Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

E Ticaret Ve İnternet İle İlgili Sorularınız ?

BaşlatananemayTarih07/08/2012 02:06:40Yorum10

İlk mesaj
Merhaba arkadaşlar;

E ticaret, yazılım, internet ve reklamcılıkla ilgili sorularınıza yardımcı olabilirim.

Yalnız işin satış ve muhasebe kısmıyla ilgili derin sorularınıza cevap veremeyebilirim. Bilgisayar, yazılım anlamında sorularınız varsa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışayım.

Fikir alışverişi, anlaşma ve yardımcı olabilmek adına açmış olduğum bir konudur.
Yükselmek için kendi omzuna tırman...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
E-ticaret konusunda: hangi platformu kullanmalıyım? Shopify'ı tavsiye eder misiniz?
Yazılım konusunda: İleride yapay zeka veya robotik alanında çalışmak istesem hangi programlama dili konusunda uzmanlaşmamı tavsiye edersiniz?
Teşekkürler.
"Umut uyandıran bir rüyadır."

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Merhaba;

Açıkcası shopify hiç duymadım fakat yaptığım araştırmalara göre aylık en düşük 26 dolar gibi bir fiyatla başlıyor ilk 30 günlük deneme süresinden sonra.
Bana hiçte mantıklı gelmiyor. Destek alamayacağın ve ne olduğu belli olmayan bir platform.

ProTicaret, Opencart ve Magento öneririm ücretsiz olarak.

Yapay zeka ve robotik alanlarda teknolojinin nereye gideceği belli olmadığı için yorum yapamayacağım. Sonuçta bunlarla beraber yeni yazılım dilleri de türüyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret

e ticaret yapmak için siteyi hazırlasak bir çok sorunu çözmek için mesela kargo ve ürün tedarik gibi,bunları çözcek bile yaptıgımız sitenin hit olması ve satışlarımız artırmamız için neler yapmamız lazım diye sormıycam çözümler aynı ama bunları yapmak gerçekten bu kadar e ticaret sitesi varken üst sıralara çıkmak çok zor.Burada motivasyon olması sebebe ile genede yapmanız lazım şundan dolayı diye birkaç sebeb sayarmısınız bize

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - anemay
Merhaba;

Açıkcası shopify hiç duymadım fakat yaptığım araştırmalara göre aylık en düşük 26 dolar gibi bir fiyatla başlıyor ilk 30 günlük deneme süresinden sonra.
Bana hiçte mantıklı gelmiyor. Destek alamayacağın ve ne olduğu belli olmayan bir platform.

Bilmiyorum, Shopify'ı baya araştırdım, pek şikayetçi olan yok gördüğüm kadarıyla. Gördüğüm kadarıyla fiyat olarak da diğerlerinden çok pahalı değil. Kullanan biri çıksa da biraz bilgi verse keşke. Başka bir arkadaş da Tacirnet'i tavsiye etti, onları duydunuz mu hiç?
"Umut uyandıran bir rüyadır."

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
çok yararlı olacağına inanıyorum bu yazının hadi bakalım takipçinizim merakla
Fırat ALBAY
Satış Geliştirme Uzmanı / Dış ticaret

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Özel alışveriş kulüpleri ve grup satın alma sitelerinin geleceği hakkında görüşleriniz ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
oyun skorları ile ilgili kurulacak bi sitenin avantajları ne olabilir sadece skor odaklı?

Yerleşim Türkiye / ?yrnakMeslek Halkla ili?kiler
Merhaba! Ben ticaretle ugrasiyorum (aaba yedek parcalari..) WEB site kurduk ama beni tatmin etmiyor..bu konuda da ornek bir sayt bulamadim..gnellikle siradan sheyler.. WEB site icerisinde bashka ozel bi sheyler yapmam lazim ki..satishim hizlansin hem de reklamim cabuk yayilsin..Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim..!Tesekkur ederim!
hydyr

Yerleşim Türkmenistan / MaryMeslek Ticaret
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bycolic
e ticaret yapmak için siteyi hazırlasak bir çok sorunu çözmek için mesela kargo ve ürün tedarik gibi,bunları çözcek bile yaptıgımız sitenin hit olması ve satışlarımız artırmamız için neler yapmamız lazım diye sormıycam çözümler aynı ama bunları yapmak gerçekten bu kadar e ticaret sitesi varken üst sıralara çıkmak çok zor.Burada motivasyon olması sebebe ile genede yapmanız lazım şundan dolayı diye birkaç sebeb sayarmısınız bize

Öncelikle satış olmasını istiyorsak kesinlikle siteye müşteri girmeli. Ziyaretçi demiyorum bakın müşteri diyorum. Mesela siz tutupta çocuk oyun sitesine reklam verirseniz tıklayanlar satın alma gücü düşük kişilerden oluşacaktır. Mesela bazı reklam firmaları internet sektörünün en güçlü spor haber sitelerine, kadın sitelerine, haber sitelerine reklam vermenizi sağlıyor. Demografinizi doğru seçip doğru müşterilere ulaşmanız gerekiyor. Mesela pahalı bir bayan kremi satın alan müşterilerin e mail datası varsa elinizde ve siz bu müşterilere bir ürününüz veya siteniz için mail atarsanız satış gerçekleşir.

