Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Sermaye Yok Fikir Büyük ''yeni Nesil Mağazacılık''

BaşlatanERK4NTarih18/08/2012 02:53:40Yorum29

İlk mesaj
Üye276 yazı
Discount mağazacılık çok büyük sermayeler istemektedir.Yetersiz sermaye ile bu sektöre girmekte çok büyük bir risktir. Bunu neden söylüyorum : Seneler önce konikste discount açmaktan bahsedenlerden birisi de bendim.

Uzun yıllar Discount 'un olabilirliğini düşünmekten aklıma bir fikirde gelmiyordu. Bu yüzden neden Discount olmuyorun nedenlerini tespit etmeye koyuldum. Bu nedenlerin en önemlisi mal alımıydı. Herhangi bir discount mağazada bulunan ürünlerin geneline bakılırsa kar marjı çok fazla getiri sağlamaktadır. Çünkü bir cins üründen yüklü miktarlarda alım yapmaktadırlar. Türkiyede ki bir discount mağaza zincirinin kar marjı %25 lerdeyken Françis sistemi ile de bayilere verdiği kar marjı ise yüzde 5 'tir.

Yeni Nesil Mağazacılık:

Fikir açığa çıkmadan bu sistemi tanıtmaya çalışacağım.
Bu sistem daha önce olmamış bir mağazacılık sistemi diyebilirim.
Yeni nesil Mağazacılık Sistemini'nin en önemli özelliği diğer discount zincirleri gibi büyük sermaye gerektirmemesi ve mal alımının ucuza kapatılmasıdır.
Yani başka bir deyişle mal alımı ucuz olduğu için piyasada en ucuz satış yapılabilecektir.

Ayrıca en önemli özelliği farklı olmasından da kaynaklanmaktadır:
Türkiye de ve dünyada bulunmayan bir mağazacılık sistemidir. Başarı durumundan bahsetmek gerekirse böyle bir mağazacılık sistemi denenmemiştir. Benzeri bazı uygulamalar ise çok başarılı olmuştur. İşte bu nedenle büyük başarı elde edileceğine inanıyorum.

Maliyet ve bilgi:

*Ortalama 1 Mağazanın hazır olma durumundaki toplam maliyeti 20000 tl civarındadır.

*Mağazada 1 personel yeterli olacaktır.

*Genel olarak her semtte 1 mağaza bulunacaktır.

*Başlangıç olarak aynı bölgedeki semtlerden tamamlama usulü ile mağaza sayısı arttırılacaktır.

*Aylık kazanç başlangıçta masraflar çıktıktan sonra 1 mağazadan 2000 - 3000 tl aralığında olacağını düşünüyorum. Mağaza sayısı arttıkça gelirlerde yükselecektir.

*Françis sistemi ile verilecek bayilikler ve elde edilecek büyük gelirler de unutulmamalıdır.(Ortaklar için)
Françis sisteminden beklentiminde çok yüksek olmasının sebebleri arasında yüksek kar marjı vermemiz , françis bedelinin düşük tutulması ve en önemlisi saygınlığı , getirisi oldukça iyi bir iş önermektir.

İş ve yatırım yapmak isteyen dürüst girişimcilere duyurulur.

Not: Fikir avcıları uzak dursun.

ERK4NS4N antiemperyalist girişimci

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
29 yorum
Üye247 yazı
sayın ERK4N,

Market sektöründe kategori yöneticisiyim.Fikrinizin geliştirilebileceğini düşünüyorum.Benzer projeler var zaten.Teda global gibi,ucz gibi.Tek başına ayakta durmaya çalışan bakkal vs küçük esnafın bu tarz projelere ihtiyacı var.sizin projenize benzer bir projeyi biz de İstanbul Bakkallar odasına sunmuştuk.Bir süre birlikte çalıştık ama sonradan başkan vazgeçti.Projemizi tamamlayamadık.İsterseniz birlikte paylaşımda bulunabiliriz.
Selim KILIÇ
selim68@gmail.com
Selim KILIÇ

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Saty? / Pazarlama
Üye276 yazı
teda global ve ucz : diğer discount sistemlerle benzer. benim sistem tamamen farklı.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye144 yazı

Konuyla ilgili daha detaylı bilgiyi nasıl öğrenebilirim?

Yerleşim Türkiye / SinopMeslek Esnaf
Üye276 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - chatic
Konuyla ilgili daha detaylı bilgiyi nasıl öğrenebilirim?

mail atılmıştır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye101 yazı
detaylı bilgi verir misiniz? sizin bu işten karınız ne olacak.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Tekstil
Yeni Üye53 yazı
Konuyla İlgili Detaylı bilgi Alabilirmiyim benimde buna benzer bir projem vardı opafedao@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Eski?ehir
Üye252 yazı
erkan bey galiba kayboldu.

Yerleşim Kazakistan / AlmatyMeslek Esnaf
Yeni Üye42 yazı
mümkünse bende detaylı bilgi alabilirmiyim.
saygılar...
ahmettomruk83@hotmail.com
En karanlık zaman,güneş doğmadan hemen öncedir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Üye345 yazı
andersenden masallar...............
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Yeni Üye67 yazı
arkadaşlar detasylı bilgi geldimi acaba

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye29 yazı
bu bilgi tam bana göreydi. paylaşım çok teşekkür ederim. ben yurtdışında bu işe girişmeyi düşünüyordum. birçok firmayı da bu yüzden yakından inceledim. pek çok farklı bilgi öğrendim. türkiyedeki maliyet tablosu bu şekilde. ümit ediyorum ki yurtdışındaki maliyet tablosu buraya göre daha düşüktür.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Üye247 yazı
Bütçem Marketim markasıyla Bakkal esnafını discount market zincirleriyle rekabet edebilmesini sağlayacak bir projeyi hayata geçirdik.
Şu anda 14 şubeyiz.Detaylarını öğrenmek isteyen arkadaşları vatsap grubumuza bekleriz.

https://chat.whatsapp.com/C3AdHAkw8K800oUOLouykE
Selim KILIÇ

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Saty? / Pazarlama