Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

E-ticaret Hakkında

BaşlatannozulaniTarih05/08/2012 19:00:50Yorum19

İlk mesaj
Herkese merhaba,

Üniversiteyi yeni bitirdim, şimdi bir yandan yüksek lisans yaparken az da olsa ek gelir sağlamak amacıyla internetten satış yapmak istiyorum. Ticaret konusunda tecrübeli değilim ama öğrenmek niyetindeyim.

Başlangıçta risk almak istemediğim için sıfır stok çalışmak istiyorum. Tutacak mı, tutmayacak mı belli değil sonuçta. Siteden sipariş geldikçe tedarikçiden direkt müşteriye gönderilmesini istiyorum. Sormak istediğim, tedarikçiler bu konuya nasıl yaklaşır, ciddiye alınır mıyım, yoksa az da olsa stok yapmalı mıyım?

Ayrıca şahıs firması kurmalı mıyım, faydaları veya zararları ne olur sizce? Aynı şekilde firma sahibi olmamam tedarikçi karşısında ciddi sorun yaratır mı?

Sanırım benzer sorular daha önce sorulmuştur ama biraz derli toplu bilgiye ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkürler.
"Umut uyandıran bir rüyadır."

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
sipariş sonrasını tedarikçiye bırakırsan sadece satış ortağı gibi bişey olursun affiliate muhabbetine döner.

Bence sipariş geldikçe tedarikçiden ürünü al sonra kendin gönder. Böylece hem kendi ticaretine hakim olursun hem de istediğin gibi stok tutmazsın.

Firma olmamamın elbette dezavantajları var ama daha ortada fol yok yumurta yok hoop firma açayım düşüncesi pek sağlıklı değil. Eğer işler istediğin şekilde giderse tabiki firmanı açıp vergini vereceksin. Unutulmamalıdır ki vergilendirilmiş kazanç kutsaldır.

Başarılar..
-

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
peki ama firma olmadan sanal ortamda kredi kartı ile ödeme seçeneğini nasıl gerçekleştirmeyi düşünüyorsun? sanal satışların olmazsa olmazlarından biri biliyorsun.
Mustafa UYSAL

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama

Bence en güzeli dropshipping yap kardeşim .Byle siteler var üye ol yıllık ücretini öde hiçbiriyle uğraşma eğer büyük düşünmüyosan
KAZANMAKTA KAYBETMEKTE SENİN ELİNDE !!

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Şahsen e-ticaret yazılımları üretiyorum. Ve sektöre hakimim diyebilirim. Sanal pos olayını firma olmadan ve güvenilir bir yazılıma (satış yapılacak web sitesi) sahip olmadan bankalardan almanız mümkün değil. Firma olmadan kredi kartıyla satış için satış üzerinden %kar payı alarak kendi ödeme modüllerini kullandıran firmalar mevcut. Verdikleri uygulama koduyla ödeme aldırmanız mümkün. İlk etapta bu çözüm olabilir.

Stoklama olayına gelirsek. Ürünün siparişi ve ödemesi kadar kargo ve teslimat süresi de internet üzerinden satış yapan siteler için çok önemlidir. Aynı gün kargoya veren bir site işlerini büyütmeye gebedir. Tedarik sürecinde müşteriyi bekleten bir sitenin çok şansının olacağını düşünmüyorum.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aydin35
Bence en güzeli dropshipping yap kardeşim .Byle siteler var üye ol yıllık ücretini öde hiçbiriyle uğraşma eğer büyük düşünmüyosan

örnek verebilir misiniz?
Yükselmek için kendi omzuna tırman...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aydin35

hangisi en iyisi ?

Yerleşim Türkiye / ÇankyryMeslek Ticaret
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Vescox
sipariş sonrasını tedarikçiye bırakırsan sadece satış ortağı gibi bişey olursun affiliate muhabbetine döner.

Bence sipariş geldikçe tedarikçiden ürünü al sonra kendin gönder. Böylece hem kendi ticaretine hakim olursun hem de istediğin gibi stok tutmazsın.

Firma olmamamın elbette dezavantajları var ama daha ortada fol yok yumurta yok hoop firma açayım düşüncesi pek sağlıklı değil. Eğer işler istediğin şekilde giderse tabiki firmanı açıp vergini vereceksin. Unutulmamalıdır ki vergilendirilmiş kazanç kutsaldır.

