Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

El Sanatları İş Fikri

BaşlatansercancelikTarih15/08/2012 15:22:41Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye23 yazı
Değerli arkadaşlar ben 2 yıldır "AHŞAP DAĞLAMA SANATI" ile ilgileniyorum sosyal medya üzerinden ülkenin çeşitli yerlerine birkaç tablo sattım birazda tanıdıklar destek amaçlı aldılar. Şimdi bu yeteneğimi bir dükkan açarak tam anlamıyla yapmak istiyorum. Bu sanatı yanına kıl testere işleri, kurumsal hediye çalışmaları ve Bolu'da oturduğum için turizme yönelik küçük hediyeler yapıp satmak istiyorum. Bu ürünlerimi nasıl satabilirim, nasıl bir pazarlama yolu izlemeliyim bu konularda kafam çok karışık bana yardmıcı olabilirmisiniz bir adım atamamaktan dolayı böyle karamsarlık içerisindeyim lütfen bana fikir verin.

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sercancelik
Değerli arkadaşlar ben 2 yıldır "AHŞAP DAĞLAMA SANATI" ile ilgileniyorum sosyal medya üzerinden ülkenin çeşitli yerlerine birkaç tablo sattım birazda tanıdıklar destek amaçlı aldılar. Şimdi bu yeteneğimi bir dükkan açarak tam anlamıyla yapmak istiyorum. Bu sanatı yanına kıl testere işleri, kurumsal hediye çalışmaları ve Bolu'da oturduğum için turizme yönelik küçük hediyeler yapıp satmak istiyorum. Bu ürünlerimi nasıl satabilirim, nasıl bir pazarlama yolu izlemeliyim bu konularda kafam çok karışık bana yardmıcı olabilirmisiniz bir adım atamamaktan dolayı böyle karamsarlık içerisindeyim lütfen bana fikir verin.

Dükkan ve vergi konusundan ilk başlarda uzak durmanızı tavsiye ederim. Ürünlerinizi Bolu'da yol üzerindeki mola yerlerinde sattırma yollarını araştırın.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye31 yazı
Bu işi meslek edinmeyi düşünüyorsan, huyhuyhuy'a katılıyorum. Dükkan ve vergi vs. işlerine ilk başlarda hiç bulaşmamalısın.
Senin yerinde olsam ;
1. Stoklu çalışmazdım, yani bir sürü şey yapıp satmaya çalışmazdım.
2. İlk planda Otel yada restoran gibi yerlerle anlaşma yollarını arardım.
3. Ağaç yakma cihazlarını araştırır, anahtarlık gibi küçük ama sürümde kazanabileceğim (yılbaşı esontiyonu gibi) şeyleride araştırırdım.
4. Kendimi geliştirir, butik işler yapmaya çalışırdım bunu içinde imkanım varsa mutlaka web sayfası kurar, birer ürünleri sergiler, ayrıca fotograf gönderenlere fotografın aynısı tahta yakma kopyasını yapardım.
5. Web sayfasını mutlaka yabancı dilde de yapar, hedeflediğim ülkelere pazarlamaya çalışırdım.
6. Eğer Web sayfası yapacak gücüm yoksa, www.aliexpress.com gibi satış sitelerine yaptığım işlerin fiyatlarını ve fotograflarını mutlaka koyardım.
5. Bu işi hobi yada ek gelir gibi düşünür, tüm birikimimi bu işe aktarmazdım.

Allah gönlüne göre versin. İnşallah başarılı olur, karamsarlıktan kurtulursun...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye38 yazı

Merhabalar,
değerli sercan çelik, ilanın küçüğü büyüğü olmaz dersen sana http://www.e-ilanlar.blogspot.com adresini öneririm. İlanlarını burada ücretsiz yayınlayabilirsin. saygılarımla

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye23 yazı
Hepinize teşekkür ederim. benim için değerli fikirler oldu
edda hediye

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Serbest meslek
Yeni Üye58 yazı
ürünlerinin numunesini gönderirsen pazarlam kolay kardeş
belinay kozmetiğ in sahibi kozmetikci

Yerleşim Türkiye / Trabzon