Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sitede Muhasebeci Kimse Var Mı ?

Başlatancanim_ulkemTarih12/08/2012 15:38:15Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye38 yazı
Bir işletme açmak için veya şahıs şirketi için muhasebeci arkadaşlara başvuruyoruz ama birşey dikkatimi çekti her meslek dalında muahasebe alanı farklı örneğin dış ticaret üzerine muhasebe yapan bir kişi emlak konusunda bilgisi yok tekstil konusunda bilgisi olan mobilya sektöründen anlamıyor vs vs uygulamaları farklı mı oluyor ?

saygımla
Dış ticaret , e -ticaret , girişimcilik hakkında yazıları okumayı çok seviyorum.
Evcil hayvanlar ilgi alanım özellikle kuşlar ve balıklar.
Şiir okumak ve yazmak ayrıcı bir mutluluk kaynağı.
Bu ülkenin Türkünü,Kürdünü,Lazını ,Alevisini,Sünnisi bizim .
İnanın bana dostlar gökyüzü hepimize yeter
Yeni insanlarla tanışmak ,yeni fikirler üretmek için buradayım.
Dileyen herkes mesaj yazabilir
Dürüst ve sevgi dolu insanlara selam olsun.

Güzel günler göreceğiz güneşli günler / Nazım Hikmet

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Yeni Üye13 yazı
Sayın canım ulkem;

tespitinizde ne yazık ki doğruluk payı var. bürolarında her sektörden mükellefi olmayan arkadaşların iş yoğunluklarından dolayı tüm mevzuatı takip etmesi genellikle mümkün olmuyor. mükellef çeşitliliği beraberinde o sektör hakkında mevzuatı takip anlamına geldiğinden daha yetkin olmamızı sağlıyor.

ne yazık ki dedim çünkü bilemiyorum dünyada bizim kadar hızlı mevzuatı değişen başka bir ülke var mıdır. (dünya dışında olabilir :))

bir fıkrayla özetleyecek olursak,

mali müşavire sormuşlar bir daha dünyaya gelseniz ne olmak isterdiniz diye,
üstadımızın verdiği cevap herkesi çok şaşırtmış.
- imam olmak isterdim.

şaşkın şaşkın sormuşlar
-peki ama neden imam.....

üstadın cevabı aynı zamanda şuanda içinde bulunduğumuz duruma açıklık getirir derecesinde,
- çünkü 1400 yıldır mevzuatları değişmiyor...:)

Kolay gelsin...

Danışan dağı aşmış, danışmayan (-ın) yolu şaşmış....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye38 yazı
sayın @hmet_smmm,

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim bir sorum daha olacak soru değil aslında bir tespit .Kiminle konuşsam muhasebecinizi iyi seçin diyorlar yani yanlış bir hesapta hapis yatmaya kadar varacak cezaları çekersiniz türden ..Bir uygulamada yapılan bir yanlışın cezası işletmeyi kuran şahsa mı ait yoksa muhasebeciye mi ait ?

Dış ticaret , e -ticaret , girişimcilik hakkında yazıları okumayı çok seviyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye13 yazı

tam size cevap yazıyordum gelen bir telefonla acilen çıkmam gerekti, akşama doğru yazarım inş. :)

Üye177 yazı
farklı iş koluna göre muhasebeler değişiyor, imalat muahsebesi ayrı ,kuyumculuk muhasebesi ayrı, inşaat muasebesi ayrı
Paranla itibar kazanacağına itibarınla para kazan.

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Gyda
Yeni Üye38 yazı
teşekkür ederim arkadaşlar o zaman hangi iş kolunda iş yapacaksak o alanda donanımlı kişilerle çalışmalıyız demek ki

Üye485 yazı
Muhasebecin Hiç Bir Sorumluluğu Yoktur. Tüm Sorumluluk Size Aittir. Muhasebeci Hatasından Dolayı Ceza Yerseniz, O Cezayı Muhasebeci Değil Sİz Ödemek Zorundasınız. Ha Dersenizki Ben Muhasebecim İyi Olsun Sağlam Olsun Diye Aylık ona Şahıs Firması Olduğum Halde 1000 TL Ücret Ödüyorum, Bak Ozaman Muhasebecin Belki Katlanır Cezaya :), Burası İşin Espirisi.