Başarılar..

Vergi vermek istiyorum tabi ki. Vergi mükellefi olmam yeterli mi yoksa firma kurmama gerek var mı diye düşünüyorum sadece.
Peki ürünü tedarikçiden alıp kendim göndereyim, biraz da stok yapayım desem, bir depo kiralasam, bu depoyu işyeri olarak gösterebilir miyim?
Ürün gönderimi için ne tavsiye edersiniz?
Teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - erqademia
Şahsen e-ticaret yazılımları üretiyorum. Ve sektöre hakimim diyebilirim. Sanal pos olayını firma olmadan ve güvenilir bir yazılıma (satış yapılacak web sitesi) sahip olmadan bankalardan almanız mümkün değil. Firma olmadan kredi kartıyla satış için satış üzerinden %kar payı alarak kendi ödeme modüllerini kullandıran firmalar mevcut. Verdikleri uygulama koduyla ödeme aldırmanız mümkün. İlk etapta bu çözüm olabilir.

Stoklama olayına gelirsek. Ürünün siparişi ve ödemesi kadar kargo ve teslimat süresi de internet üzerinden satış yapan siteler için çok önemlidir. Aynı gün kargoya veren bir site işlerini büyütmeye gebedir. Tedarik sürecinde müşteriyi bekleten bir sitenin çok şansının olacağını düşünmüyorum.

E-ticaret platformu konusu kafamı kurcalıyor. Biraz araştırdım, Shopify uygun gibi geldi, ama başka tavsiyeniz varsa duymak isterim.

Kendi ödeme modüllerini kullandıran firmaların ne kadar kar payı aldığı da önemli. Malum zaten rekabet çok, işe de yeni başlıyorum, ucuza satmak zorundayım. Direkt firma kursam daha mı iyi olur sizce?

Ürünleri müşteriye hızlı ulaştırmak için kendim göndermek, tedarikçiye yollattırmaktan daha mı hızlı olur?

E-ticaret konusundaki tecrübelerinizden faydalanmak isterim bu arada.

Benim şahsi fikrimdir sana tavsiyem bi site açmadan önce gittigidiyor.com'da bi satış yapıp tecrübe kazanmalısın. Baktın sen bu işi çevirebiliyorsun daha sonra açarsın bi site bakarsın keyfine. Tabi rekabetin en fazla olduğu yerdir internet. Çünkü mahalle,sokak,semt,şehir,bölge,ülke yoktur. Tek bir ülke vardır bu alemde oda internet. Her sokakda genellikle bir bakkal vardır. Her apartmanından çıkan sokağındaki bakkalına gider. Arka sokakta oturan ise kendi sokağındakine. Ama internette öyle bir şansın yok. Tek bir sokak var ve bir sokakta milyonlarca bakkal! Sanırım benzetmemden bir şey anlamışsındır.
Allah yolunu açık etsin.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Bu arada şunuda belirteyim ben on seneyi aşkın internetle hasır neşirim. Fakat internetten hiç bir zaman alışveriş yapmadım. Çünkü güvenemem. Haberlerde görüyoruz dolandırılan mağdurları. Benim gibi internetten alışveriş yapmayan milyonlarca insan var. Ama şunuda söyliyeyim geleceğin işi internet olacak. Stoklama derdin yok adam çalıştırma derdin yok ve bu yüzden malını diğer sokaktaki esnaflara göre daha ucuza satabilme ihtimalin var. Buda gelecekte insanları cezbedecek.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kahraman45
Bu arada şunuda belirteyim ben on seneyi aşkın internetle hasır neşirim. Fakat internetten hiç bir zaman alışveriş yapmadım. Çünkü güvenemem. Haberlerde görüyoruz dolandırılan mağdurları. Benim gibi internetten alışveriş yapmayan milyonlarca insan var. Ama şunuda söyliyeyim geleceğin işi internet olacak. Stoklama derdin yok adam çalıştırma derdin yok ve bu yüzden malını diğer sokaktaki esnaflara göre daha ucuza satabilme ihtimalin var. Buda gelecekte insanları cezbedecek.

Sayın kahraman45, gittigidiyor.com gibi bir sitede satış yapmak da iyi fikir tabi, oralardan iyi para kazanan insanlar da var ama ben kendi internet sitemi kullanmak istiyorum. Kendi sitemi tasarlayıp, google'a reklamımı verip satış yapmak istiyorum.

