Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

30 Bin Ytl İle Ne İş Yapılır?

BaşlatanodenceTarih05/04/2008 16:59:19Yorum35

İlk mesaj
Merhaba arkadaşlar.

Eskişehirde yaşıyorum 30 bin ytl param var. İşe göre kredi çekip sermayemi artıra da bilirim. Sizce ne iş yapabilirim? Fikirlerinizi bekliyorum. teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / Eskişehir
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
35 yorum
havan işi yapa bilirsin

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Y?siz
eskişehir ogrenci sehri.ogrenciye yönelik pansiyon acabilirsiniz...
wolf_captain

Yerleşim Türkiye / Ystanbul

kendi işinizi kurmak istiyorsanız kozmetik cilt bakımı kişisel bakım ağız bakımı parfümeri branşlarında bir mağaza açmayı düşünüyorsanız almanyadan ithal ettiğimiz ürünlerin size bayiiliğini verebiliriz
30 bin ytl nin de size prim olarak geri dönüşü % 21 seviyelerinde olur +% 30 da kar marjı elde edebilirsiniz

tel: 0554 801 19 34
aydinyildirim_35@hotmail.com
YILDIRIM DANIŞMANLIK FOREİGN TRADE

Yerleşim Türkiye / Yzmir
bu konuyu biraz açarmısınız?
hkm021

Yerleşim Türkiye / Eski?ehir
Merhaba,

Ben Eskisehir'de ogrencilik yaptim ve halen Eskisehir ile baglantim devam ediyor. Son zamanlarda yapilan calismalardan sonra Eskisehir inanilmaz guzellesti ve hareketlendi.(Zaten hareketiydi cok ogrenci olmasindan dolayi ama acilan alisveris merkezleri, kultur merkezleri ile daha da hareketlendi)

30bin ytl ile yapilabilecek ise gelince,

Bundan 3-4 sene once ev arkadasimla bizde bir is kurmak icin cok ugrastik ve butik giyim sektorunde karar kildik. Istanbul da yasadigimiz icin Merter'den ihrac fazlasi moda ve marka urunleri toplayip satmayi planliyorduk. Ancak dukkan kiralarinin cok yuksek olmasi nedeniyle cok ugrasmamiza ragmen dukkan acamadik. Ornegin en islek cadde olan Doktorlar caddesinde dukkan kiralari 5-6bin ytl den basliyor ve hava parasi vermeden, araya tanidik sokmadan tutmak mumkun degil. Eger bunlar problem degil diyorsan bu isi dusunmeni tavsiye ederim.

Biz yaptigimiz arastirmada toptan sweatshirt leri tanesi 9 ytl den tisortler 4 ytl den kotlari da 20 ytl den bulmustuk. 10-15bin ytl lik urun ve dukkan masraflarini da dusunursek 30bin ytl ye rahatlikla bu isi yapabilirsin. Ancak dukkanin yeri cok onemli, vitrinin albenisi cok cok onemli.

Benim dusuncelerim boyle, insallah iyi bir is yapabilirsin.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Aslında hepte istediğim işlerden biridir giyim mağazası fakat merterde veya başka yerde ihraç fazlası malları satan biyer bilmiyorum daha doğrusu konunun yabancısıyım. Bana bu konuda yardımcı olabilirmisin peki?
Ayrıca Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler içinde..
hkm021

Rica ederim,

Suan hicbir baglantim yok gercekten ama bizde merter deki magazalari dolasarak fiyat toplamistik. Senin ciddi oldugunu gorurlerse ona gore guze fiyat verirler. Yani su sekilde de olabilir Eskisehirde bu tarz magazalardan var bunlara mal geldigi zaman (eger bi toptancidan aliyorlarsa) toptanciyi yakalayip fiyat isteyebilirsin.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
bizim şirketimizden bayiiliğimizi alıp bir dükkan açarsanız 30 bin ytl yi baz alarak konuşuyorum size 30 bin ytl nin % 21 ini ister ürün isterseniz para olarak geri verebiliriz

