Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Besi Hayvancılığı

BaşlatanYaman61Tarih03/09/2012 02:11:32Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Merhaba arkadaşlarım,
kuzenim ve ben yaklaşık 200 bin sermaye ile hayvancılık işine girmeyi düşünüyoruz.
Arazim Bayburt'ta ve kendime ait, mera kısmıda sorun değil. 100 baş hayvan alıp 6 ay bakıp kesim yapmak istiyoruz, hayvanı 150 kilo civarı alıp 6 ayda 300 kilo civarı yapıp ciddi bir kar yapmayı planlıyor.
Ben işin ehli olan arkadaşlarıma bu konuyu danışmak istiyorum, bu şekilde bir işe kalkışırsak planladığımız gibi karlı bir iş yaratabilir miyiz ?

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Üye177 yazı
Merhaba,

Hiç şüphesiz başlayın ancak başlama tarihinize dikkat edin. Bahar başı başlarsanız hem yem giderini en aza indirmiş hemde hastalık v.s. zor durumlardan kurtulmuş olursunuz. Bizde Trakya tarafında yetiştiriciliğe başlamayı düşünüyoruz. 4 yılda muazzam karlar bırakan bir iş. Ben kendi adıma bahara kadar sermayeyi hazırlamaya çalışıyorum ancak sizde herşey hazır görünüyor. Allah yolunuzu açık etsin. Hayırlı kazançlar.
Özgür KALE
Founder - Foreign Trade Manager
academic Elevator & Escalator Technology
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yerleşim Türkiye / Antalya YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye6 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - OzgurKALE
Merhaba,

Hiç şüphesiz başlayın ancak başlama tarihinize dikkat edin. Bahar başı başlarsanız hem yem giderini en aza indirmiş hemde hastalık v.s. zor durumlardan kurtulmuş olursunuz. Bizde Trakya tarafında yetiştiriciliğe başlamayı düşünüyoruz. 4 yılda muazzam karlar bırakan bir iş. Ben kendi adıma bahara kadar sermayeyi hazırlamaya çalışıyorum ancak sizde herşey hazır görünüyor. Allah yolunuzu açık etsin. Hayırlı kazançlar.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim Özgür bey,
bizde bahar başı başlamayı planlıyoruz söylediğiniz sebeplerden dolayı.
Sormak istediğim birkaç husus var;
mera otu hayvan için ne kadar yeterli olur ? Ne kadar takviye yapmalıyız maliyeti nedir ? Hayvanı 150 kg alıp 300 kg dan satarsan 6 ayda %100 kar demektir(işletme maaliyetlerini çıkarırsak) bu ne kadar olası ?
2 ortak olacağız, eğer kazanç bu şekilde olursa 2 aileyi besleyebilir.

Teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı

Hayvan olarak büyük baş alınacak, yazmayı unutmuşum.

Yeni Üye1 yazı
merhabalar; Ben veteriner sağlık teknisyeni Barınhan DİZLEK hayvancılıkla ilgili her türlü konuda danışmanlık hizmeti verebilirim.Öyle sizin dediginiz gibi kagıt üstünde olmaz bu işler evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor arayın görüşelim. numaram:05435332071 email adresim: barinhan.dizlek@gmail.com
barınhan dizlek

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Veteriner
Üye125 yazı
öncelikle hayırlı olsun. ancak yem kısmını çok iyi düşünün.zira yem fiyatları aldı başını gidiyor. eğer kendiniz ekerseniz kar oranınız çok artacaktır.

