Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Üretim!!!

BaşlatanTherahTarih03/09/2012 14:25:00Yorum40

İlk mesaj
Saygı değer arkadaşlar
Ben paranın üretimde olduğuna inanan insanlardanım.Herhangi bir sektörde bir makine alıp üretim yapmak istiyorum sizden bu konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum...kafanızda birazda olsun bişeyler canlanabilmesi için bir kaç örnek vercegim.(Çorap Makinesi,Dijital Baskı mak.Ekmek Fırını vs vs)bunlar gibi üretim yapabilecegim bi sektör veya makine biliyorsanız benimle paylasırmısınız.Cvp veren arkadaslara Şimdiden Teşekkür Eder ve İyi Dileklerimi Sunarım!

Yerleşim Türkiye / Eskişehir
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
40 yorum
Küçük çaplı bir üretim düşünüyorsun anladığım kadarı ile,takdir edersinki yatırımın ne kadar büyük olursa kazancında okadar artar.Çorap imalatı için bir arkadaşımda ikinci el makinesi olduğunu duymuştum,sen nasıl birşey istiyorsun?

Yerleşim Türkiye / Sakarya GaziantepMeslek Ymalat
Isim dolayisiyla bu makinelerin icindeyim.dijital baski olsun enjeksiyondan lazere kadar ama sunu soyleyebilirim 10.000 tl lik bir lazer makinesinin 1 senede 100.000 tl getirdigini gordum.tabi burda etken calistiracagin yer cok onemli.adam tas kaliplari cikartiyodu.tabelada yapabilirsin.bir arastir derim egerki cevrende sana musteri getirecek insanlar varsa orn tas kalip icin ayakkabi uretimi yapan bolgede olmali(( bayan tasli ayakkabilari uretebilmek icin tas kaliplarina ihtiyac var ayrica tekstilde de sana ihtiyaclari
.birde bu baskes makinalarinin yaptigi ise cok para veriyorum.dijital baskeside arastirmani tavsiye ederim
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır...
AJANS Fİ
www.ajansfi.com
sosyalmedyareklamver.com
Yasemin Yaşar
info@ajansfi.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret

Abicim galos makinasi al ve anadolunun en ucra yerine kur uret ve medikalcilere pazarla,,,ayni zamandada bu galoslarin makinalarinida getir cinden makinayida sat

Yerleşim Türkiye / China
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - AKREP5454
Küçük çaplı bir üretim düşünüyorsun anladığım kadarı ile,takdir edersinki yatırımın ne kadar büyük olursa kazancında okadar artar.Çorap imalatı için bir arkadaşımda ikinci el makinesi olduğunu duymuştum,sen nasıl birşey istiyorsun?

çapı önemli değil çoprap işini kime sorsam o işte para yok diyorlar eskişehirde hiç kazanamazsın diyorlar...

Yerleşim Türkiye / Eski?ehir
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - lokman38
Abicim galos makinasi al ve anadolunun en ucra yerine kur uret ve medikalcilere pazarla,,,ayni zamandada bu galoslarin makinalarinida getir cinden makinayida sat

kardeş en ücra köşesi derken evimin bodrumu olurmu :) bunların karmarjı nasıl üretim zahmeti cokmu hammaddeyi nerden karşılıyoruz bide sen bu işi ypıyormusun,yada ne iş yapıyorsun?

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ynyaksesuar
Isim dolayisiyla bu makinelerin icindeyim.dijital baski olsun enjeksiyondan lazere kadar ama sunu soyleyebilirim 10.000 tl lik bir lazer makinesinin 1 senede 100.000 tl getirdigini gordum.tabi burda etken calistiracagin yer cok onemli.adam tas kaliplari cikartiyodu.tabelada yapabilirsin.bir arastir derim egerki cevrende sana musteri getirecek insanlar varsa orn tas kalip icin ayakkabi uretimi yapan bolgede olmali(( bayan tasli ayakkabilari uretebilmek icin tas kaliplarina ihtiyac var ayrica tekstilde de sana ihtiyaclari
.birde bu baskes makinalarinin yaptigi ise cok para veriyorum.dijital baskeside arastirmani tavsiye ederim

abicim ben eskişehirde oturuyorum.bu lazer kesme işini biraz araştırdım ve sanki arge ve ürge isteyen bi iş olduguna kanaat getirdim bu beni biraz asmazmı?bana bunu biraz daha açarmısın adamlar ayakkabı kesmiş kumaşta desen kesmiş... bide şu dijital bas kes makinası baktım tam anlamıyla bişey bulamadım nasıl bişey hangi işlerde kullanılıyor hangi sektörlerde işgörür fiyatı ne kadardır?