dediğim gibi msn kullanıyorsanız şu anda online m görüşelim karşılıklı

aydinyildirim_35@hotmail.com
YILDIRIM DANIŞMANLIK FOREİGN TRADE

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Çok teşekkür ederim önerilerin ve temennin için.
Bu aralar giyim mağazasına kitlenmiş durumdayım iyi bi yerde dükkan arıyorum. İstanbuldan bu işle ilgilenen bi dostumu çağırdım eskişehire gelip burda fiyat ve ürün bazında inceleme yapıcak daha sonra istanbulda ihraç fazlası ürün satan yerleri dolaşıcagız. Fakat gözümü korkutan dükkan kiraları. Çok uçuk ve bu tip dükkan açıp çok kapatan oldu eskişehirde. Önemli olan tuttura ve tutuna bilmek! iki tane firma var bu işin gerçekten kaymağını yiyen onları incelemeye aldım bu ara. hayırlısı olsun bakalım..
hkm021

sevgili kardeşim ben eskişehirde magazacılık la ugraşmaktayım ınan şu an her gün bir kepenk kapanmaya başladı eskişehirde 2 buyuk universite var ama kimseye faydası yok şu an,sadece gıda sektoruyle ugrasanlar ögrencilerden memnun onlarada dokunsan ağlıcaklar ben senin yerinde olsam 30 binimi senin düşündügün bır yerle harçamam zıyan edersın gıt bak neo alışveriş merkezıne kaç magaza kapanmış ve daha kaç tane kapanacak hepsını listesinide yapabilirim senin şevkini kırmak istemem ama senin kafanda 50 tilki dolaşıyordur şuan,bu parayı ne yereye kullansam ne iş yapsam dıye o yuzden bazı şeyleri goremeyebılırsın bence bekle şöyle düşün bır magazaya gıttıgınde ıstedıgın bır şey bulabılıyormusun bazen eskişehiride dolaşsan bulamıyorsun neden getırmıyorlar dıye sormuyonmu kendıne esnaf korkuyor acaba satabılırmıyım onceden boyle bır sey yok tu vıtrıne ne koyarsan satılıyodu şimdi rekabet var şimdi bekleme zamanı dökülen dökülsün illaki bır iş yapayım dıyorsan da toptan telefon konturu al sat akmaz kokmaz elınde kalmaz saglam yaparsan bu işi para kazanırsın (yanlış bir şey yazdıysak affola)

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Esnaf
arkadaş o parayla harika pide salonu açılır. ben konyalıyım etliekmek ustasıyım. eskişehirde arkadaşım açtı çokta güzel iş yapıyor. sıcak para her zaman döner kar markajı çok yüksektir. sana tavsiyem etliekmek salonu açman, sana bu konuda yardımcı olabilirim .
ihsan kamacı

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
benim 50 000 tl param var ama öyle bir iş yapmak istiyorum ki hafta sonu tatili bayramları ve özelgünler tatili olsun çek ile senet ile ugraşmadan al gülüm ver gülüm misali ne tür bir iş yapabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim ve şimdiden teşşekür ederim

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
1.sınıf ıthal parfumler var elimizde emıtasyon değil gumruk belgelı ve faturalı merdıven altı uretımı su bu tabırı caızse ozur dılerım cakma değil toptan 8 lıradan verıyorum devlet dıresınde calışan bayanlara ek iş yapmak ısteyenlere ınanın 25 30 lıradan satıyorlar duşunun kazancı karı takdır sızın saygılar sunarım 05425152371

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
fahrenheit,lagerfeld,chopart,calvinklein parfümleri varmı elinde

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
KARDEŞİM ESKİŞEHİRDE TEKSTİL İŞİ KİRA GİDERİNİN YÜKSEK OLMASI NEDENİYLE ZARAR ETTİRİR, PARANI YOK EDERSİN, SU GİBİ ERİR GİDER.
DONER VE HAMBURGER GİBİ BUFE TARZINDA BİR İŞYERİ SENİN İÇİN DAHA UYGUN. ZARARIN OLMAZ. YATIRIMINDA YÜKSEK OLMAZ.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
ograncı sehrı olmasından dolayı ogrencıye yonelık gıda ısı ufak bır bufe yada lokanta

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
selamlar
ya her param var diyene toplu kontör al sat deniyor bu iş nasıl oluyo ??? bilen varsa ve açıklarsa çok sevinirim...