Kanun Sadece Sizi Bilir Sizi Tanır. Muhasebeci İse Gerekli Evrakları, ve Beyanları İlgili YErlere Düzgün ve Eksiksiz Ulaştırmanızda Kullanmanız Gereken Bir Araçtır.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye13 yazı
Sayın canım ulkem;

Her meslek dalında olduğu gibi, ticari iş ilişkisinde olduğumuz kişilerin dürüst güvenilir ve bilgili olmasını isteriz. Bizi doğru yönlendirmesi işlerimizi zamanında ve eksiksiz yapması önceliklerimiz arasında yer alır.

Yanlış bir hesapla hapis yatmaya varacak ceza bilmiyorum ben, çözülemeyecek bir durumla karşılaşmadım bu güne kadar, mahkemesi var uzlaşması var, var da var yani….

Sorumluluk meselesine gelince;
Muhasebecinin hiçbir sorumluluğu yok denmiş, tamamen afaki bir söylem olarak değerlendiriyorum,
Müteselsil sorumluluk adı altında malimüşavirin sorumluluğu mevcut. Vergi inceleme raporlarında bile meslek mensubunun sorumluluğu adı altında bir bölüm yaralamakta. Meslek mensubu tabi ki her cezadan sorumlu değildir.

Sahte veya muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belgelerin defterlere kaydolmasından dolayı(belgeye bakmadan bile anlaşılabiliyorsa, mükellefin iş koluyla ilgili olmayan yüklü bir giderse vs.) veya beyanname verilmemesinden kaynaklanan cezalarda müteselsil sorumluluk vardır.

Ayrıca, Ticari ahlak kurallarına göre Malimüşavir den kaynaklanan bir hata ise ve bu taraflarca da kabul edilmişse yüklenilen cezanın malimüşavir tarafından karşılanması gerekir, en azından bizim uygulamamız bu şekilde. Emin olun ki bir çok meslek mensubu arkadaşım da bu konuda benimle hemfikirdir.

Sonuç itibari ile mükelleflerimizle karşılıklı olarak ebeyanname aracılık ve sorumluluk sözleşmesi imzalarız, iki tarafında bu sözleşmeyle yüklendiği ödevler mevcuttur, sözleşmeye uymayan ister malimüşavir olsun ister mükellef olsun yaptırımlarına katlanır. Saygılarımla….

Yeni Üye38 yazı
Teşekkürler cevaplar için
son olarak siz hangi iş kolunda görev yapıyorsunuz bir soru olduğunda fikir almak açısından geri dönüş yapmak adına

Yeni Üye13 yazı
Bizim Malimüşavirlik büromuz var, 3 ortak çalışıyoruz, personel özlük işleri iş kanunu vb konulara bi arkadaş hakim, takip ediyor, bilgilendiriyor vs. maliyet muhasebesi(üretim) hariç diğer tüm alanlarda mükelleflerimiz mevcut, bizde bu konularla ilgilenip mevzuatlarını takip ediyoruz.

soru veya sorlarınız olduğunda çekinmeden sorabilirsiniz, biliyorsak ne ala hemen cevaplamaya çalışırız, bilmiyorsak da araştırır sorar öğrenir, akabinde içi dolu bir cevap(seçenek veya seçenekler) sunarız.

Yeni Üye11 yazı
genel itibariyle ltd şirket kurma masrafları ne kadardır ?
ve ne kadar sürede aktif duruma gelir ?

Yeni Üye13 yazı
Limited Şirket kurma bedeli 2.500,00 TL civarındadır. Bir haftalık bir süre şirketin kurulması ve gerekli bildirimlerin yapılması için yeterlidir.

Üye163 yazı
Topic ana başlıgı süper olmuş sitede emekli KGB ajanı varmı yazsaydı bu kadar ilgi çekmezdi !
Laser shop 4 sale !!

Yerleşim / The Planet EarthMeslek Di?er
Yeni Üye38 yazı
Muhasebe konusunu kgb ajanı sohbetine çekmen de bir o kadar ilginç olmuş !