Bunun dışında Googleda çıkmanız gerekiyor.

Mesela a4tech webcam diye aratıldığında siz çıkıyorsanız satış yaparsınız. Veya bazı kelimeler vardır mesela Pembe Maske, Elma Krom vs gibi ürünler bu kelimede ilk 5e girerseniz hergün sipariş gelir.

Aynı dükkan gibi düşünün. Ne kadar müşteri geçiyorsa dükkanınızın önünden ve ne kadar kişi sizi öneriyorsa biliyorsa satışlarınız o derece iyi olur. Ama şöyle bir fark var dükkanınıza bir günde 1000 kişi girerken internette 100.000 kişi girebilir :)

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nozulani
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - anemay
Merhaba;

Bilmiyorum, Shopify'ı baya araştırdım, pek şikayetçi olan yok gördüğüm kadarıyla. Gördüğüm kadarıyla fiyat olarak da diğerlerinden çok pahalı değil. Kullanan biri çıksa da biraz bilgi verse keşke. Başka bir arkadaş da Tacirnet'i tavsiye etti, onları duydunuz mu hiç?

Dediğim gibi Shopify sistemini ilk defa duydum. Kullanmayan yoksa şikayetçisi de yoktur. Sizin para ödemeniz size ekstra bir özellik veya avantaj sağlamayacak.

OpenCard kullanırsanız tamamen ücretsiz ve şekillendirebileceğiniz bir siteniz olur.

ProTicaret kullanırsanız yine ücretsiz fakat destek alırsınız geliştirmeler yaptırmak istediğinizde cüzi miktarlarda ödemelerle sitenizi geliştirirsiniz. Ayrıca siz büyüdükçe onlarda size daha çok yardımcı oluyorlar. Hatta iş bağlantıları bile kuruyorlar. Ben yerinizde olsam ProTicaret kullanırım. Ümraniye de ofisleri var gidip ziyaret edebilirsiniz bazende ücretsiz kursları oluyor katılabilirsiniz...

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mert1034
Özel alışveriş kulüpleri ve grup satın alma sitelerinin geleceği hakkında görüşleriniz ?

Bir anda patlayan ve tekelleşen bir sektör hakkında yorum yapmak zor fakat şu anda bence farklı projelere yönelmek gerekiyor.

Mesela online gıda zinciri olabilir, çok rahat alışveriş yapılabilecek tamamen ücretsiz kargolu bir site kurulabilir. Veya ülkemizde olmayan ürünlerin yer aldığı ve sayılı ürün seçenekli ürünler yer alabilir. Alışveriş yaparken keyif almalı insan ve özel bir alışveriş yapmalı. Yani ucuza almalı veya çok özel bir ürün satın almalı fırsatı yakalamalı...

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ugrkten
oyun skorları ile ilgili kurulacak bi sitenin avantajları ne olabilir sadece skor odaklı?

Futbol vs gibi spor skorlarından bahsediyorsanız akılda kalıcı bir domainle iş yapabilirsiniz maçkolik, sahadan vs gibi. Ben her merakımda sizin sitenize giriyorsam siteniz kalitelidir bu sayede de reklam alma şansınız doğar.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Allaberdi
Merhaba! Ben ticaretle ugrasiyorum (aaba yedek parcalari..) WEB site kurduk ama beni tatmin etmiyor..bu konuda da ornek bir sayt bulamadim..gnellikle siradan sheyler.. WEB site icerisinde bashka ozel bi sheyler yapmam lazim ki..satishim hizlansin hem de reklamim cabuk yayilsin..Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim..!Tesekkur ederim!

Websitesi tamamen sade anlaşılır akıcı ve bağlantıları güçlü şekilde dizayn edilmeli. Site hızlı açılmalı. İnternet kullanıcısının gözü her zaman sol üstten başlar sağ alta doğru çapraz olarak gider.

Websitenize yanınızdayken bir kişinin girmesini sağlayın ve onu sitede dolaştırın. Bakalım nerelere tıklayacak siteyi kullanabilecek mi. İşte o zaman bazı şeyleri fark edebilirsiniz.

Satışlarınızın hızlanması için bol bol reklam yapacaksınız araba sitelerine reklamlar vereceksiniz araba işiyle uğraşanlarla baglantılar kuracaksınız.

Ürünün görselini sitenizde olabildiğince kaliteli ve büyük şekilde bulundurun farklı açılardan görme fırsatı verin. Açıklama yaparak doyurucu bilgilerle donatın.

İlginiz için teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Bilgi ve yardiminiz icin cok tesekkur ederim! Onerilerinizden cok faydalandik ve faydalanmaya da devam edecegiz ins.! Simdi bunun uzerine bir konuda daha yardimci olursaniz makbule gecer! Biz genelde toptan satis yapariz..ve mushterilerimiz genellikle ayni kisilerdir.. ve biz kendi internet sitemizi mushterilerimizin dukkanlarinda devamli acik bir sekilde tutmak icin hangi metodlari uygulayabiliriz? yahut ne gibi ilgi cekici bir sheyler sunabiliriz? Teshekkur ederim! Bu arada bashka birilerinin de fikirleri varsa lutfen iletsin!

Yerleşim Türkmenistan / MaryMeslek Ticaret