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Para kazanmak isteyen bir girişimcisiniz elinizde 25 Bin TL. sermayeniz var. Ancak ne tür bir iş yapacağınıza karar veremediniz. Bir çok iş fikrini araştırdınız. Gerek işe başlangıç maliyetinin ağırlığı gerekse daralan ekonominin getirdiği bir takım olumsuzluklardan dolayı daha kolay daha az zaman harca**** ve elinizdeki sermayenizi hiçbir şekilde kaybetmeksizin yapabileceğiniz bir iş fikri bulamadınız. Bu durumda size çok karlı bir iş fikri konusunda önerimiz olacak
Nasıl mı? İşin adı “İmajmatik Kişisel Bakım ve Hijyen Otomatı İşletmeciliği”

“İmajmatik Kişisel Bakım ve Hijyen Otomatı” içerisinde 4 ayrı kolonda 4 farklı kişisel hijyen ve bakım ürünü setlerini madeni para karşılığında satan elektronik bir otomattır. Bu otomatta satılan ürünler anlık kişisel bakımlarınızı yapabileceğiniz çeşitli tek kullanımlık ürünlerdir.
İmajmatik Kişisel Bakım ve Hijyen Otomatı hemen her türlü mekanın lavabolarında işletilebilmektedir. Trafiği yoğun olan noktalar daha tatmin edici gelir getirecek satış yapılmasına olanak tanıyacaktır. Küçük İşletmeler, Oyun Parkları, Ofisler, Fabrikalar, Kulüpler, Alışveriş Merkezleri, Kamu Binaları, Servis Merkezleri, Marinalar, Eczaneler, Parklar, Okullar, Dershaneler, Üniversiteler, Sinema ve Tiyatro Salonları, Kültür Merkezleri, Hastaneler, Gemiler, Eğlence Merkezleri, Yarış Pistleri, Hayvanat Bahçeleri, Lokantalar, Postaneler, Bankalar, Askeri Birlikler, Petrol İstasyonları, Hava alanları, Otogarlar, dinlenme tesisleri, Bakım Merkezleri ve daha birçok yer!..

Eskişehir ‘de işletmek üzere 10 adet İmajmatik Kişisel Bakım ve Hijyen Otomatı ile bu otomatlarda satmak üzere 10.000 adet ürün seti aldınız. İmajmatikleri yerleştireceğiniz yerleri tespit ettiniz (saydığımız mekanların lavaboları en uygun mekanlardır.) ve 10 adetinin de montaj yaptınız. Her otomatı full olarak doldurdunuz. Marketiniz çalışmaya başladı. Bu marketler zinciri için ne kadar bir yatırım yapacaksınız.

10 Otomat……………………………15.000 TL.
10000 adet ürün seti……………. 10.000 TL. (yaklaşık)
Toplam……………………………… 25.000 TL.

Her otomat en az 100 adet ürün seti almaktadır. Ürünlerden;
Bayan Set………2 TL.
Bay Set………… 2 TL.
Seyahat Seti…..1 TL.
Diş Bakım Seti..3 TL.’den satılacaktır.
Satışlarınız başladıktan sonra her otomatınızın günde en az 10 adet bay set, 10 adet bayan set, 10 adet seyahat seti 5 adet de diş bakım seti sattığını düşünün. Bu satışlardan günlük ciroyu hesapladığımızda 1 otomat için günlük ciro;
Bayan Set…………..2 TL. x 10 = 20 TL.
Bay Set………………2 TL. x 10 = 20 TL.
Seyahat Seti……….1 TL. x 10 = 10 TL.
Diş Bakım Seti…….3 TL. x 5 = 15 TL.
TOPLAM: 65 TL. 1 ADET OTOMATTAN ELDE EDİLEN SATIŞ

1 Adet otomattan günde gelecek 65 TL. 10 adet otomat için hesaplanırsa ;
65 TL. X 10 ADET OTOMAT= 650 TL. günlük satış cirosu demektir.
1 günde 10 otomatta toplam 100 adet bayan set, 100 adet bay set, 100 adet seyahat seti, 50 adet de diş bakım seti satılacaktır. Bu da toplam 350 adet set demektir.
1 ADET OTOMATTAN günlük 65 TL. ciro elde edilirse, ayda 65 TL. X 30 gün = 1950 TL. aylık ciro sağlanır.
1 ADET OTOMATTAN aylık 1950 TL. ciro elde edilirse 10 adet otomattan bu rakam 19500 TL. olacaktır.
1 ayda 10 otomatta toplam 3000 adet bayan set, 3000 adet bay set, 3000 adet seyahat set, 1500 adet de diş bakım seti satılacaktır. Yani toplam 10500 adet set demektir.
10000 adet set ile başladığınız işe 500 adet daha takviye yaparak devam edeceksiniz.

GÜNLÜK VE AYLIK “KAR”A GELİNCE;
ÜRÜN SETLERİNİN SATIŞINDAN %100 KAR EDİYORSUNUZ. HAL BÖYLEYKEN 19500 TL. OLAN CİRONUZUN YARISI SİZİN KARINIZ OLACAKTIR YANİ AYLIK SATIŞTAN NET KARINIZ= 9750 TL’DİR.
1 aylık süre içerisinde 10 ayrı otomat için ayırdığınız zaman sırasında belli bir takım harcamalarınız olabilir(yol, araç, kira vb.) Bu harcamaların her otomat için aylık 100 TL. gibi bir masrafın üzerine çıkmadığını düşünürsek 100 TL. X 10 OTOMAT= 1000 TL. TÜM OTOMATLARIN İŞLETMESİ SIRASINDAKİ MASRAF OLARAK DÜŞÜNÜLEBİLİR.

AYLIK NET “KAR”A GELİNCE; 9750 TL. satıştan gelen net kar idi. 1000 TL. de masraflar
NET KAR= 9750 TL. – 1000 TL.= 8750 TL.dir.

iritbat kurmak isterseniz 0242 244 87 94
arnesgroup@hotmail.com
www.arnesgroup.com
Satış Ve Pazarlama Müdürü

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
SIZE IKI TAVSIYE DE BULUNMAK ISTIYORUM.
üNIVERSITELI COCUKLAR BEL AGRISINDAN;IYI UYUYAMAMAKTAN VB rahatsizliklardan sikayetcidirler.
yatak dösek magazasi acabilirsiniz..yada benim toptanciligini yaptigim orjinal marka ayakkabi (SPOR) NIKE PUMA;ONITSUKA.. outlet mali ..yani sezonu bitmis cazip fiyattan.. kar marji 100 % en az.. toptanciligini Almanyadan yapmaktayim,.benimle iletisim kurabilirsiniz,.gümrük ve ötv konularinda sizi aydinlatabilirim..

saygilar
Gökmen Özel gg üyesi onlineal ve newyorkerin ürünleri

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Asker
Arnesgroup çok net açıklamış doğru da olabilir ama hesaplar eskisi gibi tutmuyor,her riski her olumsuzluğu düşünerek işe giriyorsun ama yine de blançolar eksi veriyor,şimdi ticaret zaten risk diyenler çıkacaktır.
eraslan

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Ö?retmen
Bak abıcım yapacagın sey cok basıt

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Emlakçy
Selam hocam sana cok guzel bır fıkır verıyım .Hemen bıner kıbrısa gıdersın bırak burdakı ıslerı hııııııcte ugrasma hemen bıner kıbrısa lefkosaya gıdersın bır suru gece kulubu var oranın patronuyla gorusursun ve avukat eslıgınde anlasmanı yapar paranı teslım edersın ve gece kulubunun karının bır bolumune ortak olursun (nıght clup) her kulubun ortalama gunluk karı 5ıla 7 mılyar arasıdır hergun paranı calıstırırsın ıster orda kalırsın bır muddet uzaklasırsın bulundugun yerden ıstersen doner gerı sehrıne gelırsın paran tıkır tıkır yatar hesabına .bu olmadımı arkadasımın moldovada naklıye sırketı var j-halen faal ama calıstırmıyorlar oylece kaldı maddı sorunlar yuzunden memleketlerıne gerı donduler hem orayı canlandırırsın hemde oturum ıznı alabılırsın moldovada hayat baskadır buda onemlı :) hıc gozundede buyutme 50 bın yeter .ya cok sey var cok bu numaram 0538 8426394