Yerleşim Türkiye / yalova
Yeni Üye31 yazı
200 bin sermaye ile hem tesisi kurup hemde 100 baş hayvan alacak sermayeniz kalacağını düşünmüyorum, bence fizibilitesini iyi yapın, sonra işletme sermayeniz kalmazsa en büyük sıkıntı bu olur. Hayvanlar için ziraat bankasının faizsiz yada uygun faizli kredilerini yada hibe gibi desteklerini iyice araştırmanızı tavsiye ederim. Haberlerde izlemişsinizdir ülke olarak ilk defa saman ithalatı yapıyoruz bu sene çünkü kuraklık sebebi ile iç pazarda fiyatlar 3 kat kadar yükseldi
linkteki makaleden fikir edinerek kendiniz gerçekçi ve güncel fiyatlarla bir fizibilite raporu hazırlamanızı tavsiye ederim.

http://www.tarimbilgibankasi.com/upload/dosyalar/Buyukbas/Acik_Besi_Sigirciligi_Isletmelerinin_Tasarimi.pdf

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye6 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ksswat
200 bin sermaye ile hem tesisi kurup hemde 100 baş hayvan alacak sermayeniz kalacağını düşünmüyorum, bence fizibilitesini iyi yapın, sonra işletme sermayeniz kalmazsa en büyük sıkıntı bu olur. Hayvanlar için ziraat bankasının faizsiz yada uygun faizli kredilerini yada hibe gibi desteklerini iyice araştırmanızı tavsiye ederim. Haberlerde izlemişsinizdir ülke olarak ilk defa saman ithalatı yapıyoruz bu sene çünkü kuraklık sebebi ile iç pazarda fiyatlar 3 kat kadar yükseldi
linkteki makaleden fikir edinerek kendiniz gerçekçi ve güncel fiyatlarla bir fizibilite raporu hazırlamanızı tavsiye ederim.

http://www.tarimbilgibankasi.com/upload/dosyalar/Buyukbas/Acik_Besi_Sigirciligi_Isletmelerinin_Tasarimi.pdf

Yorumunuz için çok teşekkür ederim;
Hayvan alımını şöyle düşünüyoruz, simental cinsi büyük başı kilosu aşşağı yukarı 10 liradan, 150 kilo civarında satın alıp sadece bakıcılığını yapıp 6 ay sonra satmak.
Geri kalan sermaye ise ahır vs. için yetecektir, tabii çok kapsamlı bir tesis olamayacak.
Yem fiyatlarının fırlaması insanı gerçekten zor duruma sokuyor, ancak ben mera ağırlıklı bir hayvancılık düşünüyorum
yani yemi mümkün olduğu kadar az tutarak gerekirse kendim birşeyler ekerek sezonu geçirmeyi planlıyorum.

Yeni Üye62 yazı
300 kiloluk hayvanın karkas verimi ne olcak ne kadar kar elde ediceksiniz ben hayvancılıkla ugrasıyorum anlıyamadım yani bunu yem fiyatları aldı başını gitti ülkede saman kalmadı

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Yeni Üye62 yazı
150 kiloluk hayvan 1500 tl 300 kiloluk hayvan 4000 tl ne anlamı kaldı bu işin bırakın biz iş yapıyoruz demeyin böyle kar elde edicekseniz

Yeni Üye6 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tlgbx1
300 kiloluk hayvanın karkas verimi ne olcak ne kadar kar elde ediceksiniz ben hayvancılıkla ugrasıyorum anlıyamadım yani bunu yem fiyatları aldı başını gitti ülkede saman kalmadı

Bende ne kadar kar ederim diye soruyorum zaten, yazıyı tam okumamışsınız sanırım. Ayrıca mera ağırlıklı besi yapacağımı da belirtmiştim.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tlgbx1
150 kiloluk hayvan 1500 tl 300 kiloluk hayvan 4000 tl ne anlamı kaldı bu işin bırakın biz iş yapıyoruz demeyin böyle kar elde edicekseniz

Yazınızda hiç virgül kullanmadığınız için pek ne demek istediğinizi anlamadım.1500 e aldığımız hayvanı 4000 e satıp kar etmenin yanlışı nerede açıklarsanız sevinirim.

Yeni Üye62 yazı
Birde 300 kg Oldumu Kesim Yapıcaz Yazmışsınız. Tamam Kesimi Yaptınız Bundan Ne Kadar Karkas Alıcaksınız?

Yeni Üye62 yazı
Mera İle Olmaz Bu İşler Kapalı Tuttugunuzda İllaki Besi Yemi Vermeniz Gerek. Merada Besi Süreside Uzayabilir. Tamam Yem Vermediniz Diyelim Hayvanlar Merada Otlayacak Bütün Gün İstediğiniz Sürede İStediğiniz Verimi Alabilecekmisiniz?

