Sözüm özellikle 5.000-10.000-20.000 lira yatırım sermayesi olup ta yatırım yapmak isteyenlere.Bana göre büyük oynayıp büyük batmanın hiç anlamı yok.Küçük başlayıp ağır ağır (sindire sindire ) büyümek
büyümeyi hazmetmek.Böyle olunca da seçeneklerimiz oldukça sınırlı.
Bütün olanakları değerlendirmek lazım.Neyse ki ''koniks'' gibi büyük bir imkanımız var bu çok büyük bir platform verilen fikirlerin ötesinde yararlanılabilecek bir kaynak;ister hammadde deyin isterseniz sermaye.
Yapılabilecek işlere gelince;
1-Bu platform da bir sürü imalatçı,ihracaatçı,toptancı varken ürün aramayıp direkt bu işi yapan üye arkadaşlarımızla bağlantılı çalışabilirsiniz.Bu alt bayilik,şube,distribütörlük şeklinde olabileceği gibi,numune ürün alarak,az ürün alarak ta yapılabilir.
Hatta belki kira vermeden gezerek te bu ürünler satılabilir.Evinizi depo gibi kullanır interneti araştırma ve haberleşme aracı olarak kullanabiliriz.
2-Herkesin yaptığı işleri ayrıntıları ile yazacakları bir platform oluşturularak bir portföy oluşturulur.Çevremizdeki ihtiyaçlar tespit edilerek komisyon bazlı ''Koniks'' üyelerine teklif edilebilir.Zira siz de bu platformun bir üyesisinizdir ve diğer üye sizin arkadaşınızdır.
3-Franchising sistemi
Bu sistemi bilmeyen yoktur; mcdonal's,hacıoğlu,lc waikiki,kaçmaz emlak vs.
Ben size isim hakkı,reklam katkısı,satıştan komisyon gibi birtakım giderlere binlerce lira ödeyelim demiyorum.marketiniz mi var 20 tane marketçi toplanın kendi isminizi yaratın ve diğer 19 tane marketi şubeniz gibi gösterin,standart bir proje hazırlayın tüm marketlerinizde bu projenizi uygulayın.
Aynı tip tabela,aynı duvar rengi,aynı dış cephe görünümü vb.
Farklı bir tarz yaratın kendinize olmayanı yapınş, uygulayın ve 19 tanesine de uygulattırın.
Birbirinizi denetleyin,kim nereden en uygun malzemeyi alıyorsa sizde oradan alın,alışlara birlikte girin toplu mal çekin.Ucuz mal alın ki satışta rekabet gücünüz olsun.
Bunların hepsini bir platformda toplanarak kendiniz karar verin.
Bu fikir sadece marketcilere değil.Diğer ticari kuruluşların tamamı böyle bir girişimde bulunabilir.
Karar sizin düşünün taşının karar verin.
Ben sizlere sadece fikir verebilirim.Kabul edersiniz ya da etmezsiniz.Sizden tek isteğim olmaz ama eğer olursa bunları yaparsanız veya yapmaya başlarsanız haberim olsun ki fikrimin bir işe yaradığını bilerek mutlu olayım.
Sağlıkla kalın.
ERSANSGENCER