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Emlakçy
arkadaşımmerhaba 30 bin tl ile kredi çekmeden yapacağın bir iş var soft dondurma makinesi alıp bir minübise yerleştirip avrupai bir konsept yaratabilirsiniz.
bu iş için yapacağınız yatırım 20 bin tl ye olur eskişehirde çok güzel soft dondurma satılır
saygılarımla

ali aşut /adana
ali aşut

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Yöneticilik
30 bin liranın hepsini harcama bi bayan tut 5 6 tane elden düşme çamaşır makınesı al bı kac tane adamakıllı ütü ögrencı sehrı hangısının evınde çamasır mak. utu var guzel bı reklam yapıp brosur vs. en fazla 2-3 bin liraya boyle bıyer acabılırsın aylık üyelikler yap 1 liradan yıkasan adamın çamasırlarını 20 30 tane boyle ogrencı bulsan tamamdır 1 mılyardan asagı kArın olmaz gerı kalan paranlada saglam bi iş yap derim.....
Umut Karagöz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
umt arkadas cok guzel fikir vermis ama konu taaa 2008 de acilmis.konuyu acan bile unutmustur bu basligi.ama en azindan baskalarina fikir olur :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ev kadyny
umt arkadas cok guzel fikir vermis ama konu taaa 2008 de acilmis.konuyu acan bile unutmustur bu basligi.ama en azindan baskalarina fikir olur :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ev kadyny
İYİ GÜNLER, BALIK EVİ AÇMANIZI ÖNERİRİM,ÖĞRENCİ BIKMIŞ TAVUK DÖNERDEN PİDEDEN, SİZ İŞLEK Bİ CADDENİN ARKA SOKAĞINDA BİLE KÜÇÜCÜK Bİ DÜKKAN AÇARAK İŞLERİNİZİ YÖNETEBİLİRSİNİZ. ÖĞRENCİLERE VE İŞYERLERİNE SATIŞ YAPARAK GÜZEL KARLAR ELDE EDEBİLİRSİNİZ. BU GUN EMINONUNDE BALIK EKMEK İÇİN İTHAL USKUMRU KULLANILIR, KG MI 3-4 TEL ARASI 6 ILA 8 YARIM EKMEK ICIN YETERLIDIR 1 KG YARIM EKMEK ICINE SALATA 1 YAPRAK FILETO MALIYETI 1 TL 3 TL DEN VERIN.HAMSİ SATIN KG HALDE 2-3 TL ARASI SIZ 1 KG DAN 5 PORSIYON CIKARTIN PORSIYONU 5TL DEN SATIN MASRAFLAR CIKAR 3 TL KAR MIDYE SATIN HERKES BAYILIR ZATEN MIDYEDEN KIRANIZ FAZLASIYLA CIKAR.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mühendis
öncelikle ellahanim tesekkurler hıc dıkkat etmedım 2008 de açıldıgına konunun neyse başladık bari yazmaya devam diyelim belki birinin işine yarar :) bodrummun da fikri iyi ama geliştirilebilir balık yap sat onun yanında ekle patatesınıde donerıne usta olmalı heralde her yiğidin harcı degıl patates yap sandviç uygun fiyata ögrencılere ver atıyorum ev yemeklerı yap gunluk 3.5 çeşit kucuk esnaflara aylık üyelik şeklinde anlaş öğle yemeklerını sen ver 20 tane esnaf bulsan gunluk 5 lıradan 100 lıra max. 50 lırası malzeme kı daha azdır 50 senın cebıne aylık 1500 haftasonlarını vs. ı cıkar sadece su ev yemegınden en az 1 mılyar kazanırsın.
Umut Karagöz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
internet yatırım yapmak ıstersen buyukler kucuklerı ezmeye basladı.
www.kadinforum.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker