Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yurt Dışından Seyahat Ederken Ürün Getirmek. .

BaşlatanhemperiTarih31/08/2012 12:17:00Yorum18

İlk mesaj
Üye508 yazı
Arkadaşlar merhaba,

Geçen hafta yurt dışındaydım, fotoğraf makinası aldım, bir tanede enişteme aldım 1500.00 tl aldığım makina türkiyeye geldiğimde en ucuz 2500.00 tl olduğunu anladım..

Ki gittiğim ülke ucuz bir yer değildi sadece kampanyaya denk gelmişti..

Şimdi diyorum bu işi ticarete dökmenin ne gibi sıkıntıları olabilir, yasal olarak sorun yaratırmı..

LAptop,cep telefonu, kamera, fotoğraf makinası bunun gibi yükte hafif pahada ağır şeyleri yurt dışındaki ülkelerden ucuza alıp türkiyede satmak geldi aklıma..

Sizce bu iş olur mu?

AMacım konteynır bazında değilde, uçak valizinde bir şeyler getirip burda satmak :)

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Üye508 yazı
konumuz güncel arkadaşlar

Üye306 yazı
güzel fikir. bazı ürünlerde bu rahat yapılabilir.. tek kalem getirme hakkınız oluyor ürünlerden hatta eşe dosta hediye diyerek 3 4 tane getirebilirsiniz...

ama seyahatleriniz sürekli ve sık olursa dikkat çekersiniz ve yaptığınızın ticari olduğu tahmin edilir ve ürünlerinize el koyulur getiremezsiniz daha..

ve yurt dışından getirdiğiniz ürünün burada garantili olmayacağının farkındasınızdır sanırım.. çünkü 1500 liralık bir ürün alacak olsam paramı çöpe atmak istemem.
bu işi yapan garantisini kendi yapan fotoğrafçı tanıyorum. fiyatı cazip oluyor ve garantisini kendi veriyor. güvenip alınıyor oradan..

güven önemli bu konuda.

ve telefon vs getirdiğinizde passaport kaydını yapmak zorundasınız.. tr de kullanabilmek için. tek kayıt yapabildiğiniz için geri kalan heba olur.. kaçak sınıfına girer..

bildiklerim bunlar yardımcı olur umarım
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye234 yazı

kapağı güzel görünür içi sıkıntıdır. s.com, gg.com'a baktığında o şekilde getirilmiş ambalaj açılmamıs hepsi var; onlarla rekabet eder halde bulursun kendini.

Şahsen her sene en az bir yakınım y.dışına gidip gelir; hep sorarlar "ihtiyaç var mı" diye.

y.dışından gelen özellikle Laptop ve bilgisayar klavyeleri Türkçe Q olmadığı için başka sorun olur. Amerika'dan getirilmiş Apple Aluminyum klavye 75TL 'ye almadım, 110TL'ye Türkçesini aldım, tercih.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye628 yazı
hemperi çokta güzel olur kardeş bunu bir sürü insan yapıyor, yasal prosedürü ne demek anlayamadım, ne yasalı bu zaten Kaçak bir iş, yani küçük çaplı kaçakçılık yapmış olacaksınn hangi ülkeden bahsediyorsun anlamadım ama kara yolu otobüsle gelip gidiyorsan şoförlere malının miktarını söyle onlar bir şekilde içeri sokarlar, sen işine ve karına bak. hava yolu içinde vermen gereken ücretleri öğrenmeye bak, Çinden hergün valiz valiz mal geliyor AHL ye :-)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye38 yazı
arkadaşlar kafanıza göre hediye eşya yanınızda getiremezsiniz sınırı 430 eurodur bunun üstüne vergi vermek şarttır bilginize

Dış ticaret , e -ticaret , girişimcilik hakkında yazıları okumayı çok seviyorum.
Evcil hayvanlar ilgi alanım özellikle kuşlar ve balıklar.
Şiir okumak ve yazmak ayrıcı bir mutluluk kaynağı.
Bu ülkenin Türkünü,Kürdünü,Lazını ,Alevisini,Sünnisi bizim .
İnanın bana dostlar gökyüzü hepimize yeter
Yeni insanlarla tanışmak ,yeni fikirler üretmek için buradayım.
Dileyen herkes mesaj yazabilir
Dürüst ve sevgi dolu insanlara selam olsun.

Güzel günler göreceğiz güneşli günler / Nazım Hikmet

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye44 yazı
AHL de; Çin, Katar, Dubai'den gelen yolcuların bagajları arrrival kısmında x-ray den geçirilir ara sıra. Bazı zaman güven vermeyen bir havalimanından geliyorsanız, tüm yolcular ve bagajlar x-rayden geçirilir. bilginize.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye59 yazı
430euro limitini nereden cikarttiniz acaba? oyle bir sey yok. Yolcu beraberinde gelen esyalar sahsi nitelikte oldugu surece hic bir sekilde gumruge ve vergiye tabi degildir. Yani 1 tane laptop gumruge tabii degilken, ayni laptoptan 2 yada 3 tane getiremezsiniz. Ki yurtdisindan gelirken hic bir zaman cantamin arandigi da olmadi (sik sik giris-cikis yapiyorum)

Ancak her gidis-geliste 1 laptop, 1 kamera, 1 fotograf makinesi, 1 mp3 player... derken valizinizi doldurabilirsiniz.

Asil zor kisim bunlari getirdikten sonra satma kismi. Getirdiginiz urunlerin hic birinin garantisi olmayacak. Bu birinci sorun. Bir de bu sekilde ABD'den urun getirip gittigidiyor, sahibinden gibi sitelerde satan bir suru adam var ve fiyatlari da ABD fiyatlarinin az ustunde. Ornegin ABD'de 900$'a aldiginiz bir DSLR kameranin (Canon 60D + 18-55mm lens) Turkiye fiyati (Erkayalar) 3400TL. Ayni kamerayi gittigidiyor'da 1750TL'ye bulabiliyorsunuz... Yani bu adamlarla rekabete girebilirseniz sizin kariniz urunbasinda 100-200TL olacak ki buna deger mi, degmez mi sizin takdiriniz.

Telefon getirme hakkiniz 2 senede sadece 1 telefon. Getirirken de 100TL kayit parasi odeyeceksiniz.

Laptop'larin klavyeleri ABD Q klavye olacak. Bu da ayri bir sikinti. Diger urunlerde buyuk bir sikinti yok ama garanti olmamasi ve rekabet, isinizi bayagi zora sokacaktir.

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Memur
Yeni Üye6 yazı
bende bir kaç sefer Irak dan fotoğraf makinası getirdim ve sattım. ama tanıdıklara. tanımadıklarınız garanti soracak veremezsiniz. yada gittigididiyor benzeri sitelerde satanrsınız fatura isterler (fatura olmadan satış zaten yasak). birde getirdiğiniz ürünün türkiye deki temsilcisi öğrendiği an sizi kaçak ürün getirdiğiniz için şikayet edecektir. her tarafı sıkıntılı bir süreç.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye24 yazı
Tabiki mali deger sikintisi var yoksa valize 40 kg altin koy gel veya el bagajina 15 kg yok oyle birsey mali deger onemli,,kapida malina el koyarlar kacakciliktan yargilanirsin,,gunruk noktasi ara sira kontrol yapar burda veya cikista sivillere takilabilirsin,,takilmazsan sans dersin ama bu riske degmez

Yerleşim Türkiye / China
Üye508 yazı
Fikir veren tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim, bu işin bana tam uygun olmadığını sizin sayenizde daha iyi anladım :)

Yeni Üye59 yazı
valize neden 40kg altin koyup geliyorsunuz anlamadim. yurtdisinda bedavaya mi veriyorlar altini? eger veriyorlarsa ben de gidip alip geleyim. altinin baz fiyati tum dunyada sabittir. bundan daha ucuza hic bir yerde altin bulamazsiniz.

Yeni Üye50 yazı
Pasaportuna işletmen gerek Elektronıkte 6 ayda 1 adet yani yılda 2 adet ala bılıyorsunuz. Sigara ve ya içki ise 3 karton ıle sınırlı. Her gırıs cıkısta sıgara ve ıckı alabılıyorsunuz. Bu dedıklerım rusya ıcın dıger ulkelerı bılemıyorum.

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye59 yazı
pasaporta hic bir sey isletmenize gerek yok. boyle bir sinirlama sadece cep telefonunda ve arabada var o kadar (ki ikisi de birbirlerinden cok alakasiz 2 ayri mevzuata tabiler). Eger arabayla ulkeye giris yapiyorsaniz o pasaporta islenir. Cep telefonu sokuyorsaniz BTK bunun kaydini tutar o kadar.

Yoksa ulkeye giren her elektronik esyayi pasaporta kaydetseler, pasaportlarin yuzlerce sayfa olmasi lazimdi. Topu topu 28 sayfalik pasaporta bunlarin hangisini kaydediyorlar acaba?

Tekrar soyluyorum, sahsi kullanim yada tuketime yonelik (cep telefonu haric) her turlu elektronik malzemeyi hic bir sinirlamaya tabii olmadan ulkeye sokabilirsiniz. Kiymetinin de hic bir onemi yok. Burada onemli kelime malzemenin "hususi" olup ticari deger tasimamasi.

Saygilar

Yeni Üye50 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - boksor
pasaporta hic bir sey isletmenize gerek yok. boyle bir sinirlama sadece cep telefonunda ve arabada var o kadar (ki ikisi de birbirlerinden cok alakasiz 2 ayri mevzuata tabiler). Eger arabayla ulkeye giris yapiyorsaniz o pasaporta islenir. Cep telefonu sokuyorsaniz BTK bunun kaydini tutar o kadar.

Yoksa ulkeye giren her elektronik esyayi pasaporta kaydetseler, pasaportlarin yuzlerce sayfa olmasi lazimdi. Topu topu 28 sayfalik pasaporta bunlarin hangisini kaydediyorlar acaba?

Tekrar soyluyorum, sahsi kullanim yada tuketime yonelik (cep telefonu haric) her turlu elektronik malzemeyi hic bir sinirlamaya tabii olmadan ulkeye sokabilirsiniz. Kiymetinin de hic bir onemi yok. Burada onemli kelime malzemenin "hususi" olup ticari deger tasimamasi.

Saygilar

Yorumunuzu okudum. Turk vatandası yurt dısından arac alamaz. eğer almak isterse o ülkenın vatandası olacak yada Vergisini ödeyip ülkeye sokacak. Vergisini ödeyip ülkeye soktuktan sonra istanbuldan galeriden alırsa daha az masraf yapmıs olur.

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye59 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - edi6161

Yorumunuzu okudum. Turk vatandası yurt dısından arac alamaz. eğer almak isterse o ülkenın vatandası olacak yada Vergisini ödeyip ülkeye sokacak. Vergisini ödeyip ülkeye soktuktan sonra istanbuldan galeriden alırsa daha az masraf yapmıs olur.

Yazimi okumussunuz ancak anladiginizdan supheliyim. Eger farkindaysaniz, konusulan konu yurtdisindan arac alimi degil burada. Elektronik aletlerden bahsediyoruz. Siz de elektronik aletlerin pasaporta islendigini soylediniz, ben de de bunun soylediginiz sekilde olmadigini, elektronik aletlerin pasaporta islenmedigini soyluyorum.

Bir de, konu ile ilgili degil ama, "Turk vatandasi yurtdisindan arac alamaz" ne demek? Siz Almanya'ya gitseniz orada araba satmayacaklar mi size? Satacaklar. O arabaya atlayip Turkiye'ye gelemeyecek misiniz? Geleceksiniz. Arabayi nerden alirsak karli cikariz, onu da baska bir konuda konusali isterseniz.

Yeni Üye29 yazı
Arkadaşlar mesela Gürcistana pasaportsuz otobüsle geçişler var.Oradan 5-10 tane telefon aldık diyeiim mesela geçirebilir miyiz?Otobüsle geçiştede bavullar vs aranıyor mu?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Yeni Üye38 yazı
"MADDE 61- (1) 59 uncu maddede bahsi geçen muafiyet, 60 ıncı maddede belirtilen eşya hariç olmak üzere, her bir yolcu için toplam gerçek kıymeti 430 Avro’yu geçmeyen eşya için uygulanır. Ancak, 15 yaşından küçük yolcular için bu miktar 150 Avro olarak uygulanır. "

Dış ticaret , e -ticaret , girişimcilik hakkında yazıları okumayı çok seviyorum.
Evcil hayvanlar ilgi alanım özellikle kuşlar ve balıklar.
Şiir okumak ve yazmak ayrıcı bir mutluluk kaynağı.
Bu ülkenin Türkünü,Kürdünü,Lazını ,Alevisini,Sünnisi bizim .
İnanın bana dostlar gökyüzü hepimize yeter
Yeni insanlarla tanışmak ,yeni fikirler üretmek için buradayım.
Dileyen herkes mesaj yazabilir
Dürüst ve sevgi dolu insanlara selam olsun.

Güzel günler göreceğiz güneşli günler / Nazım Hikmet

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye59 yazı
Gumruk Kanunu 167.madde:

- Aşağıda sayılan hallerde, serbest dolaşıma sokulacak eşya gümrük vergilerinden muaftır:
5. (Değişik bend: 18/06/2009-5911 S.K./37.mad) Gerçek kişiler tarafından serbest dolaşıma sokulacak şahsi eşyadan;
h) Yolcuların kendi kullanımlarına mahsus ticari mahiyette olmayan kişisel eşya,
6. (Değişik bend: 18/06/2009-5911 S.K./37.mad) Gerçek kişilerce serbest dolaşıma sokulacak diğer eşyadan;
a) Değeri 430 EURO'yu geçmemek üzere yolcuların beraberindeki hediyelik eşya,

Yani hediyelik esyalarda 430 euro siniri var. (Ki bunun da her hangi bir denetimi mumkun degildir). Sadece posta ile gonderilen gonderilerde bu her hangi bir anlam ifade edebilir. Yuirtdisindan size bir "hediye" geliyorsa, bunun icin ust limit 430 eurodur.

Yolcu beraberinde gelen kisisel esyada boyle bir sinir yok. Yoksa ulkeye giren herhangi birini durdurun, uzerindeki takim elbisesi, gomlegi, bavulu falan derken bile 430 euroyu gecersiniz....

Eger getirdiginiz esya "sahsi kullanim icinse", bu sekilde bir sinirlama bulunmamaktadir. Onceki mesajimda da belirttigim gibi, kendinize ornegin 1 tane 3000$ degerinde laptop, 1 tane 5000$ degerinde kamera, 1 tane 1000$ degerinde telefon... getirebilirsiniz. Bunda herhangi bir sinirlama yok.

Tabii ki getirdiginiz esyayi satmaya calisirsaniz, olayin boyutu degisir :)