THERAH
Arkadaşım sen çorap üretimi gibi bir düşünce içerisinde olduğun için sana öneri sundum sadece,para kazanamayacağın bir işe ne diye giresinki anlamadım.
Çapı önemli değilse gel sana para kazanacağın,benimde uzman olduğum çocuk bezi fabrikası kurmanı öneriyorum ozaman.Hatta kendine ve parana güvenin varsa 3-4 ortak birleşelim makine alıp yer kiralar ve üretime başlarız,uyarmı sana?

slm kümes hayvanları üzerine iş yapmayı düşünürmüsünüz

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Bilgisayar-Bili?im
akcay0 tavuk çiftliğimi yoksa köy tavuğu şeklinde üretimdenmi bahsediyorsun?Fikrini açıklarsan eğer memnun olurum

fikret_altintas54@hotmail.com

Therah bende senın gıbı dusunuyorum karton bardak kagıt bardak makınelerını ınceledım malıyet benı astı bıde sen bak ıstersen
Ne Kaaa Ekmek O Kaaa Köfte..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
Karton bardak işine gir derim .... Bir makinenin fiyatı yklasık 17.000 -20.000 USD+KDV arası, ortalamabir karton bardagı uretım maliyetin 2-4 kuruş arası... ortralama 10 kurus bedelden satıyorsun... makineyi tekkişi calıştırabılıyor, ve farklı kalıplar ile 6-10 farklı boyda bardak,dodurma kutusu, uretebılıyorsun... Zaten kullandıgın karton 180 gsm +15pp , ve bir bardagın agırlıgı ortalama 5-11 gr arası gelıyor...ve bır makıne dakıka da 30-70 adet bardak uretımı yapabılıyor..

Bu makınelerden su ana kadar 6 tane ıthal ettım, isterseniz size daha detay bılgıler gecebılırım, ama oncelıklı olarak sizin butcenızı bu rakamlara cıkarmanız gerek...Uretıcı oldugunuz ıcın bolgede rekabet sansınız cok yuksek olur, bunu da goz onunde bulundurunuz

alıntı

NE YAPARSAN YAP KARDESIM, KENDINDEN KAYNAKLI BIR FARK YARATAMASSAN, PIYASADAKI HERHANGIBIR TEDARIKCIDEN OTEYE GIDEMESSIN; YAPACAGIN ISIN HALIHAZIRDA BENZERINI VEYA AYNISINI YAPANLAR, SURE VE PIYASA ACISINDAN ONUNDE OLACAKLARDIR; MINIMUM MALIYET KURALINA MECBUREN UYARKEN, URETIM / SATIS ARASINDA BOCALARSIN;

TAVSIYEM, TUTACAGIN DUKKANDA SATIS YAPABILECEGIN BIR URETIMI TERCIH ETMEN OLACAKTIR;

AMA SUNDADA COK HAKLISIN, URETIM EN ONEMLISI VE FARK YARATABILIRSEN, TUTUNURSUN;

Yerleşim Belçika / DynantMeslek Saty? / Pazarlama
erman1986 bu bardak makinası hakkında çok detaylı bilgi ve resim yollayabilirmisin m.enesazap@hotmail.com
/*-*/

Yerleşim Türkiye / SakaryMeslek Ö?renci
erman1986 kardes ilgin için çok teşekkür ederim.nedense bu fikre hiç ısınamadım ben :S ben daha çok piyasada daha çok rabet gören ürünler için üretim düşünüyorum :)

benım cevremde pıyasası var ama maddı gucum suan ıcın bu ıse elverıslı degıl. bende dusunuyorum ama urunu ve malıyetı tam oturtamadım. pıyasada rabet goren ürünler gıda agırlıklı rabet den kastım hızlı erıyorlar bende gıda sektorunden cıkmak ıstedıgım ıcın urunu oturtamıyorum tedarıkcı olalar hangı urunler veya sektorler olabılır?

Biz burda bişeylri paylaşmak için varız.Hepimiz ekmeğimizin peşindeyiz.Keşke herkzin gönlünce olsa kim istemezki.
erman kardeşim ben hala anlamış değilim sen şuan ne üretiyorsun neden çıkmak istiyorsun biraz açarmısın

bir şey üretmiyorum akşam 17:00 e kadar taşeron olarak kamuda çalışıyorum akşam 17:00 den sonra 1milyoncu tarzı bi dukkanımız içinde bufe tarzı gıda da var orayı calıstırıyorum kıram yok cok sukur kamu işimle kapıları yan yana zaten zaman kaybımda olmuyor şükür ama gel gelelim olmuyor diicen ne olmuyor bıktım insanlardan bıktım yooruldum 26 yasındayım ama 35 40 hıssedıyorum kendımı gunde 100 insanla muhatap olacagıma tedarıkcı olayım 30 kısıyle muhatap olayım veya üretici olayım 15 firmayla muhatap olayım dıyorum ve uretım ıcın urun arayısındayım dukkanımız duracak ama bıradere devredıcem ıslerı ben ayrılıcam kar payım olacak bana urun turetın lutfen

Ben bir ara ic dekorasyon malzemeleri tasarlayip satmayi dusunmustum.mesela pleksi den fark yaratacak taki toka raflari, urun stickerlari gibi.zaten bu dedigim iste de lazer makinesi ( pleksi kesimi icin) baskes makinesi dijital stickerlar icin.asli da bu iki makine cok is goruyor fakat bir bilgisayar ved
AJANS Fİ
www.ajansfi.com
sosyalmedyareklamver.com
Yasemin Yaşar
info@ajansfi.com

Ben bir ara ic dekorasyon malzemeleri tasarlayip satmayi dusunmustum.mesela pleksi den fark yaratacak taki toka raflari, urun stickerlari gibi.zaten bu dedigim iste de lazer makinesi ( pleksi kesimi icin) baskes makinesi dijital stickerlar icin.asli da bu iki makine cok is goruyor fakat bir bilgisayar birde corel programini bilen eleman gerekli.
Soyle birsey de var tabi hic riske girmek istemezsin.urunlerin tasarimlari cizimleri yapilir.bir kac urunu lazercide yaptirirsin birde e-katalog is pazarlamada kendini gosterir.denemek isteyen arkadaslarla bir calisma yapabiliriz.tum onerilere acigim.
Cizim tasarim katalog internet sitesi konusunda sikintimiz olmaz.pazarlama konusunda su aralar yogunlugum var.
AJANS Fİ
www.ajansfi.com
sosyalmedyareklamver.com
Yasemin Yaşar
info@ajansfi.com

Ben bir ara ic dekorasyon malzemeleri tasarlayip satmayi dusunmustum.mesela pleksi den fark yaratacak taki toka raflari, urun stickerlari gibi.zaten bu dedigim iste de lazer makinesi ( pleksi kesimi icin) baskes makinesi dijital stickerlar icin.asli da bu iki makine cok is goruyor fakat bir bilgisayar birde corel programini bilen eleman gerekli.
Soyle birsey de var tabi hic riske girmek istemezsin.urunlerin tasarimlari cizimleri yapilir.bir kac urunu lazercide yaptirirsin birde e-katalog is pazarlamada kendini gosterir.denemek isteyen arkadaslarla bir calisma yapabiliriz.tum onerilere acigim.
Cizim tasarim katalog internet sitesi konusunda sikintimiz olmaz.pazarlama konusunda su aralar yogunlugum var.
AJANS Fİ
www.ajansfi.com
sosyalmedyareklamver.com
Yasemin Yaşar
info@ajansfi.com

erman kardeş gıda üzerine şöyle yapabilirsin...
-egeden zeytin,zeytin yağı getirip toptancılıgını yaparsın bulundugun şehirde
-köylere gidersin anlasırsın tenekeyle peynir yaptırırsın(Koyun peyniri mesela)sonra bunları şarküterilere pazarlarsın.
-üretim olarak bildiklerim ayran makinesi alabilirsin
-gofret yapabilirsin ona 3 makine lazım yanlıs hatırlamıyorsam (kesme sürme ve karamel makinasıydı herhalde)
-ama bence yapabiliyorsan yerin yurdun varsa köy yumurtası üret.artık köy yumurtası dendimi sarı yumurtalar akla geliyo insanlar sarı yumurtayı köy yumurtası sanıyor.sarı yumurtlıyan tavukları al yumurta yemiyle ver küskeyi günde 1 yumurtlarlar.

gncl

lazer işi ile ilgili;
lazer makinesi ile yapabileceğin çok fazla iş var ama bu makinenin özelliklerinede bağlı.bu işle ilgili senin ihtiyacın olan çizim programı bilen bir eleman.şalı bile o makineyle yapıyorlar.yanlış hatırlamıyorsam banada teklif etmişlerdi zamanında bi ara bu kaşmir şallar vardı.püskülleri üst üste yuvarlak kesimli.kumaşı alıp 2.5 tl ye lazer kesim işçiliği veriyosun 10tl ye satıyosun(kumaşın maliyetini hatırlamıyorum)mesela babetlerin önündeki çiçeklerin kesimini yapıyorlar ya da tekstil sektöründeki taş kalıplarını yapıyolar.birde işin reklamcılık kısmı var.
lazer mak ve bas kes makinesiyle yapıyorlar.
örnek verecek olursak
mesela bir bara içki standı,sigara standları,tabelalar (wc gibi)
bir eleman kesim için çizimini yapıyor.
lazer mak de kesimi yapılıyor.
bas kes mak de sticker çıkartmaları yapılıyor.standın üzerine yapıştırılıyor.
tabi bu yöntemler işin içine girdikçe tasarımla farkları olacaktır.
led çalışmalar vb...
yapacağınız yerde sanayi mi yoksa reklama yönelik mi çalışacaksınız.bunun analizini ancak siz yapabilirsiniz.
not
çizim programı çok zor bir program değil.genelde corel kullanılıyor.tabelacılar için işinizi kolaylaştıracak hazır yazılımları var.
eğer bilgisayar kullanmayı hiç bilmiyorsanız corel programı bilen bir eleman işinizi görür.
bildiğim kadarı bunlar arkadaşlar.sorunuz olursa yine yardımcı olmaya çalışırım.
AJANS Fİ
www.ajansfi.com
sosyalmedyareklamver.com
Yasemin Yaşar
info@ajansfi.com

eskişehirde çorap üreterek para kazanamazsın belki ama çorap satarak çok iyi para kazanabilirsin. eminim köşe başlarındaki seyyar çorapcıları görmüşsündür. akşam üzeri çıkarlar malı vurup giderler. bide yanlarında eleman çalıştırırlar.
eses_serdar

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
gncl

üretim yapmak istiyorsan pazarlama kısmın iyi olmalı derler

tek sargı yapan küp şeker makinası alırsın toptan aldığın küp şekerleri tek sargı makinasında paketler kahvelere cafelere kantinlere restauranlara lokantalra ister onların logosu ile yada kendi ismin ile satarsın yanınada bir çayın bayiliğini alır onunda satışını yaaparsın

bir örnek verdim kağıt üzerinde oldu ama iş üretip pazarlamaya gelince nasıl olur
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - AKREP5454

Dostum Allah yolunu açık etsin, girişimci olmak çok zor birşey. Ama şunu iyi bir düşün üretimden önce pazar önemli, ilk başta kim nerde ne alıyor ve senden alacakmı önemli. ister isen bana bir mailini ver. belki yardımcı olabilirim.
info@cesaticaret.com
adresim inşallah bir birimize faydamız dokanır
hikmet duman

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
gncl

Sakin cinden makina getiriyorum diyenlerden veya cinden makina almayin. 3 gün sonra makina bozuldugunda ufo görmüs gibi makinaniza bakarsiniz ve size makinayi satan adamdan hic bir teknik yardim alamazsiniz.

Ekmek firini acmasi baya maliyetli, eger usta degilseniz elaman almaniz gerekecek yada full otomatik makinalar, buda en az 200 bine mal olur. Bazlama yapip satabilirsiniz hem üretimi kolay hemde daha düsük maliyetli.

Yerleşim / YsvecMeslek Ythalat / Yhracat