirim? B/L ve P/İ hakkında daha fazla yorum yapabilecek varsa lütfen bilgilerinizi esirgemeyin
P
Yeni Üye72 yazı
C
Yeni Üye74 yazı
03/09/2012 : 21:41:27#5
Web sitesi
Alıntı
Y
Üye126 yazı
03/09/2012 : 22:20:03#6
Web sitesi
Alıntı
B/L: Bill of lading in kısaltmasıdır. Konşimento anlamına gelir. Malın taşıma belgesi olarak kısaca tanımlayabiliriz.
P/I: Proforma Invoice kısaltmasıdır. Proforma fatura anlamına gelir. Proforma fatura bir teklif faturasıdır ve herhangi bir mali yükümlülüğü yoktur.
P/I: Proforma Invoice kısaltmasıdır. Proforma fatura anlamına gelir. Proforma fatura bir teklif faturasıdır ve herhangi bir mali yükümlülüğü yoktur.
P
Yeni Üye20 yazı
çinden ithalatta garantili bir şekilde para transferi nasıl yapılıyor?
L
Yeni Üye24 yazı
Abicim cinin garantili bir para transferi yoktur,,cok garanti istiyorsan biletini alacaksin araci firmana vereceksin komisyonu malini yukletip parani verip geleceksin,,yada guvenip gondereceksin,,,ama cindeki turk acenteler sogru is yaparlar,,size yuzde 5 derler en fazla 10 alirlar hepsi bu,,,veya siz gidersiniz ama maliyetiniz dahada artar,,bi talebiniz olursa yardimci oluruz,,para gondermenizede gerek kalmadan kap teslim konteynir yukleriz,,ama takdir edersiniz para bagliyacagiz komisyonumuz artar
P
Yeni Üye20 yazı
ben birinin bu şekilde dolandırıldığını duydum. adam bir konteyner mal göndermiş. bir sonraki seferinde adamı katakulliye getirmişler. acilen para çıkarman gerek diye buda yollamış parayı sonrası malum para uçmuş.bunu yapan aracıymış dediklerine göre aracı da oyuna gelmiş...
A
Üye340 yazı
Fırat ALBAY
Satış Geliştirme Uzmanı / Dış ticaret
Satış Geliştirme Uzmanı / Dış ticaret
I
Yeni Üye16 yazı
06/09/2012 : 19:15:04#11
Web sitesi
Alıntı
Çin de ofisim bulunmaktadır. size her türlü konuda yardımcı olabilirim. msn eklerseniz görüşebiliriz.
harunihsanoglu@msn.com
harunihsanoglu@msn.com
İhsanoğlu
Y
Yeni Üye16 yazı
Merhabalar,
Bizim Cin/Yiwu sehrinde danismanlik ofisimiz bulunmaktadir.Istediginiz urunlerle ilgili ; fiyat arastirmasi,fabrika ziyareti,urun kontrolu,cince-inglizce tercumanlik,lojistik,gumrukleme ve Turkiye kapi teslim gibi hizmletlerimiz bulunmaktadir.
Ilgilenenler icin asagida iletisim bilgilerini veriyorum.
Rustem Demirkan
Mobile : 134 869 80 611
Email : circassian2021@hotmail.com
china
A
Yeni Üye4 yazı
07/09/2012 : 10:18:37#13
Web sitesi
Alıntı
Merhabalar,
Mavideniz Yatırım Dış Tic...Firmamızın ismini duymuş olabilirsiniz.Çin 'de ;Guangzhou ve Yiwu,Turkiyede;İstanbul'da ofislerimiz ve bulunmakta,hem ithalat hem ihracat alanında profosyonel çalışmalar ytapmaktayız.
