Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Gıda Fast Food

BaşlatanNEROKUNGTarih09/08/2012 03:50:26Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye34 yazı
merhabalar normal nufusu 30 bin köyleriyle beraber 50 bin olan ilcede yasıyorum yazın , haziran,temmuz,agustos ta bu 100 bini aşıyor yurt dısından gelen gurbetçilerle beraber.
bizim burda et döner yapan bi adam var 300-400 kglik döneri sabahtan aksama kadar 5 tlden satıyor kaç senedir. hakkını yemeyim güzelde yapıyor. kısında en az 50-60 kg döneri satabiliyor.
bunu anlatmamın nedeni ilçedeki potansiyelin fazla olmasını belirtmek içindi.
benim kafamdaki iş fikri pizza, fast food burada bir pizzacı var hiç iyi yapmıyor müşteriside yok denecek kadar az. amcam kanadada pizzacı ondanda püf noktaları konusunda yardım alabilirim para sorun değil.
işlek bi sokakta dükkan kiralamayı düşünüyorum seneye kadar bu mesleği iyice kapana kadar.
asıl sorum pizza dominos gibi yerlerde 20 tl gibi fiyatlara satılıyor burada kimse 20 tl vermez max 10 tl,
1 pizza kaça tl ye mal oluyor pizza yanında hamburger,
kfcdeki gibi tavuk kızartması satmalımı yoksa sadece pizzamı

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye53 yazı
Biz yiyiciğiz bunu amcana danışmalısın bu işin erbabı odur

bir çiğdem sakızın varsa,bir bilene çiğnet demişler...

Yerleşim Türkiye / Eski?ehir
Yeni Üye81 yazı
Bende sandvic isine girmek istemistim. Is yerlerine siparisle oglen yollamak istiyodum. Ama birturlu baslayamadim.
Maliyet raporunu soyle cikarttim. Menudeki her sandvici ilk kendim icin yaptim.
Ne kadar et, peynir, salata turu, sos vs olcerek koydum. Atiyorum ekmek bir pakt sandvic ekmegi 3 lira, icinden 10 tane cikiyor.
2 tanesini bir sandovicte kullaniyorum 0.6 , ayni sekilde diger mazemelerinde oran ve fiyatlarini cikartip bir sandovicin ne kadara geldigini buldum.
Tabi bunla bitmiyor, elektrik , su, gaz, vs masraflari var. Ben en son evde haziliyip bolgemdeki tum isyerlerine brosur birakip internet uzerinden saticaktim.
Yaninda hamburger isine girip detaylandirip masraf arttirma bence. Sefin yemegi dersin aksamdan sevdigin birseyi hazirliyip o gunku menuye eklersin. Corba ve salata verebilirsin.
kolay gelsin.

Yerleşim Rusya Federasyonu / RostovMeslek Di?er
Üye119 yazı

hangi ilçeki bu 300 400 kg satıyor bence yanlış hesap yapmışındır .
allah'a(cc) çok şükür parayı kazanan benim paranın beni kazanmasına asla izin vermem.

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Gyda
Yeni Üye42 yazı
pizza tavuk doner hamburger tost ve daha ekleyecegim her turlu fast food menusu kar marji yuksek olan bir istir,pizza nin eger hamurunu ve icini kendin yapacaksan yuzde besyuzden fazla pizza basina kar gelir,ama et urunlerinde bire bir kar marji var,etin maliyetli olmasindan,hazirlayacagin lokanta konseptini fast food tarzina gore ayarlayacak olursan musteri portfoyun daha genis olur,ama ne kadar spefik ve ozel menu uzerinde olursan musteri basina maliyetin artar ve ona gore para kazanirsin,ornek bir doner ekmegi ayrani ile 5 lira kazanirsin,aksama kadar 500 insan coluk cocuk yemek yer,ama daha ozel bir et tabagi ve salata tabagi menusu koyarsin tanesini on liradan verirsin,aksama kadar 250 insan gelir,gorunuste ayni parayi kazaniyor gibi gorunsende sakin gunlerde para kasan ucuz olan menude cok degismez ama on liralik menude sakin gunler kendini daha cok hissettirir,oturdugun yerdeki ihtiyaca gore bir konsept belirlemelisin,eger pizza hamburger gibi biryer yok ise boyle bir fast food yapman gerekir ve hepsinide ayni anda menune koyabilirsin,pizza kendi basina bir maliyet,hamburger oyle,tavuk oyle...o yuzden ihtiyaca gore herhangi birinden baslamayip zamanla menunu genisletmen,zaten musteri seni ihtiyaca gore sekillendirecektir,donerciden pizza istemez ama pizzacidan hamburger ve patates,tavuk ister

