Çinliler Ne yapıyor. Doğru yanlış, sahte gerçek sürekli üretiyor ve imal ediyor. Sürekli ve çok imalat sonucu ellerinde olan malları daha düşük ücrete dünya pazarında satışa sunuyorlar. Başlarda Üretim sürecinde sıkıntılar yaşayabiliriz. Ürünleri pazarlayabildiğimiz takdirde hem işsizlere iş istihdamı yaratmış oluruz.
Yapabileceğimiz neler var, ne üretebiliriz. Bunları araştırmalı beyin fırtınası yapmalı ve bir araya gelmeliyiz.
Benim size tavsiyem üretmekten yana. Yada o yöreye özgü kadınların ürettiği ürünleri alıp satmak, yiyecek, bebek, kolye, çanta..
Hem üretilen ürünün değerlendirilmesi, daha çok kişi tarafından yapılmasına öncülük etmek, aynı zamanda onların tanınmasını kolaylaştırmak için önemli bir çalışma olurdu.
Birde olaya bu yönden bakmakta yara var diyorum.
Size kolay gelisn.
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )
Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )
Mustafa Kemal Atatürk