Herşeyden önce bilgi kirliliğinden j-kurtulmamız gerekir.Gereksiz yada abartı tereddütlerden uzak durmalıyız.Söz konusu Çinden ithalat olunca bu pekte mumkun görünmüyor gerçi ama bu işi yapan ,ithalata aracılık eden bizim gibi ''garantör''diyebileceğimiz firmalar var.Bazı arkadaşlarımızın yorumladıgı gibi dolandırma huyumuz felan da yok hamdolsun.
Tavsiyem;Çin ile ticaret yapacaksanız biz yada bizimle aynı işi yapan bir aracı firmayla çalışmanızdır.tüm soru ve görüşlerniz için : m.attalay@hotmail.com msn adresimizden iletişime geçebilirsiniz,Saygılarımla.
Mavideniz Yatırım Dış Tic...Firmamızın ismini duymuş olabilirsiniz.Çin 'de ;Guangzhou ve Yiwu,Turkiyede;İstanbul'da ofislerimiz ve bulunmakta,hem ithalat hem ihracat alanında profosyonel çalışmalar ytapmaktayız.
Herşeyden önce bilgi kirliliğinden j-kurtulmamız gerekir.Gereksiz yada abartı tereddütlerden uzak durmalıyız.Söz konusu Çinden ithalat olunca bu pekte mumkun görünmüyor gerçi ama bu işi yapan ,ithalata aracılık eden bizim gibi ''garantör''diyebileceğimiz firmalar var.Bazı arkadaşlarımızın yorumladıgı gibi dolandırma huyumuz felan da yok hamdolsun.
Tavsiyem;Çin ile ticaret yapacaksanız biz yada bizimle aynı işi yapan bir aracı firmayla çalışmanızdır.tüm soru ve görüşlerniz için : m.attalay@hotmail.com msn adresimizden iletişime geçebilirsiniz,Saygılarımla.
P
Yeni Üye72 yazı
Ben burda geçenlerde tavsiyelerde bulunmuştum,bi aracı ile çalışmakta fayda var diye,mutlaka ki böyle çalışmak gerek diye düşünüyorum halen ama benim bi sıkıntım var şuan.
yakın zamanda elime geçen ürünlerde eksik ürün ve ambalaj bilgilerinde yetersiz bilgiler vardı,haliyle ürün doğruluk tespiti güçleşti.onca uyarıya nota rağmen bu bilgilerin eksikliği çok canımı sıktı.Aracı özür diliyor bizim hatamızdı diyor ama benim büyük zaman kaybım oldu .Şimdi nasıl güvenicem yeni bir danışmana bilemiyorum :((Çin dış ticareti beni daha yolun başında ürküttü.
yakın zamanda elime geçen ürünlerde eksik ürün ve ambalaj bilgilerinde yetersiz bilgiler vardı,haliyle ürün doğruluk tespiti güçleşti.onca uyarıya nota rağmen bu bilgilerin eksikliği çok canımı sıktı.Aracı özür diliyor bizim hatamızdı diyor ama benim büyük zaman kaybım oldu .Şimdi nasıl güvenicem yeni bir danışmana bilemiyorum :((Çin dış ticareti beni daha yolun başında ürküttü.
A
Yeni Üye4 yazı
07/09/2012 : 14:31:03#15
Web sitesi
Alıntı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - pink Ben burda geçenlerde tavsiyelerde bulunmuştum,bi aracı ile çalışmakta fayda var diye,mutlaka ki böyle çalışmak gerek diye düşünüyorum halen ama benim bi sıkıntım var şuan. yakın zamanda elime geçen ürünlerde eksik ürün ve ambalaj bilgilerinde yetersiz bilgiler vardı,haliyle ürün doğruluk tespiti güçleşti.onca uyarıya nota rağmen bu bilgilerin eksikliği çok canımı sıktı.Aracı özür diliyor bizim hatamızdı diyor ama benim büyük zaman kaybım oldu .Şimdi nasıl güvenicem yeni bir danışmana bilemiyorum :((Çin dış ticareti beni daha yolun başında ürküttü. |
Öncelikle ,çalışmış olduğunuz aracı kurumsal bir firma mı yoksa sadece dil bilen,kısa vadede kar elde etmek amacında olan şahıs yada şahıs firmasımıdır?
