Prosedürü bilemem ama daima sıcak kanlı olmanı ve müşterilerini evine gelmiş misafir gibi ağırlamanı tavsiye ederim.
Dün gece öyle bir cafeye canlı müzik olan bir yere gittim İşletmecisi bayan dı. Garsonundan müşterisine, işyer sahibinden şarkıcısına dek herkes birbirine kırkyıldır tanışıyormuş gibi davranıyordu. Oldukça sıcak ve bir o kadarda saygılı bir ortamdı. Hiç yabancılık çekmedim. Eğlenmeye artık oraya gideceğim.
Sizede bunu naçizane tavsiye etmek isterim.
Bir tavsiye daha Fotoğraf sitelerini takip etmeni ve oralard agüzel fotoğrafların sahipleriile görüşüp onların fotoğraflarını sergilemeyi teklif edin.
Onlardan cüzi miktar alabilirsin. Yada Onların fotoğraflarını satarsan komisyon alırsın.
Yeni bir düşünce ama fotoğrafları sergilemen en azından o site müdavimlerini cafene çekmeni sağlayacaktır.
Ben müşteri çekme yollarını naçizane anlattım.
Prosedürleri bilenlere bırakıyorum.
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )
Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )
Mustafa Kemal Atatürk