Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Değerli Bitkiler

Başlatanmk13Tarih31/08/2012 16:07:26Yorum38

İlk mesaj
Yeni Üye43 yazı
Meraba arkadaşlar. Ben Doğu Anadolu Bölgesinde yaşayan biriyim. Yapmış olduğum araştırmalarda bazı bikilerin ilaç sanayi, kozmetik sanayi ve ya baharat sanayinde kullanıldığından dolayı değerli olduğu bilgisine ulaştım. Hatta bizim bölgeden toplanan bir bitkinin İzmirde bir fabrikaya satıldığını ve oradan da ihraç edildiğini biliyorum. Fakat bilinçsiz toplanma yüzünden bahsettiğim bitki tüknmek üzere. Blunduğum bölgedeki bitki çeşitliliğinin çok olduğunu biliyorum. ama... hangi bitki... nerede kullanılır. kim ihtiyaç duyar... kim anlar... doğru bir düşünce mi...cevaplanması gereken bir sürü soru. arakadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
38 yorum
Yeni Üye36 yazı
ziraat mühendislerinden ve sitelerden bilgi ve paylaşımları araştırın. Yayladan toplayıp hemen satış yapmanız sorun olabilir. Bilimsel ve kayıtlı şekilde tedarik ve pazarlama yönleriyle araştırın . En yakın resmi kurumlar yada ziraat , gıda yetkililerinden firmalardan konu hakkında araştırma yapın . Son zamanlarda ülkemizden böcek, çiçek, kelebek v.b gibi yurt dışına kaçak çıkarma olayları arttı. Akabinde denetimlerde artmış olabilir.
"sormaz ki bilsin,
sorsa bilirdi.
bilmez ki sorsun,
bilse sorardi."

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Memur
Üye197 yazı
arkadaşlar bunu ağaçlar net şunu şuradan bul tavsiyeleri yerine türkiye il il ayrılıp şu bitki şurada yetşiyor değeri şu kadar die yazsanız daha iyi olur
SRFT

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Asker
Yeni Üye43 yazı

Aslında hem zor hem de çok kolay bir olay. Ekonomik değeri olan bitkilerin hangileri olduğu ve hangi bölgelerde yetiştiğini bilmek sanırım yeterli olacaktır. En azından başlangıç için yeterli olacaktır. İngilizce yayın yapan ve bütün üretici ve tedarikçilerin bulunduğu taleplerini bildirdikleri bir site var. O siteyi de buradan bi arkadaş tavsiye etmişti. Uluslararası bir site. Bu site üzerinden iletişime geçilebiliyor. Ama dediğim gibi ekonomik değeri olan ve özellikle az bilinen bitkiler ve nerelerde yetiştiğinin bilnmesi gerekiyor.

Üye197 yazı
aynen şu şöyle olur bu böyle olur değil mesala antep ilinin dağlarında şu bitki yetişir bu bitki ilaç ve yem sanayisinde kullanılır fiyatı şu aralıktadaır diye yazılsa çok faydalı olacaktır
SRFT

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Asker
Yeni Üye43 yazı
bitki zamanı başladı...

Yeni Üye67 yazı
elimde bir ziraat mühendisinin yazdığı kaynak var. 81 sayfalık. tam aradığınız bigileri içeriyor. world ortamında yzılmış güzel bir kaynak. buraya yükleme imkanım yok. Ticari amaçlı şifalı bitkiler konusunda iyi bir kaynak bence.
benim sitemden indirebilirsiniz. www.sutuzmani.com/tibit.rar
Bize Heryer Trabzon

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Di?er
Yeni Üye43 yazı
bitki zamanı başladı

Yeni Üye84 yazı
Arkadaşlar, benim altın otu tabir edilen bitkiye ihtiyacım var latin ce Helichrysum İtalicum. Bu bitkiye yüklü miktarda ihtiyaç vardır. Altın otu bitkisinin toplamasını organize edebilecek arkadaşlar var ise bizimle irtibata geçsinler fiyatta anlaşmamız durumunda alımlar yüklü olucaktır.
suskunluğum asaletimdendir. Her lafa vericek bir cevabım var lakin bir lafa bakarım laf mı diye birde söyliyene bakarım adammı diye.

Yerleşim Yugoslavya / SyrbistanMeslek Dany?manlyk