Vede ürün yada ürün gruplarınızda deneyımlerı var mıdır?Yada deneyımleri olmasa bile piyasaya hakim,işi idare edebilecek elemanlra sahiplermıdir?
Bu gibi soruları çoğaltmak mümkün.Farkındayız ki İthalatta yapılan yanlışlar neticesinde ''Özür dilemek ''bir anlam ifade etmemektedir.Acizane tavsiyemiz;Özellikle Türkiye'de şubesi bulunan bir aracı kurumla çalışmanızdır.Bu sayede iş ile ilgili tüm detay ve bilgi alış-verişini vaktide takip etme şansınız olur ki bu da,minimum hata ve risk demektir.
M
Üye101 yazı
arkadaş benim kardewşim çin'de okuyor. ve bu işlerle de ilgilenmeye başladı. zsize ithalat ve ihracatta yardımcı oluruz. fakat ithal edeceğiniz ürün hakkında bilgimiz olmalı veya siz oraya gidip ince yönlerini göstermelisiniz.
ilgilenirseniz size bu şekilde yardım edebiliriz.
ilgilenirseniz size bu şekilde yardım edebiliriz.
P
Yeni Üye15 yazı
Merhabalar, Cin Guangzhou sehrinde ikamet etmekteyim.Istediginiz urunlerle ilgili ; fiyat arastirmasi,fabrika ziyareti,urun kontrolu,cince-inglizce tercumanlik,lojistik,gumrukleme ve Turkiye kapi teslim gibi hizmletlerimiz bulunmaktadir.
Emrah Songul
Mobile : 136 5083 7064
Email : efendisiz_1984@hotmail.com
Emrah Songul
Mobile : 136 5083 7064
Email : efendisiz_1984@hotmail.com
M
Üye285 yazı
Çin'den mersin limanına her işlemler dahil (Vergisi,Kdvsi,gümrük vs.) nakliye ne kadar tutar. Gelecek olan ürün yaklaşık 10 ton gıda ürünü bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
A
Üye123 yazı
27/12/2012 : 15:52:14#19
Web sitesi
Alıntı
20' konteynır yeterli olur sanırım size...1700-2000 USD arasında ALL IN herşey dahil fiyatı olur...
A
Üye123 yazı
27/12/2012 : 15:56:28#20
Web sitesi
Alıntı
Bahsettiğim fiyat sadece nakliye fiyatıdır...
M
Üye285 yazı
Buna gümrük vergisi,ordino,ardiye gümrük müşaviri ücreti eklenince hatırı sayılır bir rakam ortaya çıkıyor değil mi.
A
Üye123 yazı
27/12/2012 : 17:53:13#22
Web sitesi
Alıntı
Gümrük vergisi ithal ettiğiniz ürüne göre değişir...ve farklı belgeler vs de karşınıza çıkabilir...Sizin ithal tutarınız ve getirdiğiniz ürün önemlidir...
Gümrük müşaviri 300-500 TL arasında bir rakam alır..ordino 80 USD ile 120 USD arasında nakliyeci ile anlaşmanıza bağlıdır...Ardiye 20' konteynır için 1000 tl civarında olur...
Ve K.D.V ve G.V hesaplamasını fatura tutarı üzerinden değil malın CIF tutarı üzerinden yapacaksınız...
Gümrük müşaviri 300-500 TL arasında bir rakam alır..ordino 80 USD ile 120 USD arasında nakliyeci ile anlaşmanıza bağlıdır...Ardiye 20' konteynır için 1000 tl civarında olur...
Ve K.D.V ve G.V hesaplamasını fatura tutarı üzerinden değil malın CIF tutarı üzerinden yapacaksınız...
M
Üye285 yazı
Benim getireceğim tutar 20.000,00 TL ama Çin'den iş yerime gelene kadar bana nereden baksanız 27.000,00-29.000,00 TL'ye varan bir maliyet ortaya çıkıyor. Sanırım yanlış hesaplamadım.
A
Üye123 yazı
28/12/2012 : 09:16:10#24
Web sitesi
Alıntı
Sayın Mehan;
Sanırım ithalat hakkında en ufak bir fikriniz dahi yok.Ben burada gümrük vergilerinden ve ürüne göre değişeceğinden bahsediyorum...Gıda ürünüyse özel izinler vs olacağından bahsediyorum,siz hala başka noktalardasınız.
Geçenlerde yaşadığım basit bir hadise...vatandaş ürünün gümrük mevzuatına bakmadan ve ithalatı bilmeden ...gelen proformadaki bankaya parayı yatırırım ve mal gümrüğe gelince bir gümrükçüye çektiririm demiş...ve ürünün fiyatı acayip cazip gelmiş...gel gelelim ürün geldikten sonra KG başına 5 USD vergiyi görünce ne yapacağını şaşırmış...toplanda 24 ton yani 24000 kg malzeme..Sadece 120.000 usd vergi...buradaki vergide gözetimdir, anti-dampingtir konularına girmeyeceğim...
Sanırım anlatmak istediğimi anladınız..Bir bilenle çalışın...Selamlar
Sanırım ithalat hakkında en ufak bir fikriniz dahi yok.Ben burada gümrük vergilerinden ve ürüne göre değişeceğinden bahsediyorum...Gıda ürünüyse özel izinler vs olacağından bahsediyorum,siz hala başka noktalardasınız.
Geçenlerde yaşadığım basit bir hadise...vatandaş ürünün gümrük mevzuatına bakmadan ve ithalatı bilmeden ...gelen proformadaki bankaya parayı yatırırım ve mal gümrüğe gelince bir gümrükçüye çektiririm demiş...ve ürünün fiyatı acayip cazip gelmiş...gel gelelim ürün geldikten sonra KG başına 5 USD vergiyi görünce ne yapacağını şaşırmış...toplanda 24 ton yani 24000 kg malzeme..Sadece 120.000 usd vergi...buradaki vergide gözetimdir, anti-dampingtir konularına girmeyeceğim...
Sanırım anlatmak istediğimi anladınız..Bir bilenle çalışın...Selamlar
M
Üye285 yazı
Niye yalan söyleyeyim ithalat konusunda fazla bir bilgim yok :) Bu yüzden buraya getireceğim mal ne kadar tutar diye yazdım. Zaten ithalatı tek başıma yapamam mutlaka bilen biri ile çalışacağım artılarını ve eksilerini karşılaştırıp öyle karar vereceğim ben sadece ön bilgi olsun diye sordum sizde yardımcı oldunuz yardımlarınız için teşekkür ederim Allah razı olsun. Bilen biri anlatınca farklı oluyor :)
F
Yeni Üye13 yazı
03/01/2013 : 19:28:44#26
Web sitesi
Alıntı
Çin şangayda bulunan şirketimiz aracılığı ile sizlere yardımcı olabiliriz. hayrettin.akturk@fraber.net adresimden ulaşabilirsiniz.
Ş
Üye213 yazı
size kapıda ödeme imkanı sunayım sözleşmeli anlaşmalı olmak şartıyla numuneniz varsa lojistik ve gümrükleme firmamıza iletmeniz yeterlidir. kapıda ürününüz gelince ödeyin garantili zaten hiç bi ödeme yapmıcaksınız. ticaretle ugraşan arkadaşlarım içinde gecerlidir.
iletişim için 0534 822 63 98 İLETİŞİME gecebilirsiniz.
iletişim için 0534 822 63 98 İLETİŞİME gecebilirsiniz.
yu
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz