Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne Yapabilirim??

BaşlatandogansistemTarih15/08/2012 10:37:41Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye39 yazı
Merhabalar,

Ben özel bir firmada bilgi işlem sorumlusu olarak görev yapmaktayım.Fakat takdir edersiniz ki sorun eşittir bilgi işlem sorun olmadığı sürece bilgisayar başında boş oturuyorum.Son zamanlarda maddi olarak inanılmaz sıkıntıya girdim oğlum çok hastalandı hastaneye yatırdık bende mağaşlı bir işçi olduğum için kredi taksitimi ödeyemedim, eğer ki önümüzdeki ayda ödeyemezsem ev hipotekte icra olacak ve bu da benim ölümüm olur.

Acil olarak mutlaka bir ek iş yapmam gerek.Yaklaşık 2 yıldır koniks.com üyesiyim burda birçok toptancıların yazdığı başlıkları almasamda sık sık girer incelerim ama bir türlü burdan iş yapmaya cesaret edemedim, yada kısmet olmadı diyelim.

Şimdi siz üstadlarıma ve değerli büyüklerime sormak istediğim Burda ucuz ürünler bulsam; istanbulda ikamet ediyorum tek tek birmilyoncuları, marketleri gezsem bunları pazarlasam nasıl olur yada sizin farklı bir öneriniz varmı, Allah rızası için yardım edin yoksa yuvam dağılacak benim 2 katı, 3 katı çalışıp Allahın izni ile bu zor günlerden kurtulmam gerek.Sizden para değil sadece fikir, öneri, görüş, yol yordam istiyorum.

baglantim@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Üye119 yazı
anadolu yakasında oturuyorsan metro istasyonlarında daha büfeler açılmadı biraz sürrer açılması insanların giriş çıkış güzargahlarında evde soğuk sandaviç hazırla sat içine marul , zeytin ezmesi , kaşar ,salatalık turşusu ve beyaz peyniri domates ,zeytin ezmesi ,salatalık ve sadece salam kaşar çeşitlerini hazırla uno ekmekten büyük sandaviç ekmegi al taze olsun en tazesi en tazesi !! toplamda ilk günler 30 adet hazırla satışa göre devam et sabah erken saatlerde hergün aynı yerde bulun rızkı veren allah
unutmadan sandaviçleri strece sar ve el buzlukları varya arabalarda taşınan içine koy müşteri isteyince çıkar hem hijyen oldugunu belli edersin hem sandaviçlerinin şekli bozulmaz bu sıcakta ömrü uzar. benden bu kadar hakkında hayırlısı.
allah'a(cc) çok şükür parayı kazanan benim paranın beni kazanmasına asla izin vermem.

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Gyda
Üye317 yazı
web tasarım yada programlama konusunda iyiyseniz piyasaya cıkıp, yada firmalarla anlaşıp iş alabilirsiniz.
Eğer işiniz rast giderse toparlanmanız daha kısa sürebilir düşüncesindeyim.
Ufak tefek işlerden daha fazla kazandırır diye tahmin ediyorum.
Allah kolaylık versin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye39 yazı

Bulunduğum bölgeye yakın olarak site ve residance var. Çevresinde hiç bilgisayarcı yok bir broşür yapıp yerinde hizmet olarak tanıtım yapsam bu broşürleri dağıtsam olurmu? Sizce mantıklımı arkadaşlar.Çünkü birşey alıp satmaya sermayem yok ben en büyük sermayem emeğim çünkü en iyi bildiğim iş bilgisayar işi.Microsoft sistem mühendisliği ve cisco network mühendisliği sertifikalarım var.1000 Yere dağıtsam servis ücretini 50 tl belirlesem 10 iş çıksa 500 tl :) olabilirmi acaba?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye13 yazı
Sayın dogansistem, bence en güzel çözümü kendiniz bulmuşsunuz. Bildiğiniz iş zaten türkiyede ve dünyada aranılan mesleklerden. Özel olarak firmalara bilgi işlem desteği verebilirsiniz yada dediğiniz gibi çevrenizdeki sitelere bilgisayar tamir format vs. gibi işlerle ilgili ilan dağıtın mutlaka bu tarz işleri olanlar olacaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye39 yazı
ilginize teşekkürler,

Üye317 yazı
dediğiniz gibiyse dönüş sağlayabilirsiniz. Bağlantınız varsa formattan ziyade firma sahiplerine web sitesi yapın. 50 iş yerine 1 iş alın daha yüksek kazanın.
yada proğramlama bilginiz varsa, firmalara yönelik ihtiyaclarını karşılayacak onlara göre ufak tekef programlar tasarlayın.

Bir çok firma programa ihtiyac duyuyor. Kobi nitelikte olanlar. Ücretsiz programlar onları kesmiyor yada fazla geliyor, Ücretli paket programlarıda karmaşık geliyor.
Basit gelirini giderini tutacakları, müşterileri kaydedicekleri vs.. programlar yazabilirsiniz. Temeli aynı programların, bilginiz varsa 1 gecede yazarsınız. Firmaya özel oldugundan tercih edilebilir. Yada web sitesi..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye62 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - KARTALCAN
anadolu yakasında oturuyorsan metro istasyonlarında daha büfeler açılmadı biraz sürrer açılması insanların giriş çıkış güzargahlarında evde soğuk sandaviç hazırla sat içine marul , zeytin ezmesi , kaşar ,salatalık turşusu ve beyaz peyniri domates ,zeytin ezmesi ,salatalık ve sadece salam kaşar çeşitlerini hazırla uno ekmekten büyük sandaviç ekmegi al taze olsun en tazesi en tazesi !! toplamda ilk günler 30 adet hazırla satışa göre devam et sabah erken saatlerde hergün aynı yerde bulun rızkı veren allah
unutmadan sandaviçleri strece sar ve el buzlukları varya arabalarda taşınan içine koy müşteri isteyince çıkar hem hijyen oldugunu belli edersin hem sandaviçlerinin şekli bozulmaz bu sıcakta ömrü uzar. benden bu kadar hakkında hayırlısı.

BU İŞ SANA PARA KAZANDIRIR ARKADAŞ GÜNDE 100 LİRA KARA PARA DEMEZSİN.
HAKKINDA HAYIRLISI
BEN OLSAM BUNU DENERİM ELİNDE KALAN OLMAZ KALSADA FARK ETMEZ % 80 İNİ SATARSIN KESİN

ODA SANA YETER

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Gyda
Yeni Üye39 yazı
sayın elite; Sistemci olduğumdan dolayı yazılım bilmiyorum ama düşüncen için çok teşekkür ederim.

AcarGruppen; analdolu yakasında oturmuyorum ama yinede görüşün için teşekkür ederim.

Dediğim iş için matbaaya broşür tasarımının baskısını verdim bütün bölgelere dağıtıacam teknik servis desteği vereceğim inşallah dönüş olur.