Yerleşim Fransa / ParisMeslek Ticaret
Yeni Üye4 yazı
Ben daha önce ortakla girdim bu işe. Zihniyetler çok farklı olunca yürümedi. Kardeş sana tavsiyelerim şöyle:

1-En lezzetli pizza odun fırınında pişer. Odun fırınının ilk kuruluş maliyeti yüksektir. İkinci bir seçenek eğer bulunduğun ilçede var ise doğalgaz fırını olabilir. Biz taş doğalgaz fırını kullanmıştık. Bunu özel yaptırmıştık hatta. Ancak şu çok önemli, bu tip fırınlar için özel proje çiziliyor ve gaz içeriye bir regülatörde basıncı ayarlandıktan sonra veriliyor. Bu işlem uzun bir işlem 1-2 ay sürebiliyor. Elektrikli fırına göre işletme maliyeti 5te bir falandı o zaman. Ve hemen hemen kimsede yoktu.

2-Pizzanın kar marjı yüksek ama önemli olan lezzeti tutturmak. Ancak maliyet çok değişken olabiliyor. Pizzanın orjinalinde kullanılan peynir mozarelladır. Pizza yapımında 240 derece veya üzerinde bir ısıda erimesi tavsiye edilir. Ancak Türkiye'de iyi standartta mozarella peyniri bulmak 7 sene önce çok zordu. Metro gross marketten aldığımız peynirler aynı marka ve üretim tarihli olsa bile standart değildi. Kullanılan malzemeye göre pizzanın maliyeti çok aşağıda inebilir, çok yukarıda çıkabilir.

3-Dükkanın işlek bir yerde olması çok önemli. Özellikle genç nüfusun yoğun olduğu yerler avantajlıdır.

4-Pizzada en önemli unsur kalitedir. Hamuru tutturman çok önemli. Hamur çiğ kalmamalı, ezilmemeli. Biz hamurun içerisine kabartma tozu katarak daha iyi pişmesini sağlamıştık. Sonra tabanına sürdüğün sosa biberiye veya fesleğen katmanı tavsiye ederim. Lezzeti arttıracaktır. Üretime geçmeden bir kaç kişiyle birlikte test üretimi yap ve insanlara fikirlerini sor.

5-Reklam çok önemli ama kazıklanma ihtimalin yüksek. Adamlara biraz gaz verirsen ve iyi pazarlık edersen bilgisayarda hazırladığın bir menüyü 90 gr kuşe kağıda 4 renk bastırabilirsin. Biz 10 000er 10 000 er öyle yapıyorduk.

Bence hem hamburger, tavuk, hem pizza olsun. Ama hepsi ile ilgili olarak test üretimi yap ve standardı tuttur.

Bol şans.

Not:Dağıtım yapacaksan iyi motorcu bulman çok zor. Ve motor olarak kesinlikle Honda al, hem 2. eli var, hem sağlam.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye7 yazı
arkadasim yer neresi ulke neresi bir bilgi versen ben bulgaristanda sofyadayim ve doner isini cok iyi biliyorum sizinle gorusmek isterim tel =00 359 899 58 78 78
yilmaz

Yerleşim Bulgaristan / SofyaMeslek Ticaret