Yeni Üye62 yazı
Alıntı Yapılan Metin:

Yazınızda hiç virgül kullanmadığınız için pek ne demek istediğinizi anlamadım

Ayrıca Burası Türk Dil Kurumu Resmi Web Sitesi Değil

Yeni Üye38 yazı
tlgbx1,
konuşma uslubunuz hoş değil başlığı açan kişi soru sormuş sizin cevabınızsa sorgular boyutunda

Yaman61 ,
yem olayını iyi düşünmekte fayda var geçen bir sitede bulgaristandan saman ithali yazıyordu ülke içinde stoklar bitmiş ya da birileri depoladı zamanını kulluyor . Diğer konu 6 ayda o kiloya nasıl ulaşacak hayvan eğer yaylalarda yapacaksan ne güzel olur
Dış ticaret , e -ticaret , girişimcilik hakkında yazıları okumayı çok seviyorum.
Evcil hayvanlar ilgi alanım özellikle kuşlar ve balıklar.
Şiir okumak ve yazmak ayrıcı bir mutluluk kaynağı.
Bu ülkenin Türkünü,Kürdünü,Lazını ,Alevisini,Sünnisi bizim .
İnanın bana dostlar gökyüzü hepimize yeter
Yeni insanlarla tanışmak ,yeni fikirler üretmek için buradayım.
Dileyen herkes mesaj yazabilir
Dürüst ve sevgi dolu insanlara selam olsun.

Güzel günler göreceğiz güneşli günler / Nazım Hikmet

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye6 yazı
@tlgbx1

Türkçe'yi sadece tdk sitesinde konuşalım o zaman ne dersin? Sözlerinizden bir şeyler anlamamız için noktalama önemli.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - canim_ulkem
tlgbx1,
konuşma uslubunuz hoş değil başlığı açan kişi soru sormuş sizin cevabınızsa sorgular boyutunda

Yaman61 ,
yem olayını iyi düşünmekte fayda var geçen bir sitede bulgaristandan saman ithali yazıyordu ülke içinde stoplar bitmiş ya da birileri depoladı zamanını kulluyor . Diğer konu 6 ayda o kiloya nasıl ulaşacak hayvan eğer yaylalarda yapacaksan ne güzel olur

Sayın canim_ulkem, yaylada yapacağım hayvancılığı. Ot fiyatlarından merada otlatarak kaçınmayı planlıyorum, bunun araştırmasının içerisindeyim.

Üye242 yazı
Yaman61 kardeş.
1-Simental büyükbaş hayvan mera bessisine uygun değildir.
2- Mera besisi için özellikle yerli ırklar kullanılır ancak bunlar da fazla kilo almaz.
3-Ülkemizde yem maliyeti yüksek olduğu için et besisi için üretim yapmak risklidir. özellikle saman fiyatlarının yüksek olduğu şu günlerde oldukça risk vardır.
4- Et için sadece merada besleme uygun değildir çünkü hayvan meraya giderken enerji kaybeder kilo alamaz.
5-Besi hayvanlarında özellikle son 3-4 ayda yoğun yemleme yapılmalı ve mümkün olduğunca hayvan hareket etmemeli ve fazla kilo alması sağlanmalıdır.
6- Besi hayvanları çok yem tüketirler ve yem giderleri oldukça yüksektir.
7- Ülkemizde et fiyatlarında istikrar olmadığından besi hayvanı yetiştirenler her an zarar edebilirler.
zamanında besi hayvanı yetiştiren veteriner hekim olarak derim ki siz bu işi yapmadan önce biraz daha iyi araştırınız. selamlar...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner
Yeni Üye5 yazı
arkadaşım iyi düşün ve hesap yap
şu an senin yaptığın hesap makinası üzerinde vetman996 az çok anlatmış bu işler anlattığın gibi olmuyor tarlan varsa yemini kendin ekmeye çalış maliyetleri düşür .ve mutlaka birbilenin yanına git sadece sorma orada bir süre çalış gör
CASSAP

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda