Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Girişimcilik Fikirlerime Eleştiri Ve Öneriler

BaşlatanindustriaTarih04/08/2012 12:48:48Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Merhabalar,
Endüstri Mühendisliği bölümünden yeni mezun oldum. Mesleğim açısından da ticaret yapmak ve girişimcilik fikirlerini uygulamak uygun olduğundan öğrencilik hayatım da satış ve pazarlama üzerine birçok işi yapmakla geçti. Şuan iş bulma sürecinde sıkıntılı dönemler geçirdiğimden küçük bir sermaye ile bazı iş fikirlerim mevcut bunları sizlerle paylaşmak istiyorum.
1. Bardakta Nar Satışı Yapmak. Bildiğiniz gibi avmlerde ve sokaklarda bardakta mısır olayı ülkemizde çok tuttu ve ben bu işin bardakta çikolatalı,vanilyalı, meyveli vs. çeşitli aromalarıyla nar satışı yapmak düşüncesindeyim. Stand kiralama ve küçük çapta maliyetleriyle günlük 250 bardak satışı tutturma halinde güzel bir kar marjı elde edilebilecek bir iş olarak düşünüyorum. Yazları buzlu kışları sıcak çikolata, krema veya meyve çeşitleriyle de 4 mevsime hitap edebilecek bir ürün lansmanı olabilir. Düşünceleriniz nelerdir?
2. Çin Ticareti. Bu geniş bir başlık oldu fakat burda tespit ettiğim 2 ürün var. Bunların çinden ticaretini yapıp türkiyede pazalrma düşüncesindeyim. Fakat araştırmalarımda Türkiye'de çok rağbet görebilecek ürünlere pek rastlayamadım. Piyasalara da bu dönemde çok bilgili olamadığımdan sizlerden pazarlanabilecek ürünler konusunda öneri almak istiyorum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye245 yazı
bardakta nar isini bende dusundum gectigimiz kis ayinda. ben dengesiz birisi olarak once butun bir nari tek tek ayiklarim sonra kasikla afiyetle yerim ama inan ki o bir tane nari ayiklamak bile peygamber sabri istiyor. tabi yerkenki zevki baska. gel gelelim ikinci bir hususa ben o zaman maliyet olarak bi bardagi plastik bardaklar varya iste ondan bir tanesini iki lira tutmustu dolmasi marketci oldugum icin teazide hesaplamistim ki narida halden aldigimiz halde baya bi yuksek maliyeti var. Satilacak bir urun degil bence en az 6 lira ya belkide daha fazlasina satman gerekebilir kira emek derken ugrasmaya degmez bence.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye59 yazı
muratksk'nin dedigi gibi, gunde 250 bardak nari kim ayiklayacak? insanlar baskalarinin elleriyle yaptiklari ekmekleri kofteleri yerler, ama baskasinin elleriyle ayikladigi nar dusuncesi o kadar cazip gelmiyor kulaga.

kucukken cekirdekleri (ay cicegi) agzimizda kirip kirip biriktirirdik. O zaman hayalimdi "buyudugumde" bunlari satacaktim (evet, agzimda kirip)

nedense kucuklugume gittim birden :)

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Memur
Yeni Üye2 yazı

önerilerinize teşekkür ederim fakat bilirsiniz ki artık nar soyma aletleri ile narlar hemen ayıklanabiliyor. Ayrıca yakın akrabam meyvecilikle uğraştığından nar maliyetim 0 a yakın bir maliyet getirecek bana. Yani ürünü ortaya çıkartırkenki maliyetlerim düşük. Mekan kirası AVMlerde çok maliyetli. Şuan düşündüğüm nokta talebin nasıl olabileceği ve bu mekan kirasını gelen taleple başarabileceğim konusu. Böyle bir ürüne taleplerin nasıl olacağı konusunda değerlendirmelere ihityacım var.
Efe Daloğlu
Endüstri Mühendisi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye47 yazı
şu bardakta ürünler konusunda çekiciliği ön planda kokusuyla davet eden mısır tutuyor.
ben mısırın üzerine artık hiçbir ürünün bu kadar tutulacağını düşünmüyorum.
ama az tutsun bana yetsin diyorsanız nar konusunda size eksi yanlarını söyliyeyim artıları size kalsın
-kırmızı meyveyi yemek dikkat ister, leke tutar anneler sevmez, çocuklar yiyemez
-bir bardak nar yemektense bir bardak nar suyu içmek daha mantıklı (içen ve satan açısından)

imzasız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye214 yazı
valla benimde bardakta meyve olayına bir ara ilgim büyüktü
özellikle bardak meyve soslu meyve koktyel leri falan
şöyle düşünelim yazın bir bardak ta dilim dilim karpuz kivi nar parçaları salatalık elma şeftali erik üzüm falan
buda müşterinin isteğine göre hemen orda günlük meyvelerlr yapılırsa süper olur
kışın sıcak çikolatalı muz ve vs

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye79 yazı
valla kardesim ben hotellerde gordum satiyorlar antalya bolgesinde ve nari ayiklamasi vok basit iki kes sonra ser bir tahtayla distan vur kendiliginden dokulur tek bir tane kalmayacak sekilde aslen ben hatayliyim bize nar coktur ner eskisini biz kendimiz yapariz bir cuval nari 1 saat surmez ayiklanir basit bence dene. ben simdi kazakistandayim tesktil isi yapiyorum cin buraya sinir sen oaradan turkiyeye mal gelene kadar cok zamanin gecer hemde maliyeti cok yuksek gerek yok eskisi gibi degil cin malina kimse rahvet gostermiyor burada bileme yakin olmasina ragmen turk mali daha iyi satiliyor simdiden basarilar sana
kenan

Yerleşim Kazakistan / AlmatyMeslek Tekstil
Yeni Üye1 yazı
Merhaba internette dolaşırken tesadüfen yazınızı okudum. Şuan narenciye ihracatı yapan bir firmada çalışmaktayım. Bu projenizi yazmanız üzerinden 2 sene geçmiş, ancak dilerseniz bu konuda sizinle görüşmek isterim. Firmamızda sizin tarifinize benzer bir çalışma yapmayı düşünüyoruz.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Saty? / Pazarlama