Güvenilirlik konusunda söyledikleriniz doğru, tuhaf gelebilir ama ben bunu avantaj olarak görüyorum. Araştırmalar internetten alışveriş yapan insanların güvenilirlik algısını site dizaynının çok etkilediğini söylüyor. Bu da baştansavma siteler arasında öne çıkmak için bir fırsat. Ayrıca ülkemizde internetten alışveriş yapanların oranı yüzde 20'lerde, ki bu oran Avrupa'da yüzde 80'lerde. Yani potansiyel çok yüksek. Bu da e-ticareti benim gibi hemen köşeyi döneyim derdi olmayan biri için ideal kılıyor diye düşünüyorum :)

öncelikli olarak iş hayatına hoşgeldiniz :)

İnternetten satış yapmak ve bunda başarılı olmak göründüğü kadar kolay değildir. Profesyonel ekip ister.
En azından benim gördüğüm başarılı siteler profesyonel ekibe sahipler.

Deneme amaçlı bir işe girişeceğinizden dolayı bir kaç farklı seçeneğimizin içinden en uygununu seçmelisiniz.

ilk olarak kendi sitenizi kurar(kurdurur) ve tüm ürünlerin siteye yerleştirilmesiyle tek tek uğraşırsınız.(Görsellik, etiket, kampanya vs.)
Bunun için vergi mükellefi olmalısınız.(başlangıç olarak işletme hs.) Sanal Pos almanız gerekecek, internet sitenizin güvenli olması gerekmekte, bankalar sanal pos vermeden önce siteyi inceliyorlar.

Bir başka seçenek olarak e-ticaret siteleri mevcut kendi sitenizi kolayca kurabiliyorsunuz. Akıllı E-Ticaret sistemini paket olarak satıyorlar... Güvenlik vs. sorunu yaşamayacağınız paketler bunlar.
Yine ürün lansmanıyla ilgilenmeniz gerekecek. Sanal pos almada da sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. Yine vergi mükellefi olmanız gerekecek.

Haliyle bu sistemler çok zamanınızı alacaktır. Nihayetinde öğrenim hayatınıza devam ediyorsunuz. Belki de uzun vadeli başarının sırrı bu yöntemlerden geçiyordur. Kendi sitene yatırım yapmak bir başka olur...

Bir de "Just and fast" denen bir seçenek mevcut. Sadece bir domain alıyorsunuz, hali hazırda faaliyette bulunan bir arayüzü sizin domaininize yüklüyorlar, müşteri hizmetleri vs. kendileri ilgileniyorlar. Ürünleri şirket kargolayıp gönderiyor, kısacası size sadece sipariş almak kalıyor.

Ücret olarak 2500 TL dolaylarında. 500 TL civarı bir katılım payı ödüyorsunuz. Geri kalan 2000 TL yaptığınız satışlardan % olarak kesiliyor, satış yapamazsanız kesinti olmuyor, 2000 TL ödemek zorunda değilsiniz. Vergi Mükellefi olmanıza gerek yok. Faturalandırma işini şirket yapıyor.

Tabi birde bu işin reklam tanıtım ve organizasyon tarafı var....Sosyal paylaşım siteleri vs, Onu da siz düşünüyorsunuzdur zaten.... :)

iş yaşamınızda başarılar dilerim....
Danışan dağı aşmış, danışmayan (-ın) yolu şaşmış....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
İstanbuldaysanız çok ucuza ve bol seçenekle ürün tedarik edebilirsiniz...

Hoşbulduk @hmet_smmm :)
Yok göründüğü kadar kolay olduğunu düşünmüyorum zaten. Hatta kolay da görünmüyor. Niyetim ciddileştikçe kafamdaki problemler de ciddileşiyor. Örneğin taksit konusu. Sermayem olmadığı için başlangıçta taksitle birşeyler satamam sanırım, bu da beni düşük fiyatlı bir ürün yelpazesine mahkum ediyor (bu problem konusunda tavsiyeniz varsa dinlemeye hazırım).

Hazır bir e-ticaret sistemi kullanmak istiyorum. Herkes farklı birşey öneriyor. Bu konuda da kafam karışık.

Dediğiniz just and fast sitelerinden birini inceledim, çok aklıma yatmadı açıkçası. Evet kolaylıkları var ama o şirketin belirlediği fiyatlara ve stoklara mahkumsunuz.

Reklam konusunda, başlangıçta Google Adwords'ten başka bir reklam çalışması yapmayı düşünmüyorum. Yetmezse o zaman bakarız :)

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - smarty17
İstanbuldaysanız çok ucuza ve bol seçenekle ürün tedarik edebilirsiniz...

Peki nerelere bakmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz? Dediğim gibi ticarette henüz 0 noktasındayım, yol iz bilmiyorum. Tedarikçileri nasıl bulacağımı da bilmiyorum. İSTOÇ'a falan gidip piyasa araştırması yapmayı düşünüyorum. Başka bir öneriniz var mı?

Eminönüne tahtakaleye mutlaka gidin

şahıs şirketi açman gerekiyor fatura için lazım olacak volkan
Dış ticaret , e -ticaret , girişimcilik hakkında yazıları okumayı çok seviyorum.
Evcil hayvanlar ilgi alanım özellikle kuşlar ve balıklar.
Şiir okumak ve yazmak ayrıcı bir mutluluk kaynağı.
Bu ülkenin Türkünü,Kürdünü,Lazını ,Alevisini,Sünnisi bizim .
İnanın bana dostlar gökyüzü hepimize yeter
Yeni insanlarla tanışmak ,yeni fikirler üretmek için buradayım.
Dileyen herkes mesaj yazabilir
Dürüst ve sevgi dolu insanlara selam olsun.

Güzel günler göreceğiz güneşli günler / Nazım Hikmet

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Herkese merhaba,

Bu ilk yorumum olacak. Öncelikle şunu bilmeni istiyorum. Ben bu e-ticaret işini birkaç yıl yaptım ve zarar ettim. Zarara da yanmıyorum onca uğraş ve emek boşa gitti. Tecrübelerimi aktarmaya çalışayım.

Sıfır stokla veya sipariş geldikçe tedarikçiden gönderirim mantığı ile başlarsanız kesinlikle o iş olmaz. Peki neden olmaz? Sipariş geldiği an ürün kargoya verilmeli çünkü müşteri sabırsız ve birde kararsızsa almaktan vazgeçer. Zaten ürün 3 gün içinde müşteriye ulaşmazsa müşteri ürünü almaz ürün gelse dahi. Bu yüzden stok şart!

Firma olmanız gerekiyor çünkü kargo firmasıyla anlaşma sürecinde sizden firma bilgilerinizi, vergi no, kaşe vb. gibi bilgileri istiyorlar ki size kargo firması fatura kesebilsin. Ayrıca ürünlerde kargo ücretsiz olmalı yoksa ürün ya satılmaz ya da satış olup iptal edilir müşteri kargo ücretini öğrendiği takdirde.

Yukarıdakiler işin genel ve hikaye kısmı, asıl belirleyici yanı şöyle;

Kendi yapmış olduğum bitkisel ürün sektöründen örnek vereceğim. Herhangi bir ürünü tedarikçiden 25-30 TL aldınız. Bu ürünün perakende satış fiyatı genelde 59 veya 69 TL olur. Hesaplayalım; ürün maliyeti 25 TL, kargo gideri 10 TL, reklam gideri 15-20 TL. Hepsini toplayalım; 25+10+15=50 TL - 59 TL satış olursa Kar: 9 TL - 69 TL satış olursa Kar: 19 TL. Tabi kargo iadelerini tüm bu hesaplamaların dışında tuttum. Açıklayım iade masrafını; kargo gideri 10 TL ( 5 TL taşıma bedeli, 5 TL kapıda ödeme ) bu normal gider. İade olduğunda ürünün müşteriden size gelişi +5 TL ve o ürünü bir daha ki satışınızda yine 10 TL kargo gideri olacak. Yani iade geldiğinde kesinlikle zarar ediyorsunuz.

Benden bu kadar...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Arkadaşlar www.alpcant.tr.gg adresindeki "İnternetten Alisveris Yapar Mısınız?" anketini doldurur musunuz? Anketi ben yaptım. E-ticaret hakkında girişimcilik fikirleri olan arkadaşlara rehberlik etsin. Ben anketimi doldurdum lütfen sizlerde doldurun.

www.alpcant.tr.gg" rel="nofollow" target="_blank">http://www.alpcant.tr.gg